За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVIІ част

• 24 768
  • 473
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Какво слагате на каймата за принцеси, за да не се свива  newsm78
Аз яйце не слагам,в каймата настъргвам кашкавал.

# 76
  • Някъде в търсене ............
Едно питане имам, взех си замразени аспержи (никога не съм опитвала) с какво да ги поднеса?
На опаковката пише да  ги потопя за 3-5 мин във вряла вода newsm78 ,трябва ли да ги посолявам или нещо друго?

# 77
  • област Софийска
Какво слагате на каймата за принцеси, за да не се свива  newsm78
Вода и не се слага яйце  Hug

bouquet Мерси! А може ли кисело мляко вместо вода? Пробвали ли сте?
Не е толкова вкусно....Лично за мен де...

Аз ползвам каймата за принцеси на Леки в повечето случаи. На 250 гр. кайма слагам едно яйце, маалко кисело мляко с щипка сода за хляб, подправки и настъргвам и малко кашкавал. Мажа филийките с малко маргарин, отгоре каймата и пак малко кашкавал нарендосвам. Стават много вкусни и сочни принцеси!

# 78
  • На брега на реката
Едно питане имам, взех си замразени аспержи (никога не съм опитвала) с какво да ги поднеса?
На опаковката пише да  ги потопя за 3-5 мин във вряла вода newsm78 ,трябва ли да ги посолявам или нещо друго?

Аз съм пълен провал с аспержите. Веднъж направих опит да ги включа в ястие, разочаровах се. Сега ще ми е интересно някой да каже как ги приготвя  Blush

Последна редакция: пт, 07 авг 2009, 23:37 от kloi

# 79
Използвам само пресни аспержи.Когато водата заври ,слагам аспержите.Оставям ги само 3-4 минути и ги вадя.Като ги извадя и веднага ги слагам в студена вода,да си запазят цвета и да са леко хрупкави ,а не разкашкани.Ядем ги като гарнитура  с месце.
За замразени не знам как се процедира.

Сол не ядем и не слагам във водата.

# 80
  • В сърцето на живота!
Веднъж съм правила аспержи,увих ги в шунка и ги изпържи Laughing

# 81
  • UK/София

Знае ли някой от къде в София мога да купя корени за супа?

# 82
  • Sofia
По пазарите бабите продават. И в Била съм виждала, но не тази година.

Аз да попитам - някой правил ли е сладко от арония? Интересува ме съотношението плодове - захар.

# 83
  • София

На всеки пазар. И в Кауфланд съм виждала даже.

# 84
  • Разград
Майка ми ми се обади тази вечер,да ме пита дали знам колко аспирина се слагат на 1 кг домати,когато се прави в шише,без варене,с олио отгоре.Аз,обаче,никога не съм правила такова.Та,ако някой знае.........

# 85
  • София
Майка ми ми се обади тази вечер,да ме пита дали знам колко аспирина се слагат на 1 кг домати,когато се прави в шише,без варене,с олио отгоре.Аз,обаче,никога не съм правила такова.Та,ако някой знае.........

Пропорцията е на 1 кг. домати - 1 грам салицил.

# 86
  • UK/София

Мерси, но как да знам, че някоя баба няма да ми продаде някой боклук нямащ нищо общо с корените за супа?

# 87
  • София

Мерси, но как да знам, че някоя баба няма да ми продаде някой боклук нямащ нищо общо с корените за супа?

Направо ме хвърли в тъча с тоз въпрос  Mr. Green Ми те корените за супа се познават - целина, морков и какво беше още вързано на едно.

# 88
  • UK/София
Направо ме хвърли в тъча с тоз въпрос  Mr. Green Ми те корените за супа се познават - целина, морков и какво беше още вързано на едно.

Joy Joy JoyПознаваш ги ти.Аз представа си нямах какво съдържа тази мистериозна за мен подправка, изложих се хубаво JoyБлагодаря за просветлението! Heart Eyes

# 89
  • София
Направо ме хвърли в тъча с тоз въпрос  Mr. Green Ми те корените за супа се познават - целина, морков и какво беше още вързано на едно.

Joy Joy JoyПознаваш ги ти.Аз представа си нямах какво съдържа тази мистериозна за мен подправка, изложих се хубаво JoyБлагодаря за просветлението! Heart Eyes

За нищо  Hug Сетих се - магданоз - това е третото - корени от целина, морков и магданоз. Ейййй старост, нерадост  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт