Отговори
# 180
Здравейте момичета  Hug
От миналата седмица не съм влизала във форума - миналия уикенд бяхме на моренце, а тази седмица имам страшно много работа.
Прочетох това, което се е случило с Комикс и малкото им слънциче и направо сърцето ми се сви Комикс, мила, от цялото си сърце ти пожелавам малкото ви съкровище да се пребори с всички трудности и да ви радва цял живот! Стискам палци всичко с бебка и с теб да е ок и скоро да ни зарадваш с добри новини. Прегръщам ви силно  Hug
Момичета, случвало ли се е на някоя от вас да има остри болки от лявата страна, под ребрата? Случвало ми се е и преди да забременея - когато си поемам въздух и ме пробожда точно там. Много рядко ми се случва, а откакто съм бременна за първи път, но сега съм малко притеснена...
Утре ще се върна да изчета написаното - надявам се, че всички сте добре  Hug

# 181
  • Варна
Здравейте мами, как сте днес?
Надявам се че малката Борислава се подобрява  Praynig
Да ви питам за един съвет, мисля си другата седмица за няколко дни да отида на Априлци, но незнам как ще ми се отрази пътуването до там. Тези от вас, които ходиха от София до морето, имаше ли някакви неприятни последствия от пътуването?

# 182
 bearteddy - на мен един път преди няколко дни  newsm78 аз също се чудих ... Все едно ме пробожда сърцето...или по скоро белия дроб ... но отмина ..
Случвало ми се е и преди и винаги съм го отдавала че съм пушачка ... Слава богу не сега , но...
Мислила съм и по въпроса, дали пък пробождането да е от напрежение и стрес на който почти ежедневно съм подложена, не знам
Не съм се допитвала, обаче до лекари дано да не е грешка това  #Crazy

Днес съм си вкъщи и си лежа почти през цялото време, защото сутринта като станах започнаха едни контракции, вярно без болка но доста чести и за това реших да си остана в къщи а не да се впускам отново в градската лудница ...
Утре ако ми е по добре ще отида на работа ...Не че сега не мисля тук по някой служебни въпроси целия ден, но това е само част от работата ми ... За другата трябва да съм там за съжаление  #Cussing out

Толкова от мен за сега ... отивам да готвя , че милото се връща от командировка и не искам да остане гладно  Blush

# 183
  • Варна
Здравейте момичета,

не съм писала отдавна, защото бяхме малко на почивка по Родопите - посетихме някой забележителности, сред които дори и Дяволското гърло и Ягодинската пещера - двете с бебка се представихме геройски навсякъде  newsm10

С трепет в сърцето прочетох за първата рожбичка - принцесата на мама Комикс - моля се  Praynig Praynig Praynigи се надявам малката борбена "лъвица" да се пребори с трудностите и тя ще го направи сигурна съм !!!

Neya - ние от Варна тръгнахме и стигнахме чак до Триград - стига да е удобна колата и  да се правят почивки и разходки няма да има проблем!!!  
Иска ми се да Ви покажа малко снимки на моят корем и продните красоти  - я да видим дали ще успея . Мисля ще стане , заповядайте да видите едно Варненско шошонаки на разходка из Родопите smile3532
http://www.facebook.com/photo.php?pid=502506&id=1473701146&a … amp;id=1473701146

# 184
klodia , имам въпрос - как разбра че имаш контракций , като са без болка - какво се усеща ???
Извини ме ако ти се стори въпросът ми тъп !!!
КОМИКС  , продължавам да се моля за вашето съкровище !!! Praynig
Petya28 , иска ми парола ....

Последна редакция: чт, 06 авг 2009, 16:05 от klem4e

# 185
Klodia, аз също мисля, че е от напрежение, но не ми се беше случвало отдавна, а и сега в това положение... затова малко се притесних. Иначе и аз не съм ходила на лекар и се надявам всичко да е моментно.
А ти бързо да се оправяш  Hug Тя работата няма да избяга - и при мен е доста натоварено, и все гледам с всичко да се справям, но в крайна сметка сега имаме други приоритети и трябва повече да мислим за себе си.

# 186
  • Пловдив
klem4e при контракция корема се втвърдява.
При мен обикновено се случва внезапно. Иначе в спокойно състояние матката трябва да е "като надут балон".

Момичета, според вас ако слушам музика със слушалки бебо чува ли?

Намерих малко по-добробно обяснение за контракциите тук

Последна редакция: чт, 06 авг 2009, 16:36 от miraluba

# 187
  • Варна
Може ли паролата, за да кача малко снимки в албумчето newsm03 - нещо не съм успяла с линка явно  newsm78

# 188
  • Пловдив
Петя, аз разгледах снимките ти. Голяма си сладурка  Simple Smile.
Но трябва да имаш регистрация във facebook!

# 189
Здравейте, чак сега се включвам към днешните клюки, че заради гръмотевичната буря снощи, интернетът увисна  Mr. Green Отдаван се каня да сменя нашите доставчици и от събота ще сме към Мегалан, обещаха, че интернетът ще е постоянен независимо от времето навън. Надявам се да се окажат свестни, че ми писна.
klodia,
безболезнени контракции имам всеки ден откакто съм бременна, пия магнезий от 20-та седмица и се чувствам по-добре от него, макар че пак имам по няколко на ден. Ако се притесня - пия и едно но шпа.
Музиката и говорът би трябвало да се чувст вече от бебетата, слухът е развит вече. Дори съм чела някъде, че в последните месеци е много вредно майката да се излага на силен шум или да стои срещу думкаща наблизо колона - можело да повлия на слуха на бебето негативно.

# 190
  • Варна
Благодаря miraluba !!!
Качих няколко снимки и в албумчето, но едната не успях да я завъртя - ако някой успее моля да я завърти - благодаря smile3525
А относно контракциите - аз май съм от мамите които не ги усещат и различават и това малко ме притеснява. Само на два пъти досега съм усещала втвърдяване на корема и се чудя дали това бяха контракции newsm78

# 191
klem4e - Както  miraluba ти каза това е втвърдяване на корема т.е. усеща се като стягане и той самия става твърд... Нормалното състояние е мек като балон  Simple Smile при мен на няколко пъти сутринта ми се стегна в рамките на 1 час и мен ме достраша да пътувам 1 ч. и 30 до работа.... Sad
Васи и аз пия магнезии и нош-па 3 пъти на ден по заръка на лекарката ми,от 2 седмици насам, но като че ли въобще не ми се отразява ... newsm78 даже, като че ли се увеличават, а и кръста ме боли от време на време ...
bearteddy - и аз така се надявам , но ако продължат "бодежите и стяганията" в сърдечната област трябва да си обърна внимание  Peace
Петя   ... С мъжа ти сте много хубава, влюбена двойка ... Пожелавам ви от все сърце да останете така за винаги  Hug

# 192
Здравейте,

Мия, не ме бииииййййй, признавам се за виновна  Embarassed Благодаря ти за направените промени, а на Ленка и новите мамчета се извинявам. Вчера цял ден лежах с навирени крака и почти не съм чела темата.
Petya28, страхотни снимки.
Neya, с повече почивки и по-леко каране, мисля че няма да е проблем. Ние пътувахме от Ловеч до Боровец (250 км са) и не съм имала проблеми. Бях се въоръжила с възглавничка, която си подлагах на кръста.
Ивa, този сайт ми генерира име Братовчед  Joy Относно името Диан - моето бащино име е Диянова и са го писали в какви ли не варианти. Всеки път пояснявам, че съм Диянова с "и" и "я".
desitalee, ще пробвам да си почиствам лицето и аз с хума, че съм станала по-зле и от пубертет. Би ли ми казала само как я приготвяш?
zlitova, пиеш ли нещо за контракциите?
klodia, аз когато усещам по-чести контракции, увеличавам Магнерота. Вместо по едно - пия по 2 хапчета.

Аз да се оплача - от 2 дни много ме болят вените от горната част на дясното ходило, едва стъпвам. Краката ми са леко подути и то само ходилата. Почти не стоя права, или съм легнала, или полуизлегната на компютъра с вдигнати крака.

# 193
  • София
здравейте момичета,

днес бях на ЖК, всичко ок, бебка е 885 гр. , но ме притесни това което каза докторката че са ми малко околоплодните води, не са под минимума ама все пак... и сега ровя в нета да видя колко е опасно това..
тя каза че няма страшно, но все пак....

моля ако някой друг го е срещал този проблем да казва....

# 194
Elvireste, аз лично не съм срещала твоя проблем, но намерих това по темата: http://www.mamaibebe.com/forums/viewtopic.php?f=2&t=2607, не се притеснявай, щом и гинеколога ти е казал, че не е страшно  Peace
Петя, снимките са много хубави, ние също плануваме екскурзия към Родопите в края на месеца, много ми харесва природата там!

Общи условия

Активация на акаунт