МАЙче гука и нарежда и в играчките се вглежда. Тема №12

• 12 228
  • 290
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте сладурани  Hug ,аз мислех да захранвам след 6 месеца, но педиатъра предния път спомена за сокчета от следващия месец - което е 4 навършени.  Та мислех и реших да го послушам, че така в 6-ия с плодови, 7-ия зеленчукови, 8-ия месни и каши...и ще мога да го захраня преди да се върна на работа. Аз ще се връщам януари...и не ми се иска друг да го захранва.

# 211
благодаря ти кайрен така и правя,но уви.доктора ми каза че ако е на зор работата може да ми бие окситоцин. за сега ще се справяме с изцеждане

# 212
Майчета, моля за спешен съвет. Тати днес купил пентаксима в 18.00 и се сети да го сложи в хладилника едва в 20.30 Shocked Бил е увит до една бутилка с ледена вода, ама знам ли. Звънях на доки да я питам, но не вдига, а утре трябва да и я бият. Да купувам ли нова или.... Офффф, направо ще се побъркам

# 213
Днес бяхме на мерки и теглилки и Макс е вече 7.100кг и 65см   Party т.е. за третия месец е + 1.150кг и 4см. Само кърма  Heart Eyes
Сложиха му 2-рия Пентаксим и го понесе добре, както и първия.
Доки ме пита кога смятам да захранвам - след 4-тия или след 6-тия месец и аз съм за след 6-тия Peace Щом има какво да си цока бебенцето, ще цока .... няма нужда за сега от друго ... Crazy

malachika, не би трябвало да му има нещо на Пентаксима ... но все пак се съветвай  Naughty

# 214
malachika, и аз днес купих Пентаксим - в 16ч. , сложих го в хладилника в 17.00. В аптеката ми казаха до час и половина да го сложа.
Вашият все пак е бил малко на студено покрай бутилката, така че мисля, че няма да му има нищо  Peace

# 215
И аз да се оплача,Ради пак ми вдигна температура след ваксината.До колко е нормално да се вдига?Дадох му Панадол и сега вече мисля че е наред-37,1.Преди това беше с 37,7.SadСлед всяка ваксина ми се налага поне веднъж да му давам сиропче.
Лека вечер и послушни бебоци.

# 216
  • гр.Стара Загора
Добър вечер и от мен  wavey
По повод захранването аз бях на мнение че ще кърмя до 6 месец и след това вече пюренца,но уви с кърмата не се справих и с педито решихме на следващата консултация след прегледа ако всичко ни е наред и бебка е готова да започнем със зеленчукови пюрета т.е. ще на навършени 4 месеца.От негова гледна точка било по-хубаво децата на АМ да се захранят малко по-рано и аз също съм съгласна с това моля без упреци Peace
stela74 много неприятна ситуация дано бързо се оправи малкия сладур  Hug
Maria-Chiara  smile3501 отлични резултати за Макси  Hug
Лека вечер  newsm51

# 217
Гледам обсъждате захранването. Миналият път с баткото захраних на 6 месеца и 5 дена с оризова каша на Хип, той бе на АМ след първият месец. Сега с Ники се чудя дали да не взема да си купя уред за готвене с пара и да почна със зеленчукови домашни пюрета, пак от 6-ти месец. Засега е на смесено хранене. Вечер излизаме и не винаги имам кърма да изцедя, а запасите свършиха. Ама и ние с мъжо не сме се спряли....Да ми е жива и здрава свеки да гледа юнаците.
Ники без проблем се обръща. Забива нос и вдига дупе...иска да пълзи. Колко акъл има едно три месечно бебе, че да прави опити?! Като го гледам как бързо расте сравнение с брат си....леле мале. На 10 месеца ще е проходил вече. Embarassed
Други "пълзящи" бебета има ли?

# 218
  • София
Имам един въпрос към всички вас: Кой, кога и как мисли да захранва бебето си?

Мисля да захранвам на 5 навършени месеца със зеленчуково пюре, след което плодово и каши.
(Това обаче е след цеели два месеца и не знам дали дотогава няма да съм променила решението си)
Първоначално мислех да захранвам на 6 навършени месеца, но се разколебах, още повече, че въвеждането на нова храна става бавно и постепенно с по една-две лъжички първоначално - та докато стигнем едно бурканче пюре.. Simple Smile
  Всъщност захранването започва с еднокомпонентно пюре например картоф - една лъжичка първия ден, две-три втория, докато стигнеш до половин пюре, и след това спокойно може да дадеш колкото иска бебенцето например цяло пюре. След това въвеждаш нова храна, но това не означава че количеството отново се връща на една лъжичка. Просто ако си захранила с картоф например, махаш малко от пюрето и в него добавяш една лъжичка морков и така постепенно увеличаваш моркова, но количеството смесено пюре си остава. Надявам се че съм успяла да обясна идеята, а именно че след една две седмици спокойно едно от храненията частично е заместено. След месец може да започнеш например да въвеждаш нещо друго в друг час от деня, като е хубаво винаги преди или след хапването да се предлага и да суче на бебето за да си дояжда. Хубаво е до годинка поне голяма част от храненето да си остане кърмата, но е важно и след шестия месец задължително да започне да се предлага и въвежда и твърдата храна  Simple Smile
   Този път както и с близначките смятам да захраня когато прояви признаци мадамата. Най-често това е около средата на първата годинка, когато вече посяга за храна бебето, не избутва с езиче храната и може да седи   Simple Smile

# 219
Добро утро сладуранки.  Hug

Ей сега кърмих малката хитруша. По принцип е по-кротка през нощта, но сега се беше нахилила като зелка и искаше да си говорим.

За захранването: мисля след шестия, когато прояви интерес, както е казала Айла. За сега кърма има, а Рада се храни добре. Ще пробвам педагогическото (без пюрета), дай Боже да ми се получи.

Добър вечер и от мен  wavey
По повод захранването аз бях на мнение че ще кърмя до 6 месец и след това вече пюренца,но уви с кърмата не се справих и с педито решихме на следващата консултация след прегледа ако всичко ни е наред и бебка е готова да започнем със зеленчукови пюрета т.е. ще на навършени 4 месеца.От негова гледна точка било по-хубаво децата на АМ да се захранят малко по-рано и аз също съм съгласна с това моля без упреци Peace

Защо да те упрекваме Росита.  Heart Eyes Наистина всеки трябва да премисли и да реши. И аз да бях на АМ и аз щях, да постъпя така. Според мен съвсем правилно си преценила ситуацията.

Колкото до плодовите пюрета първо... и аз съм на мнението на Кайрен, че заради киселинността не са най-добрата първа храна. Не е ли по-щадящо със зеленчукови? Какво са се юрнали половината лекари да препоръчват плодови? Чудно ми е просто, но това е само мое мнение и не целя никой да обидя.  Blush А и някъде четох, че дечицата обичали плодовия вкус, а после трудно приемали зеленчуковия, защото им бил по-безвкусен и не го харесвали толкова.

Леле, ма и аз съм една. За к`ви сериозни теми прописах рано сутринта. Crazy Я, не ми обръщайте внимание.

ПП. Maria-Chiara, браво на теб!   bouquet Макси е страхотен, а ти си мама героиня. Справяш се страхотно с кърменето.

# 220
Здравейте, момичета!
Толкова отдавна не съм писала!
Не смея да се оплача от жеги, че гледам при вас какви са температурите, но тука тази влага комбинирана с жегата направо ме побърква. За капак взеха да ни правят ремонт на покриева точно август месец и сега сме под забрана за отваряне на прозорците през деня да не паднело нещо отгоре, моля ви се! #Crazy Есествено то е немислимо да не са отворено прозорците, в къщи става 27 градуса и с тая влага е ужасна задуха. И навън е задуха, но поне подухва от време на време.
 ooooh! Чак сега разбрах че овесените ядки спомагали за повече колики, няма да ви казвам с какво се тъпчех основно - като най-бърза за приготвяне храна - точно първите два месеца периода на ужасни колики!  ooooh! Горкото ми дете... И се чудя защо не разрежда аканията, а то каква била работата... Въпреки че ми направи впечатление, че когато не съм закусвала с мюсли пропуска да ака.

Момичета, как понасяте нощните хранения? По колко пъти се будите на нощ? Аз кърмя на поискване и даже вече не записвам по колко време и кога яде, както в началото, но се храни ппоне два пъти около 1-2 и после в 3-4  и след това вече в 6-7. Свекърва ми настоява да въвеждам режим. но на мен не ми се ще като че ли. Чакам го сам да си определи режима...
По време на нощните хранения изгледах няколко корейски мини сериала  Crazy

Има ли по-дебели от нас? На два месеца тежеше 7.34 кила и 61.4 см. Бях се притеснила че наддава прекалено бързо, даже пусках отделна тема, но ме успокоиха да не се панирам. Предполагам че поради тая причина още е далеч от обръщане, само се извива, но пълно завъртане от гръб на корем, нито от корем на гръб не е направил още. То и аз не го оставям много дълго по корем като се замисля, май трябва да започна  newsm78

Nijntje много са ти сладки дечицата, да са ти живи и здрави!

Варненки, браво за флашмоба! Случайно попаднах на снимки и разпознах Минолтичка Simple Smile Много сте готини!

Аз тук мога да се похваля с кърмене под чадър в дъжда, но с този климат, няма как Simple Smile Добре че не валя проливно...

За захранването, мислех да започна на 6 навършени месеца, та дори не съм  и проверявала още какви са евентуалните схеми и какви хранис е започват първо и тн. Но до колкото разрах първоначално тези храни, които ще се въвеждат по-скоро са само за въвеждане на новите вкусове, от колкото за нахранване, и няма да заместват храненията с кърма.  newsm78

Ние днес ходихме до посолството за да ни извадят пасаван, че мислим да си идваме през септември Simple Smile Мъника добре понесе пътуването до центъра на Лондон и всичко, но сега е толкова изморен милия, спи като къпан и то в собственото си легло. Досега винаги се налагаше да го взимам при нас, понеже се буди и мрънка. Малко ми е притеснено, че от няколко часа му е сух памперса, ще го наблюдавам да видя кога ще се нормализира. Някой знае ли колко дълго сух памперс е вече опасно? 

Честити празници със закъснение на всички рожденички!  smile3525 smile3525 smile3525

Успях най-накрая да кача албум в снимка.бг, мисля че това е линка Simple Smile http://may2009.snimka.bg/baby/bebe-andreyi.409670

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 05:24 от Burberry

# 221
  • София
добро утро!
дендри!честит нов ник! Wink
стеле, дано нощта е минала спокойно, благодаря за пожеланието! лято! и на теб също голямо мерси!
плами! как да преместим паузата да е през нощта? така все ставаме към 2 посред нощ.... newsm78
вайза! успех, мила с борбата с инфекцията! и за кърменето стискам палци - голям хитрушко велизарката.
хубав ден на всички!!!!!!

# 222
Добро утро . Дени вече е сервирала кафенце , аз ви предлагам една диетична закуска

# 223
  • Русе
Добро утро и от нас!
Първо - Честит празник на всички, които съм пропуснала! Честито християнче на Сиска!
Благодарности за кафенцето /точно така го обичам  Laughing/ и закуската!
  bouquet на Минолтичка за прекрасните снимки на първа страничка!

Скоро не съм писала, че ходихме по почивки малко. Като цяло минаха добре обиколките. Не ми се осъществиха съвсем плановете да чета книжки по градинките, докато малката спи, но здраве да е! Сбъркахме го от пътувания горкото, но то се справи геройски  Grinning!

Вчера сложихме втората Пентаксим. Засега всичко е наред, надявам се да няма проблеми. Стеле, дано при вас се оправи положението бързо!
Йоли тежи 6100 гр. и е 60 см. За 48 дни е наддала около 1 кг.В сравнение с предните месеци е малко, но така или иначе темповете намаляват, а и тя си ми е пухкава милата, пълни памперса редовно, та не се притеснявам.

За захранването - и аз смятам да е при навършени 6 месеца.
Имаме си и ние едно нощно хранене и не смятам да го спирам. Ако няма нужда, тя ще се откаже сама. Спим си заедно и не ми пречи да я нахраня, когато си поиска.

Хубав и спокоен ден на всички!

ПП:Ели май не се е включвала скоро  newsm78.

# 224
Добро утро майчета.Благодаря на всички.За първи път след  ваксина е толкова нервен,но поне температурата падна.Сега е спокоен и си спинка.
Много хубава закуска и кафенце.Simple SmileБлагодаря за което.
Лек и усмихнат ден.

Общи условия

Активация на акаунт