МАЙче гука и нарежда и в играчките се вглежда. Тема №12

• 12 215
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте и от нас. Ваня абе много сладка твоята Мариана, а и какви снимки - много готини коментари  Laughing
Ние се върнахме от консултация. Биха ни 2 пентаксим и само да ви кажа друг път плаче, а сега и гъг не каза, даже се усмихна.То просто зависи от доктора - Субев е просто невероятен. Мамите в Слатина ако искат да си сменят док горещо го препоръчвам. Иначе сме 5.500 и 69 см. Хубав ден на всички

# 196
Здравейте и от нас!
 Да споделя,че днес пак бяхме на дерматолог.Диагнозата е атопичен дерматит,което на мен ми звучи ужасно.Няма оправяне на тия сгъвки на крачетата и ръчичките.Отделно и излезе нещо като лишейче на гърдите и 5 червени точки по ръчичките,които са най вероятно от ухапване.Мазах с Мустела,с кремчето за подсичане направено в аптеката и даже с кортикостероиден крем и оправяне за 1 ден и после пак.
 Сега почваме с нови мазила пък дано да се оправи по бързо. Praynig

Здравейте и от нас   bouquet
Вчера си направихме страхотна разходка в Южния парк с тати, малката доста ни поприказва  Heart Eyes
Имам един въпрос към всички вас: Кой, кога и как мисли да захранва бебето си?
Хубав ден   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Мнението на дерматоложката а също и на педиатърката ми е че трябва да се захрани в началото на 5 месец.Нито много късно, нито много рано.
  А аз още не съм решила окончателно какво да правя newsm78

# 197
  • София
Galia1982 , и мен всички стави и кости ме болят особено сутрин докато ги раздвижа, и гърба ме боли, абе по-зле съм и от след раждането, ама не пия никакви витамини, та и аз се чудя да взимам ли и какви?

# 198
  • София
Сиска! Честито Свето Кръщение! Да сте живи и здрави! Ние планираме до месец-два същото.
Плами, Влади е със същия режим на хранене като Божко!
Мадленка, аз съм ЗА късното захранване -5-6 месец.
Лято, днес не се видяхме, нещо ми домъчня.
Галя и мен ме болят коленете....
А ние ще тази седмица ще правим контролен лабораторен анализ на акото на Божко. Дай Боже всичко е наред.
Хубава седмица на всички!

# 199
madlena_bg80 на 6 навършени месеца.

# 200
Здравейте майчета.Ние се завърнахме от консултация.Днес ни беше 3-тия прием на ваксината и доста си поплака малкия.Иначе сме качили 650 гр и 2 см (6300 и 62).
Що се отнася за захранването аз започнах да давам плодово и зеленчуково пюре.А от няколко дни се захранваме с по малко каша.Вече все пак сме в 5-я месецWink
Мигла стискаме палци всичко с Божко да е наред.
Лек ден момичета.

# 201
Големият си син захраних по старата българска схема- на 2 месеца със сокче от ябълка и морков, на 3 с плодово пюре... и т.н. Не е имал проблеми с храненето оттогава. Сега почнах да се разколебавам да приложа същата тактика и при малкия. newsm78 И това не защото съм открила някакви недостатъци на ранното захранване, а заради многото коментари напоследък за предимствата на по-късното. Аз обаче съм твърдо убедена че въвеждане на немлечна храна едва след 5-6 месец   като всяко нещо си има и плюсове и минуси. Ето защо ще направя нещо средно от двете. Понеже имаме хубава овощна градина с много видове дръвчета, а плодовете й зреят в края на септември,, ще започна тогава със пресни, свежи и екологично чисти ябълки, круши, дюли, праскови. Тогава синчето ще е почти на  4 навършени месеца.

# 202
  • София
Мигле, и вие ни липсвахте на разходката! Дано всичко е наред с резултатите на Божко!!
За захранването - вижда ми се много далече, но засега теоретично смятам към 6-ия месец, доколкото знам, е добре със зеленчуково пюре или каша.

# 203
Сиска, честито ти християнче!   bouquet

Ще захранвам както и първият път на 6 месеца с картофено пюре или ранни моркови (тези са на Хип малките пюренца).
А може и с оризова каша. Ще го измисля октомври.

Не знам как захранвате такива малки бебета. Та те, най-малкото, още не могат да седят  Thinking
За другото всеки сам си решава. Информация бол има.
Но чисто технически как става храненето на толкова малко бебе?

# 204
  • Велико Търново
Но чисто технически как става храненето на толкова малко бебе?
Упорита майка тъпче,малко бебе плюе Mr. Green
Ей такива са ми страничните наблюдения Peace
Ще захранвам на 6 навършени месеца.Сок ще пие като сама може да си го поиска Mr. Green

Благодаря ви за пожеланията Hug

Не помня коя от момичетата се притесняваше от пазаруването по нета-гарантирам ти,че няма начин шезлонга да е счупен PeaceКазвам га като ветеран.Последно купих от симонови количка за кукли.

# 205
аз да попитам дали някой мисли да захранва януари- да сме спокойни и аз и детето по празниците или ако се ходи някъде да не се мисли за пюрета и за каши. и дали е късно на 7 навършени месеца тепърва да се започва?

# 206
Педито иска да започна да давам сокчета от 4 месец - ще има да взима и аз си мисля да захранвам със зеленчуково пюре, но най-рано от 6 месечна възраст.

Ох, пак да се оплача, то проблемите ми на мен са все с кърменето...Вчера малкия отказа да суче, цял ден се дърпа, изобщо дори не можах да го сложа на гърда, той рев и аз рев. Пробвах различни пози, в затъмнена и тиха стая - не и не и не  Confused. Опряхме до АМ и нашия си хапваше по 180 мл  Shocked. Днес се опитвам да го хвана преди да се е разбудил съвсем и като цяло успява по малко да посуче, но от дясната гърда като цяло отказва  newsm78. Направо вече не знам какво да правя. Не е акал от 4 дни, но не личи това да го притеснява. Валче, спомням си, че и при вас беше проблем кърменето с Катеринка, преодоляхте ли го и ако да как?

Платинка и ние сме със стафилококова инфекция в нослето и аз се чудех дали да взимам стафилококцинума, но за сега реших да изчакам, защото не му хърка много нослето. Иначе прилагам рецептите за нос на д-р Михайлов - в 10 мл физиологичен разтвор капвам 5 капки клеева тинктура и капя по 2-3 капки във всяка ноздра 3 пъти на ден. Може да се прилага и сребърна вода в нослето.

# 207
може ли някой да ми каже потрбител и парола на албумчето моля?

# 208
  • София/Варна
Второ пак го закъсах с гърдите и ако може Айла и Кайрен да помогнат ще съм много благодарна. Общо взето имам бучки от зърното на горе до края на гърдата. Все едно цял канал е запушен. Изцеждам, но не излизат, а сега започнаха и да ме наболяват. На мен често ми се случват тия неща, но чак така до сега не е било. Ако имате идея как да могат да се оправят нещата ще се радвам да я чуя. Малко прекалих с поста, но исках да си кажа. Лека нощ.
Това, което мога да ти препоръчам е следното - да изцедиш и двете гърди изцяло, така ще ги "рестартираш". Отделно ползвай топли компреси непосредствено преди храненето на бебчето. Можеш да помолиш личния си лекар да ти предпише лецитин за запушването.

Момичета, знам, че захранването е доста щекотлива тема. Всяка майка сама ще си реши кога и как ще си захрани детето. Но хубаво е да вземе решението си не под външен натиск, а според убеждението си. Аз лично мисля да захраня Елица малко по-късно отколкото Ого, който биде захранен на 5,5 навършени месеца (не че исках да го захранвам, ама майка ми ми изпили мозъка Wink). Мисля отново да се доверя на мнението на педиатъра си - тя много добре прецени с какво да започнм. Ого-Бого беше много едро бебе и захранването с каша, да речем, щеше допълнително да го напомпа. Иначе ще споделя моето мнение по повод захранването с плодови пюрета - плодовете са с високо киселинно съдържание и според мен това би била агресивна храна за "девственото" стомахче на бебчето.

# 209
  • София/Варна
Педито иска да започна да давам сокчета от 4 месец - ще има да взима и аз си мисля да захранвам със зеленчуково пюре, но най-рано от 6 месечна възраст.

Ох, пак да се оплача, то проблемите ми на мен са все с кърменето...Вчера малкия отказа да суче, цял ден се дърпа, изобщо дори не можах да го сложа на гърда, той рев и аз рев. Пробвах различни пози, в затъмнена и тиха стая - не и не и не  Confused. Опряхме до АМ и нашия си хапваше по 180 мл  Shocked. Днес се опитвам да го хвана преди да се е разбудил съвсем и като цяло успява по малко да посуче, но от дясната гърда като цяло отказва  newsm78. Направо вече не знам какво да правя. Не е акал от 4 дни, но не личи това да го притеснява. Валче, спомням си, че и при вас беше проблем кърменето с Катеринка, преодоляхте ли го и ако да как?

Платинка и ние сме със стафилококова инфекция в нослето и аз се чудех дали да взимам стафилококцинума, но за сега реших да изчакам, защото не му хърка много нослето. Иначе прилагам рецептите за нос на д-р Михайлов - в 10 мл физиологичен разтвор капвам 5 капки клеева тинктура и капя по 2-3 капки във всяка ноздра 3 пъти на ден. Може да се прилага и сребърна вода в нослето.

Рецептата, така както я прилагаш я правя за себе си и адски щипе. Освен това изсушава лигавицата. За малкия я правя, но само с 3 капки, също има ефект.
Може би тези неразположения с нослето дават отражение и на храненето. Когато нослето е запушено, бебетата страдат, защото хем са гладни, хем е зор да си докарат храна.

Общи условия

Активация на акаунт