МАЙче гука и нарежда и в играчките се вглежда. Тема №12

• 12 218
  • 290
  •   1
Отговори
# 180
Добър вечер май-чета.
Сиска,честито ти християнче.Да ти е жива и здрава и много щастлива.
Ние утре сме на консултация.Ето няколко нови снимки от нас. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=395717&pid=13518997 И ние нямаме никаква реакция от ваксината,но не съм и знаела ,че трябва да има. Shocked Ради също е на Фрозовом и Фризолак,но не се е отказал от него,дори започна да яде по 210 мл(не всеки път де).Днес опитахме каша и доста ни хареса.Изядохме няколко лъжички. PeaceТова е от нас за сега ,утре ще докладваме колко сме пораснали.
Деси,Макси много е пораснал.Голям красавец.Като се сетя и Ради колко малък беше...
Лека вечер момичета и послушни бебоци.

# 181
tivia ,ние от на4алото (след кърмата) сме на Аптамил-ве4е 2мес.
4удя се дали пък да не го сменя с нещо друго.
На същата фирма има АМ-Милумил,мисля да взема да пробвам....

А пък сега след банята си изяде вси4ко с охота-150мл. ...незнам,защо така..
Ако наддава нормално,мисля,4е ще се успокоя,ама къде е 19.08 4ак...
Всъщност какви са границите за 3-ия месец,по колко е нормално да ка4ва,пак ли около кило,или ве4е по-малко.. Thinking

rosita,благодаря ти,мила Hug
Друго си е като отидем и питам да съм информирана,4е.... ooooh!

# 182
Здравейте мамита и от мен. Да в се оплача днес беше най-кошмарният ми ден. Първо моята Диана така ме изплаши, направо ангелите ми изкара. отидохме на гости на комшиите и дойде време да се храним. Както си папкаше съвсем спокойно се задави. случва се и друг път и само леко я потупах по гърбето, но не, не се оправя. изправих я и тя направо спря да си поема дъх, нито кашля нито нищо.представяте си - щях да умра. слава богу след малко се разплака и се оправи и кашляйки си го изкара това гадно мляко където я задави зверски. Ужас не изкам да си спомням. И сега като се задави съм на тръни.
Второ пак го закъсах с гърдите и ако може Айла и Кайрен да помогнат ще съм много благодарна. Общо взето имам бучки от зърното на горе до края на гърдата. Все едно цял канал е запушен. Изцеждам, но не излизат, а сега започнаха и да ме наболяват. На мен често ми се случват тия неща, но чак така до сега не е било. Ако имате идея как да могат да се оправят нещата ще се радвам да я чуя. Малко прекалих с поста, но исках да си кажа. Лека нощ.

# 183
Ние днес поставяме личен рекорд - 7 хранения на всеки 2 часа реве за цицата  Mr. Green е то бива бива ама така просто не става... дърпа се ядосва се ма то толкова бързо не може да се произдеве бе чадо му обяснявам аз ама то си иска и това си е  Crossing Arms ето и сега след банята пак си цоца и се дърпа чат пат, ама това е положението другата гърда я изсмука в 20:30 до 21 е какво иска сега аз тая кърма да не я произведа за 20 минути  Crazy

Както и да е ще се оправим, но усещам че и помпата ще влиза в действие тая вечер... Сега пък друг проблем болят ме коленете лактите китките абе почти всечки  кости и стави  Cry витамини накакви да ми препоръчате милички много съм зле особено тази вечер  Tired Пиех бирена мая но ми свърши и не съм пила нищо напоследък и ето го ефекта болежки навсякъде  #Crazy

Благодаря ви  Hug

П.П. Платина скъпа благодаря  ти , ние ще идем до хиполенд при метро 2  Peace

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 00:10 от Galia1982

# 184
Сиска, честито християнче!!! Разкажи за кръщенето - къде го правихте? Около вас има толкова прекрасни места... На братовчедка ми синковеца го кръстихме в Дряновския манастир, а после огощението беше в Щастливеца - ммммм  Blush. Чакаме с нетърпение снимки!  Hug

# 185
[Всъщност какви са границите за 3-ия месец,по колко е нормално да ка4ва,пак ли около кило,или ве4е по-малко.. Thinking
Таблица на примерна норма за наддаване на тегло и ръст при бебетата до 1 г.

1 месец  600 гр.  3 см
2             800        3
3             800        2,5 
4             750        2,5
5             700        2
6             650        2
7             600        2
8             550        2
9             500       1,5 
10           450       1,5
11           400       1,5 
12           350       1,5

# 186
  • СТАНДАРТНО.
 Добро утро, момичета! Днес малкото ми момченце навършва цеели два месеца! Заповядайте за негово здраве!

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 07:25 от kusmet4e

# 187
Добро утро!
Оххххххххххх,kusmet4e ,какви са тези неща,все едни такИвИ...... eat
 Честита месечинка!!!

tivia,благодаря за табличката Hug
Тази сутрин пак голям проблем с яденето,дърпа се ,реве истерично....вече не съм на ясно какво точно се случва.. Confused

# 188
Късметче, честота ви мвсвчинка. да растете много здравички и щастливи
Бебка пак се събуди в 10.00,  след като вчера заспа в 23.00. На мен ми емного добре, но за нея ..... не знам newsm78

# 189
  • София
Честита месечинка на Късметче, и честито християнче на Сиска!!  newsm67
Като съм почнала напоследък да мрънкам и да се оплаквам - Иванчо учести яденето, това добре. Обаче май му се върнаха и коликите, а мислех, че сме приключили вече  Crazy От няколко дни след ядене като се хване за главата, почне да подритва, да маха глава наляво-надясно... Снощи чак се уплаших какво му е, мислех, че го боли главичката, но като взе и да промънква и да рита, ми се поизясни. Слава Богу, размина му, но толкова често никога не са били. Може би е защото спрях преди няколко дни Био Гаята. Почнах пак да му давам, дано проима ефект...
Освен това нали го похвалих, че е бъбрив. Е, в последно време е мълчалив. Защо не гука, не мога да разбера.
Иначе днес излязохме рано на разходка, то се оказа един студ... После пък ни напече, но се хранихме на припек на една пейка  Simple Smile Преди малко се прибрахме, че и мама е човек и трябва да яде.
Извинявам се, ако в последно време само се оплаквам, ама това са нещата, които ме занимават... Съжалявам, ако пропускам да честитя нечий повод  Hug

# 190
Здравейте и от нас   bouquet
Вчера си направихме страхотна разходка в Южния парк с тати, малката доста ни поприказва  Heart Eyes
Имам един въпрос към всички вас: Кой, кога и как мисли да захранва бебето си?
Хубав ден   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 191
  • Варна
Първо да честитя на патерици на рожденичките Фелина и Вяра - всичко най-хубаво, момичета! А на Късметче синчето само да я радва, както и християнче на Сиска!

Ние сега се връщаме от консултация - Ема е порастнала с 4 см, но е наддала само 400 гр. То и нямаше как да е иначе- първо я мъчеха жегите, после 1 седмица кърмаческа стачка. Аз не съм се разтревожила особено, ама сестрата ми вика " Ааа, не й стига кърмата, виж какво ще правиш!" Ами че какво да правя, продължавам да си кърмя детето  Mr. Green Добре, че педиатърката й вика, че не е притеснително. Ще ходим пак след 2 седмици да видим тогава как ще сме.

Иначе ходихме на делфинариум с Еминцето, детето толкова си кротува, накрая заспа, а пък там голяма лудница - делфините издават доста силни звуци, аплодисменти, т.н. Знаете ли какво разказаха там - делфините си кърмели малките 6 месеца, после ги захранват с риба и са на смесено хранене до 1,5 - 2г.  Peace А пък ние хората, понеже сме много умни, и даваме сокчета на 2 месеца...

Варненки, между другото, делфинариумът има рожден ден тази година и до края на месеца в 19ч има промоция - един билет за двама.

# 192
Честито на празнуващите мами kusmet4e и siska79 и на бебчовците естествено Simple Smile

Нашата Марианка расте и хубавее, станахме на 3 месеца преди 3 дни и днес минахме през лекарката за мерене и бодване на втория пентаксим. Девойката вече е 6кг и 62см за радост на мама Simple Smile Гука и раздава усмивки на поискване.
Малко снимки от нас:
http://picasaweb.google.bg/Elfina06/MarianaI#

Хубав ден на всички и много усмихнати бебчовци!

# 193
Имам един въпрос към всички вас: Кой, кога и как мисли да захранва бебето си?

Мисля да захранвам на 5 навършени месеца със зеленчуково пюре, след което плодово и каши.
(Това обаче е след цеели два месеца и не знам дали дотогава няма да съм променила решението си)
Първоначално мислех да захранвам на 6 навършени месеца, но се разколебах, още повече, че въвеждането на нова храна става бавно и постепенно с по една-две лъжички първоначално - та докато стигнем едно бурканче пюре.. Simple Smile

# 194
Здравейте мамчета и бебчета  Hug
Ние се върнахме малко преждевременно,но на нашия тате му стана едно мъчно че ни оставя и решихме и ние да си дойдем. Та вече сме си в София и сме готови за разходки из столичните паркове  Grinning Добре ни понесе пътуването и въздуха макар за малко,но пък се надяваме на моренце да е повече  Peace
Честити РД и месечинки на всички(няма да изброявам да не забравя някой)Да сте здрави и много щастливи и късмета да винаги вас!
За храненето-Влади от 2-3 седмици е на 6 хранения по 140мл.,като последното е в 21ч и има нощно м/у 2 и 3ч,след това в 6-7,10,14.18ч.
Няма особенно намерение да се обръща по корем,но пък е много енергичен.Изправя се,с помощ разбира се и много говори,пее не му спира устичата  blahblah
Хайде до по-късно,че Влади ме вика!
Приятен и спокоен ден на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт