МАЙче гука и нарежда и в играчките се вглежда. Тема №12

• 12 235
  • 290
  •   1
Отговори
# 225
Добро утро и от нас.Ние тези дни скитосвахме и не сме ходили в парка.
Утре сме на консултация за втората ваксина и да видим Жожи колко е пораснал  Heart Eyes
И като знам,че педито ще каже да почна да му давам сокчета и откачам отсега.Аз също ще захранвам на 6 навършени месеци,когато детето си седи на дупето поне.За соковете.....няма да е скоро.
Вчера Георги хвана за първи път играчката си и веднага я набута в устата.Иначе се опитва цялата пелена......ама тя доста големичка  Mr. Green
Смееме се,гукаме,пищиме,научил се е да ме вика като не ме вижда.....на мама момчето.Все още не се обръща от гръб по корем но се върти около главата си.Една сутрин вместо глава на нейно място намерих крака.....така се изхилих....стреснах го детето.Онзи ден сме се хранили през час,направо ми разказа играта.Иначе през ноща не се буди  Hug
Ами това е засега от нас.Отиваме да се обличаме,че сме на гости на майка ми и ще минем през Северния парк.

# 226
Здравейте и от нас!
Аз не знам кога ще захранвам. Когато реша, засега не се и замислям. Лекарката не ми дава зор, сигурно, защото гледам лошо. Баткото го захраних много рано. Но той не е кърмен, историята е дълга, спряха ми кърмата и т.н. Беше много злояд, не желаеше почти нищо. От както навърши 2 месеца минахме на кисело мляко, само него ядеше с удоволствие.
За Малчо мисля да започна с млечно-зеленчукови пюрета. Ако все още има кърма, мисля да я  смесвам поне в началото със зеленчуково пюре. След това с кашите сигурно пак така ще правя, помня, че баткото не ядеше безмлечни каши. Плодове скоро няма да давам, за да не си върнем коликите.

Имам следният проблем. Сложихме ваксината по ЗК, но бебо я понесе доста тежко. Баткото реагира така чак на последния прием. Казват, че всеки път е по-тежко, заради имунитета. Направо ме е страх какво ще е при втория прием. Мислех си дали може да сложим сега Пентаксим, след като първия път е била по ЗК. Питах доктор Нивеа Бейби, но няма отговор. Питах и в един докторски сайт - и там нямам отговор.
Вие какво мислите по въпроса?

# 227
  • София
Мерси за кафето и закуската!
Браво ,че Ради е добре вече Hug.
Честита кръщавка на Мина на Сиска!  bouquet
Браво на всички бебоци, добре растат нашите майчета мънички! Mr. Green
Галче, снимай тази интересна играчка  за да я видим, любопитна ми е ! А, Да и някой да каже какви витамини взимате - аз да ви подсетя..
За захранването  и аз не съм решила окончателно, ние сме на смесено хранене и можеби ще се захранваме най-късно в 5м. навършен, ама има време, да и ще бъде с зеленчуково пюре!
Аз да се похваля ,че довечера съм на пицария с едни приятелки, а Буби ще го гледа баба му.На мен ще ми бъде малко кофти, ама да видим.
Слънчев ден Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 228
oli4ka Аз пия pregnacare през ден-през два, понеже не му давам витамин Д, а тук не дават на бебето, ами казват майката да пие. Иначе в адаптираното мляко има добавени витамини.
Между другото, винаги когато става дума за някакви проблеми с изхождането има въпрос дали майката приема допълнително желязо от витамини. Някой има ли представа как се очаква да влияе това желязо? Запичащо ли е?

# 229
А, Да и някой да каже какви витамини взимате - аз да ви подсетя..

Пия на ALTAPHARMA, немски са. Всяка сутрин по една разтворима таблетка. Харесват ми, сега съм си поръчала още.
Altapharma Brausetabletten Multivitamin
Altapharma Brausetabletten Multivitamin + Mineral

# 230
Добър ден от нас  Hug

Ние утре сме на консултация и ще ни слагат първия Пентаксим и ми е малко нервно, дано малката го приеме добре. Днес ни е малко крив ден, ядем през 1,5-2ч., като преди това ревем като за последно  Crazy. Искам да питам по-компетентните мами, имаме си бели налепчета по вътрешната страна на бузките и устичката, това млечица ли е и как се маха? Говорих с доки тя каза, че щом няма по небцето и не я боли, че не е и понякога се получавало така при кърмачета. Аз обаче не съм много сигурна, защото когато я кърма и тя суче около 10-15мин и после се дърпа от гърдата, която е още пълна и реве за още и шанса да продължи да суче е равен на нула  newsm78. Изпаднала съм в една чуденка и се надявам да помогнете със съвет  Praynig

Burberry вие къде в Лондон живеете, аз ще идвам в началото на Октомври за 5 дни и ще ми е много приятно да се запознаем, ако има възможност  Laughing

# 231
Еее, стигнах и аз до комп-а. От месец бях без него вкъщи (бяхме го дали на един приятел) и съответно не съм ви чела и не знам много какво сте писали, освен в началото на тази тема, но и нея ме хвана секлета да я прочета цялата. За сметка на това установих, че така имам много повече свободно време за Мира като не сърфирам в нета:oops: Пък тя все повече се иска внимание вече, не иска да си седи сама, скучно й е, иска да си говорим... А за количката пък да не говорим! Коша за новородени вече го ползваме само като легло, когато пътуваме някъде, но за разходка вече не става. След като 10-тина дни се прибирах от разходка с Мира на ръце и бутаща количка, защото тя се съдира от рев, реших, че няма да се мъча повече и започнах да я извеждам в кошчето за кола, щракнато на количката, за да може мацката да гледа... Много ми е социална милата, не иска да лежи като бебетата и определно надделя в борбата с майка си. Иначе вече е 5600гр. а след 2 дни прави 3месеца и сигурно е към 60см, и гривнички е заформила, но още не е дебела, слава Богу. Тя се обърна от корем на гръб точно на 2 месеца, но още не и от гръб по корем. Иначе гука като луда, даже и с глас се киска, невероятно е просто, разтапям се  newsm03.
Най-интересното около нас е, че я водих на плуване за бебета. Направихме 7-8 занятия и вече правя вкъщи упражненията, защото инструкторката ще ражда скоро и ме обучи да ги правя сама вкъщи докато не дойде време за басейн (към 6-7 месеца). Та сега Мира ежедневно се гмурка и засега съм много доволна от резултатите. След заниманията спинка страшно добре, а иначе не иска да спи през деня освен на разходка smile3516. и приспиването става само на гърда, което ме притеснява, като знам, че скоро ще трябва да я оставя на баба й да я приспива заради концерта на Мадона...ще види зор жената., но какво да я правя като е толкова пристрастена. Вече е почти изцяло на кърма, има само една добавка от 40-50 мл. и се боря да я премахна тези дни. Та затова не ми иска да й отнемам правото да си заспива сучейки.
Айде, спирам вече, ама като не съм писала повече от месец и имам много да споделям Embarassed
П.С. Открих най-добрия лек при проблем с акането. Ако кърмите  можете или да изцедите малко кърма или дайте малко вода, която е затоплена малко повече от обикновеното, а при АМ просто го загрявате повече. При Мира действа безотказно, а и е абсолютно безвредно. Отказах се от термометри, слабителни лекарства и т.н.

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 12:44 от Ани Борисова

# 232
  • Бургас
здравейте, майчета!

ние се вкарахме в такъв филм цялото семейство... първо беше настинал татко ни - кихаше, хрема, тресе го, но без температура, мина му бързо, след като го лекувах интензивно с чайчета и витамини. минаха се 4-5 дни и мен започна да ме боли цялото тяло, мускули, подуване на сливиците, главоболие и качих висока температура. с парацетамол и вит.Ц, ехинацея и чесън по 3 пъти на ден + лежане, се пооправих още на втория ден. обаче на следващия ден баткото ни се разболя - с температура, повръщане и диария - и от неделя е така. сега е на лекар с татко си - да каже какво да правим, че се хванах в чудо-повръщаше даже "смекта-та". малката Ани, слава Богу, е добре - докарах й колики от чесъна и акаше ръждиво - може би от вируса ми. та се чудя един и същи вирус ли е с толкова различни проявления newsm78
изолирали сме се, да не разболеем някоя от варненските мами Sad иначе имах проблеми с лявата гърда - рязко намаля млякото в нея и желанието да яде оттам. разбира се, аз съм зла и упорита и я слагах често и задълго там. като видях, че се мъчи и не й стига, започнах да цедя - засега съм стабилизирала положението, но ще продължавам да я цедя, че вчера пълна беше - едва изцедих 40 мл. мами, които изцеждате и давате кърма на бебоците - Бела, Казабланка, Зайо - съчувствам ви, момичета, направо не знам как издържате. героини сте!!!  Hug упоритостта ви е похвална!!!
Сиска, важното е, че сте изкарали добре на морето, ще има време да се запознаем. а след дъжд качулка си беше и буквално - смс-а ти го писах с Кремче и Бобито2 скрити под един чадър  Joy и честито християнче Мина! плака ли? чакаме снимки!!!
Nijntje  - благодаря за милите думи!!! цункай астралното ни близначе Изабела и кака й Виктория. страхотни сте на снимките!!! ние планираме Амстердам като дестинация - засега дебнем евтини нискобюджетни авиобилети - ако купим, ще се радвам да се запознаем на живо!
момичета, благодаря за честитките за флашмоба - с  Минолтичка и Бобито2 бяхме силни и позитивни заедно с другите момичета, а бебоците помагаха - каузата си заслужаваше. много по-добре биха се чувствали майките, които се притесняват да кърмят навън, ако има повече кърмещи майчета да дават пример Simple Smile и благодаря за стиснатите палци - оздравях наистина бързо - 24 часа. Hug
за захранването - смятам да ползвам метода на братовчедка ми, майка на 9-месечната Софи и все още кърми без проблем - тя захрани Софи на навършени 6 месеца с варен картоф, после - варен морков, първо зеленчукови, после плодови - именно заради това, че бебетата не обичат неутрална храна, а сладка. след пюрето даваше на бебето и да посуче -защото то само си искаше. хранения започна да измества изцяло съвсем наскоро...а бебето й расте супер хармонично и с гривнички Simple Smile таткото се върна от доктор - било едно и също, детето е просто с по-слаба имунна система...сега ще се захранваме със солетки и ментово чайче - стискайте палци да не повърне, че трябва да си пие антибиотика... извинете за дългия пост - лек ден ви желая!!!

# 233
Добро утро майчета.Благодаря на всички.За първи път след  ваксина е толкова нервен,но поне температурата падна.Сега е спокоен и си спинка.
Много хубава закуска и кафенце.Simple SmileБлагодаря за което.
Лек и усмихнат ден.
Ако му е третия прием е нормално, дори "задължително" да вдигне температура и да нервничи Thinking. Току що бяхме на консултация и доктора  каза, че така реагирал организма при реимунизациите, заради сенсибилизацията /нещо като проява на алергия/.
Да отчета нашите "мерки и теглилки" от днес -на 2 месеца и 9 дни -5700 гр и 60 см, за 5 седмици е качил 1130 гр. Като се сетя какъв е повръщач, направо се чудя как ги е натрупал.  newsm78 При меренето толкова рева,че  проглуши света. Биха ни поливалентната ваксина в гръбчето,  и тогава пък изобщо не гъкна. Докторът препоръча 2 приема да са от нея, по линия на Здравна каса, а третия да е Пентаксим, били напълно съвместими. Някой друг педи да прилага тази схема?

# 234
Благодаря ти Тивиа.Да,3-ти прием ни е.Бият ни я в ръчичката и в крачето,но и 3-те бяха по ЗК,не сме смесвали така ваксините.
Лек ден от нас.

# 235
  • София/Варна
Burberry, на някои бебета желязо съдържащите препарати не им понасят - понякога повръщат, понякога изпражненията им стават по-редки и зелени

Мадленка, по това, което описваш много ми прилича на млечница. От това, което съм чела, точно по бузките и езичето се проявяват. Пускам ти линк към една снимка на бебе с млечница: http://farm3.static.flickr.com/2578/3705019510_81863fc602_o.jpg. Най-добре е за твое успокоение да се консултираш и с друг педиатър.

# 236
Пък тя все повече се иска внимание вече, не иска да си седи сама, скучно й е, иска да си говорим...
А за количката пък да не говорим! Коша за новородени вече го ползваме само като легло, когато пътуваме някъде, но за разходка вече не става. След като 10-тина дни се прибирах от разходка с Мира на ръце и бутаща количка, защото тя се съдира от рев,
реших, че няма да се мъча повече и започнах да я извеждам в кошчето за кола, щракнато на количката, за да може мацката да гледа...

Все едно аз съм го писала! Само дето още не сме сменили кошчето със стол, но и това ще е скоро понеже вече почти не се събира вътре нашия дебелан. И това с прибирането на ръце и количка как ми е познато...  Laughing вече нося един резервен слинг за всеки случай.

Цитат
Иначе гука като луда, даже и с глас се киска, невероятно е просто, разтапям се  newsm03.

И ние сме така гука, пее, мърмори си ги някакви, смее се насън  Shocked направо ми иде и аз да се разхиля като го чуя  hahaha

Да са ни живи и здрави общителните бебоци!  Grinning

Цитат
Най-интересното около нас е, че я водих на плуване за бебета.
А какво представляват упражненията и в какво се изпълняват? Тук има плуване за бебета
след 3 месеца и тогава мисля да ходим, към края на третия месец.

Цитат
Вече е почти изцяло на кърма, има само една добавка от 40-50 мл. и се боря да я премахна тези дни.

Браво за упоритостта!  smile3501 Поздравления!

KayRenn мерси за инфото! За сега зелено ако имаше само веднъж и тогава наистина бях яла някаква закуска обогатена с желязо (за което не подозирах преди да се случи). За млечницата, забелязвам, че от време на време има едни бели петна по небцето, а сега около бъдещите кътници, само че не изглеждат като на снимката и не съм се притеснила още.

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 15:22 от Burberry

# 237
madlena_bg80 ,ako е такова,като на снимката на Кайрен си е млечница.
Не е задължително да боли,ние на два пъти бяхме така.
Мазах с Дактарин,мина за отрицателно време!

# 238
Мислех си дали може да сложим сега Пентаксим, след като първия път е била по ЗК. Питах доктор Нивеа Бейби, но няма отговор. Питах и в един докторски сайт - и там нямам отговор.
Вие какво мислите по въпроса?
Лианка, точна такава схема предложи днес нашия педиатър-два приема с ваксината по ЗК, а третия да е пентаксим /само веднъж от нея/. Ваксините били напълно съвместими и нямало проблем.

# 239
Здравейте, Мадленка това са млечици ние ходихме на лекар и ни изписаха дактарин маже се 2 пъти след храна взимаш марилчка и увиваш на пръста слага кремче ,колкото грахово зърно и мажеш усничките децата го харесват и така няколко дни и на моя приятелка го изписаха

Общи условия

Активация на акаунт