Раждане в МБ "Вита" - 2 тема

• 60 677
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Катинче, сигурна ли си, че при секциото престоят е само 3 нощувки? Защото при мен беше 5 нощувки, а и във всички болници - независимо дали държавни или частни нощувките са минимум 5 при секцио.

# 106
Сега проверих в албумчето на дъщеря ми. Оперирахаме на 11-ти (петък) следобяд и ме изписаха на 15-ти (вторник) сутринта....мда, права си, значи са били 4 нощувки, извинявам се Simple Smile

Имам спомен, че по ЗК имах право да остана още една нощувка, но старшата почти ме изгони (под предлог, че съм в отлично здраве), затова явно избързах с грешен отговор Blush

Ника добре, че ме поправи Hug

# 107
  • Cambridge, UK
Здравейте момичета,
Аз на 14-ти родих там, нормално при д-р Славкова. Приеха ме в сряда следобед и в събота на обед ме изписаха.
Престоя за секцио е 5 дена, за нормално раждане 3.

Много съм доволна от отношението на целия персонал. Показаха ми как да кърмя малчо, не са му давали АМ - само ми казаха, че първия ден е хубаво да му дам млякото след като го махна от гърдата, защото едва ли ще успея да го нахраня.

Акушерките се държаха супер мило, въпреки че родилното беше пълно. Само звъниш по телефона и до 2 мин са при теб да помагат без значение дали искаш да станеш или ти трябва лигнин, нова нощница или нещо си друго.

Аз съм с бета таласамия и бързо сдавам багажа при упойка и болкоуспокояващи и първата вечер ми беше ужасна. Будех се през 40 мин, наложи ми се да звъння посреднощ на дежурната акушерка - тя се отзова веднага ... такова отношение в държавна болница, няма да получиш никога ....

Мисля, че дори се сблъсках с гореспоменатата Бойка/Боби - и тя се държа доста добре, не само по време на тоалета и раждането ми, но и след това.

С две думи, ако вече сте решили, че ще раждате във Вита, не се притеснявайте за нищо. Ще бъдете заобиколени от професионалисти и ще ви се обърне достатъчно внимание.
Ние със съпругът ми сме решили, че и следващите ни деца ще се родят там.

Ако имате питания - насреща съм.

Приятно бременеене и леко раждане на всички ви   bouquet

# 108
  • София
Усмивчице, да ти е живо и здраво бебето!
Катинче, нищо не е станало, аз пък се чудех дали да не си тръгна след четвъртата нощувка /наистина бях добре/, но реших да остана още един ден за да се поглезя.  Laughing Обаче когато раждах, нямаше много наплив и в отделението бяхме само две мами. Сега вече няма шанс да се случи.  Laughing

# 109
Usmifchica честито бебче!  Flowers Rose

Понеже са ти съвсем пресни спомените от раждането, бих искала да те попитам как протече? Пришпорваха ли процеса или от само себе си стана?
Живо ме интересува дали настояват за поставянето на система окситоцин или ако не желая ще се съобразят с желанието ми?

# 110
  • Cambridge, UK
благодаря ви
отговарям веднага с copy/paste и малко допълнения от друга тема
искам предварително да подчертая, че съм ходила на ЖК при д-р Славкова и тя бе запозната със състоянието ми

Cantariny, мен никой не ме пита дали искам или не окситоцин, доверих се напълно на д-р Славкова
така или иначе преди раждането ще имаш ЖК с избрания от теб лекар, говори с него за системата

Ние влязохме уж за преглед в 14:00 часа на 14-ти, а бебко проплака в 17:21.
Направиха ми тоалет, включиха ми система с окситоцин, сложиха ми някакво обезболяващо и ми включиха монитора, на които следят тоновете на бебо и контракциите. На предварителния преглед се оказа, че съм с 5 см разкритие, за по-малко от час станаха 6 см, а аз не само нямах болки, но и успявах да поспя между контракциите. На 7 см анестезиоложката ме убеди да ми сложи епидурална и след около 30 мин вече имах 10 см като се наложи да ме оставят 15 мин да си почивам с надеждата, че ще започна да усещам напъните. Уви, не усещах нищо, само ми се спеше. Накараха ме да напъна 1-2 пъти и ме изтикаха в родилна зала. Поради липса на всякаква чувствителност се наложи докито да ми "поскача" на корема. Малко по-късно изпищя и мъничето ни Тодор, дълъг цели 51 см и тежащ 3650 гр. Нашия герой - таткото присъства на целия процес (без слагането на упойката); помогна много, на моменти дори ме будеше с въпроса "Имаш силна контракция (на 100%) никаква болка ли не усещаш?!"  

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 01:56 от usmifchica

# 111
Usmifchica много благодаря, че сподели.   bouquet
Вашият татко е от смелите щом стоически е издържал!  Wink

# 112
А да ви питам как стоят нещата с посещенията? И след операцията само таткото ли може да дойде при мен за малко или и майка ми?

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 14:38 от maymunski

# 113
maymunski, няма проблем с посещенията. След операцията в стаята ме чакаха мъжа ми и майка ми, а до края на деня се изсипаха свекърва ми, разни други баби и кумовете ми с едногодишното им хлапе. Даже майка ми и мъжа ми ги бяха пуснали да снимат бебето, което още не беше при мен. Няма и ограничения като час за посещение. Мъжът ми го помолиха да излезе само един път следващите дни, защото беше улучил часа за визитация.

# 114
  • София
Значи по този въпрос няма промяна. И при мен нямаше ограничения за посещенията на таткото /друг така или иначе не искахме да идва в болницата/. Чакаше ме в стаята по време на операцията, бяха свалили бебето и го бяха викнали веднага да го види и снима.

# 115
 здравей  usmifchica, тъй като имаш пресна информация как стоят нещата с цените за разждане в Вита , от тези 2100 за секцио приспадат ли се 400 лв. ако си осигурен, аз ходя при д-р Кълвачева и съм страшно доволна от вниманието и отношението което има...много мила жена...

# 116
  • София
da,prispadat se

# 117
благодаря за бързия отговор Simple Smile

# 118
Здравейте Simple Smile Вчера се завърнахме с бебо от болницата. Родих секцио. Раждането мина много добре и бързо. Много съм доволна от др. Славкова, тя беше в екип с др. Илиева, а анестезиоложката беше др. Даракчиева и да ви кажа въобще не усетих упойката. Относно посещенията бяха ограничени до минимум, а вчера въведоха и карантина заради гриповете. Първия ден не харесах персонала-прие ме всеизвестната Бойка, която ме скастри да се държа по-сериозно, обаче на следващия ден всичко беше различно. Всички бяха мили и тази Бойка дори. Осъзнах че са се държали по-строго първия ден за да се стегна и аз, а и самата аз бях изнервена от предстоящото. След като минаха болките след първия ден всички бяха превъзходни-обясниха ми за кърменето, показаха ми как да се цедя, как да слагам бебето, предпоследния ден присъствах на къпането, а последния аз си го облякох за изписването:). Като цяло съм много доволна, само храната дето беше една безвкусна-безсолна и без подправки и все ми я носеха когато трябва да кърмя и все ядях вдървена храма, ама карай Simple Smile Успех на всички и усмивки от мен

# 119
  • София
Маймунски, честито, да сте живи и здрави всички!  bouquet
Много се радвам, че всичко е било ОК. Вече нямам търпение да се запозная с Бойка /по времето на сина ми я нямаше тази скица  Grinning/.

Общи условия

Активация на акаунт