Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 2

• 20 076
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
Някой да има повече информация - най-вече от личен опит - за седловидна матка?

Нямам личен опит, но някой в Тази тема може да помогне (може и да си я преглеждала вече  Blush)!

# 151
Здравейте момичета,от няколко часа усещам тъпа болка ниско долу подобна на тази преди цикъл.Нормално ли е или да се притеснявам? В седнало положение всичко е ок,но като се изправя я усещам.
Нормално е мила-времето за раждане е близо WinkАз усещах някакво подобно неразположение ден преди да започнат контракциите.Мисля,че до ден,или до часове може би ще започнат контракциите и при теб.Леко и бързо раждане ти желая Hug

# 152
 Снощи като мазах зърната си(подготвям ги, като ги мажа с Лансинох-освен зърната и аеролите) напипах нещо твърдо-като топче, с големината може би на грах или малко по-голямо да е било.Не съм раждала, бременна съм в кр. на 9 мес. Възможно ли е да е бучка на гърдата???За съжаление в нашия град няма такъв д-р, а в пон съм на консултация и ще споделя проблема си с гинеколога, но се съмнявам да ми каже нещо конкретно...

Мисля си и дали не е било каналче с кърма, понеже се намира точно зад аеролата  Rolling Eyes

# 153
Снощи като мазах зърната си(подготвям ги, като ги мажа с Лансинох-освен зърната и аеролите) напипах нещо твърдо-като топче, с големината може би на грах или малко по-голямо да е било.Не съм раждала, бременна съм в кр. на 9 мес. Възможно ли е да е бучка на гърдата???За съжаление в нашия град няма такъв д-р, а в пон съм на консултация и ще споделя проблема си с гинеколога, но се съмнявам да ми каже нещо конкретно...
Мисля си и дали не е било каналче с кърма, понеже се намира точно зад аеролата  Rolling Eyes

Кърма - едва ли. Коластра - да. А въобще нещо изтича ли от зърната? Като цяло гърдите ти напрегнати ли са? По принцип всичко е възможно, но едва ли е бучка. Може да е просто канал, а може да е кистичка. Според мен няма страшно. Засега не го пипай на никаква цена, че може да го раздразниш, ако не е от каналите. На консултация едва ли ще ти кажат нещо, понеже там не са специалисти по проблеми с гърдите. При всички случаи го наблюдавай сама това топченце, изчакай си спокойно раждането, отвреме навреме лекичко опипвай да видиш дали нараства. Ако забележиш такова нещо, отиди до съседен град, където можеш да си направиш мамография, могат да те погледнат на видеозон също. Вземаш си направление от личния лекар. Дано не се стигне до там. И дано да е просто подготовка на гърдите за предстоящото кърмене. Спокойно, всичко ще е наред Peace.

# 154
polin_a , нямам нито коластра, нито болка, нито напрежение.За тази кистичка, която споменаваш, тя разсейва ли се по-късно, в смисъл сама да изчезне.

# 155
Чела съм тук във форума, че кърменето помага при такива проблеми. Лично при мен се махнаха с витамини. Но не си мисли за това сега. Много е вероятно при теб да не е това. Каквото и да е, има време да те изчака да си родиш спокойно. После ще вземеш мерки. Пиши ми при нужда.

# 156
Благодаря ти polin_a , дано да е всичко друго, но не и най-лошото  Praynig

# 157
Благодаря ти polin_a , дано да е всичко друго, но не и най-лошото  Praynig

Знам какво изпитваш. Два пъти преминах през това, последният път - в третия месец от бременността ми миналата година. Шок и ужас! Но...всичко е зад гърба ми. Засега. Наслади се на бременността си докрай, а после ще му мислиш. Peace

# 158
Някой да има повече информация - най-вече от личен опит - за седловидна матка?

Нямам личен опит, но някой в Тази тема може да помогне (може и да си я преглеждала вече  Blush)!

Дано по-малко хора имат подобен опит. Благодаря, Старче! Hug Видях я, но не посмях да я подновя,че бе от юни месец. Но като прочетох  това-онова за тази матка - реших все пак да я актуализирам все пак.

# 159
  • Пловдив
Здравейте момичета,от няколко часа усещам тъпа болка ниско долу подобна на тази преди цикъл.Нормално ли е или да се притеснявам? В седнало положение всичко е ок,но като се изправя я усещам.
Ами сигурно бебо те притиска нещо и на мен понякога ми се случва. Консултирай лекар ако се притесняваш все пак.

# 160
здравейте  bouquet
имам питане - сестра ми е бременна и й казаха, че е добре да отиде на 3D.
въпросът ми е в кой месец е най-добре да отиде, за да може плода да се види хубаво, ако има някакви проблеми и къде да отиде, както и колко пари струва, ако знаете

много благодаря предварително за отговорите  Hug

# 161
Между 18 г.с и 24 г.с. ако става въпрос за фетална морфология.

# 162
  • ул. "Мечтание"
Феталната морфолотия се прави на 2D, а не на 3D! 3D е общо взето кино за мама и тати и допълнителен доход за лекаря.  Mr. Green Много рядко се налага наистина да се гледа детето на 3D, в момента не си спомням при точно какви случаи беше, но те са като цяло много редки и първо се гледа на 2D.

# 163
  • Пловдив
здравейте  bouquet
имам питане - сестра ми е бременна и й казаха, че е добре да отиде на 3D.
въпросът ми е в кой месец е най-добре да отиде, за да може плода да се види хубаво, ако има някакви проблеми и къде да отиде, както и колко пари струва, ако знаете

много благодаря предварително за отговорите  Hug

Между 18 г.с и 24 г.с.   Peace

# 164
Аз знам че на 3D-то го оглежда единствено за външни проблеми като заешка устна и някакви такива. На 2D както е казано вече се прави огледа на всички органи и системи , както и мозъка и пъпната връв и др. ..... Правих моята ФМ в 20 седмица при Марков и струва 80 лв. ( актуално от юни месец ) .

Общи условия

Активация на акаунт