Раждане в МБ "Вита" - 2 тема

• 60 683
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Мда, така като ви чета, доста неща са се променили за последните 3 години там.  Rolling Eyes
Когато раждах сина ми, ми стерилизираха собствената помпа без проблем. За кърменето така ме агитираха, че чак ми се искаше да спрат. Също така ме караха на всяко хранене да го слагам първо на гърдата, идваха 5 минути преди да го доведат да ме карат да си мия гърдите. Нахранени никога не са ми го водели, даваха ми на мен шишето да го храня след като опитам с кърменето.
Понеже много трудно ми тръгна кърмата, извикаха лекар да ме прегледа и той ми изписа някакви инжекции, които те ми сложиха. От тях го научих това за топлите компреси също.

Има ли някоя мама, която ще ражда при Хаджийски? Аз първото дете го родих при Цанов в екип с Хаджийски, но сега чух, че Цанов не работи вече там.

# 91
Мда, така като ви чета, доста неща са се променили за последните 3 години там.  Rolling Eyes
Когато раждах сина ми, ми стерилизираха собствената помпа без проблем. За кърменето така ме агитираха, че чак ми се искаше да спрат. Също така ме караха на всяко хранене да го слагам първо на гърдата, идваха 5 минути преди да го доведат да ме карат да си мия гърдите. Нахранени никога не са ми го водели, даваха ми на мен шишето да го храня след като опитам с кърменето.
Понеже много трудно ми тръгна кърмата, извикаха лекар да ме прегледа и той ми изписа някакви инжекции, които те ми сложиха. От тях го научих това за топлите компреси също.

Има ли някоя мама, която ще ражда при Хаджийски? Аз първото дете го родих при Цанов в екип с Хаджийски, но сега чух, че Цанов не работи вече там.

Еее, това звучи доста обнадеждаващо, макар и да е било преди 3 години!  Mr. Green

# 92
А защо е трябвало да цедиш коластрата, защо не е можел да суче директно бебока?

Значи могат и те да ти стерилизират нещата, няма нужда да си носиш стерилизатор, така ли?

Като тръгне коластрата и не ти дават бебето (а и ти не си го слагаш на гърда, защото незнаеш, че вече имаш) да суче или то суче малко, застоява в каналите и гърдите стават на буци. То не че трябва да се изцеждат, но трябва да са леко мекички (защото ако гърдите са твърди бебето неможе да захапе добре и ще ти разкървави зърната), изцежда се докато се почувства леко облекчение.

Те бяха длъжни да ми кажат, че в момента в който се почувствам добре веднага мога да сложа бебето на гърда (бях секцио). До полседно слушах как трябва гърдите ми да станат тежки или да дойде третия ден, което значело че вече мога да кърмя...

Там стерилизират, длъжни са, затова си търсете правата. Ако това го знаех, предполагам че нямаше да ми откажат, най-много кака ти Бойка да прави зли физиономии, но не ми пука  Laughing

# 93
Умът ми не го побира. Ако не искам да ми хранят бебето с АМ, как ще си позволят да ми я носят нахранена. Ако се наложи поради липсата на кърма, естествено е аз да си я храня. Какво значи забравили да донесат бебето? Ще ги побъркам...  Twisted Evil
Сега може би така ми изглеждат нещата отстрани, но защо ще раждам в частна болница, ако отношението е 1:1 като в държавна!!?? В крайна сметка ние си плащаме, за да сме малко по-сигурни, че всичко с нас и децата ни ще бъде наред.
Според мен са длъжни да поощряват и помагат на майките в тези трудни часове от срещата им с дългоочакваното човече.

Мога ли да разчитам на помощ при кърменето от персонала, ако нещо не ми се получава?
Категорично НЕ, за съжаления Sad
За какво има там персонал тогава, работата им не приключва само с израждането на едно бебе и изкъпването му... Явно ги мързи да се размърдат.

# 94
Сега пак разговарях с моята лекарка, каза че относно даването на АМ докато не слезе кърмата трябва да слушаме, защото скоро имали някакъв инцидент. Всъщност причината била, че детето спадало много на килограми, с две думи си вързват гащите. И другото изказване, че според тях коластрата не е достатъчно ханителна Wink

Не е положението като в държавните болници де, обръщат ти голямо внимание и като отношение и като условия е хиляди пъти над държавните, но определено не са болница "Приятел на бебето" или такава, която подкрепя кърменето. Последните години и работата им стана доста и персонала не им достигаше явно......според мен всичко тръгва от старшата....сега явно претърпяват още промени, та дано нещата тръгнат на добре Heart Eyes

# 95
Сега пак разговарях с моята лекарка, каза че относно даването на АМ докато не слезе кърмата трябва да слушаме, защото скоро имали някакъв инцидент. Всъщност причината била, че детето спадало много на килограми, с две думи си вързват гащите. И другото изказване, че според тях коластрата не е достатъчно ханителна Wink

Не е положението като в държавните болници де, обръщат ти голямо внимание и като отношение и като условия е хиляди пъти над държавните, но определено не са болница "Приятел на бебето" или такава, която подкрепя кърменето. Последните години и работата им стана доста и персонала не им достигаше явно......според мен всичко тръгва от старшата....сега явно претърпяват още промени, та дано нещата тръгнат на добре Heart Eyes

Олее, това за коластрата, че не била достатъчно хранителна..... нямам думи!  #Crazy

Абе страшно невежество цари навсякъде по болниците, тия хора, откакто са завърши образованието си преди 20 години вероятно не са прочели и ред да се информират какво е правилно и кое не! Тъжно!

# 96
 А какво стана с неонатологичното отделение ? Има ли няма ли ?

# 97
Преди 6 месеца все още нямаше, но всеки ден идваше д-р Добрева от Шейново. Понякога, когато имаше "проблемни" бебета, оставаше и по цял ден там. А когато работата стане дебела, карат бебетата в Токуда. Не се притеснявай, действат бързо - с очите си го видях  Peace

# 98

Да и аз чух за голямо съжаление, че доктор Цанов вече не работи  във Вита. Непременно сменям  болницата.

Еее, това звучи доста обнадеждаващо, макар и да е било преди 3 години!  Mr. Green

# 99
  • София
Сашка, а знаеш ли къде ще работи?

# 100
Привет аз родих там преди няколко дена.
На мен не са ми вземали бебето и си го правих каквото си искам, незнам дали защото се роди с проблем и беше на венозно хранене.
Ритуал по изписването няма, защото са им взели залата горе. Можеш да се снимаш в стаята.

# 101
Е, много кофти, че вече няма ритуал по изписването!Аз раждах там точно преди 6 месецаи беше много хубаво!
А относно кърменето, на мен много ми помогна една младичка акушерка с руса къса коса, не си спомням как се казваше!Показа ми коя е най-удобната поза за мен и за детето, че много се мъчих, стерилизира ми помпата веднага, стоя при мен докато се изцеждам, беше много мила!Не съм имала проблеми с тях за кърменето, но явно може би съм имала късмет- били са нещо на кеф!Момичета, много по-добре е от държавните болнци, спомням си сестра ми като ражда в Шейново ми разказваше как зверски я е ущипала някаква акушерка да видела дали има кърма?! Shocked

# 102
Сашка, а знаеш ли къде ще работи?

В МЦ "Хирон медикъл", съвсем нов и модерен център- Много близо е до "Вита".

# 103
Здравейте искам да ви питам тъй като ми предстои раждане със секцио във Вита. Та въпроса ми е колко се стои в интензивното и колко е престоя в самата болница

# 104
Здравейте искам да ви питам тъй като ми предстои раждане със секцио във Вита. Та въпроса ми е колко се стои в интензивното и колко е престоя в самата болница

Не се стои в интензивното. Веднага след операцията те слагат в носилка и те връщат в стаята. След 20-тина минути ти носят и бебето за да му се порадвате с роднините и после го вземат. Престоят без усложнения е три нощувки, ако държиш оставаш за четвърта.

Хайде успех и чакаме да се похвалиш Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт