За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVIІ част

  • 24 687
  • 473
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 1 798
Момичета,имам едно питане.Искам да направя парфе, купих желатин на прах,до сега не съм работила със желатин и искам да попитам каква е процедурата и по конкретно за 1 литър прясно мляко колко желатин трябва да сложа?
На 1литър течност аз слагам 2бр.желатин.
Заливам  с 1каф.чаша -вода да набъбне ,и го разтварям на водна баня.
До сега съм ползвала само обикновен желатин на "Шидеров".

# 181
  • Мнения: 9 042
Момичета,имам едно питане.Искам да направя парфе, купих желатин на прах,до сега не съм работила със желатин и искам да попитам каква е процедурата и по конкретно за 1 литър прясно мляко колко желатин трябва да сложа?
На 1литър течност аз слагам 2бр.желатин.
Заливам  с 1каф.чаша -вода да набъбне ,и го разтварям на водна баня.
До сега съм ползвала само обикновен желатин на "Шидеров".

мерси ,за бързият отговор   bouquet

# 182
  • Мнения: 759
Оф, изчетох сума рецепти със сини сливи и повечето са със сушени такива... Моите са пресни и се чудя какво да ги правя цяла торба!?  newsm78 Нямам форми за мъфини, иначе може би щях да пробвам; имам заек, но той пък е във фризера и докато се размрази... Идеи, без значение дали за десерт или манджичка? Или поне как се сушат?

# 183
  • Мнения: 2 931
За рецепта не мога да бъда полезна, но сини сливи се сушат като ги изчистиш, нарежеш и наредиш в тавичка или върху вестник.
После ги оставяш да съхнат на силно слънце.

# 184
  • Мнения: 759
А има ли значение колко време ще са подложени на слънце, ден-два?

# 185
  • Мнения: 1 798
Оф, изчетох сума рецепти със сини сливи и повечето са със сушени такива... Моите са пресни и се чудя какво да ги правя цяла торба!?  newsm78 Нямам форми за мъфини, иначе може би щях да пробвам; имам заек, но той пък е във фризера и докато се размрази... Идеи, без значение дали за десерт или манджичка? Или поне как се сушат?
Препоръчвам ти този сладкиш - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.15 на labrex

# 186
  • Мнения: 1 798
А има ли значение колко време ще са подложени на слънце, ден-два?
А,тук как се сушат - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=604.msg%25msg_id%25

# 187
  • Мнения: 759
Избрах си сладкото, пък ако не ме домързи може и да поизсуша  Party Благодарско Simple Smile

# 188
  • Мнения: 22 867
Избрах си сладкото, пък ако не ме домързи може и да поизсуша  Party Благодарско Simple Smile

xtna , ако "сладкото" се отнася за сливите в шоколад (много са хубави Peace), малко под тях има рецепта на сладкиш със сливи - препоръчвам ти го и него.

# 189
  • Мнения: 1 798
xtna,аз точно сладкиша имах впредвид Heart Eyes
Добре ,че labrex  се включи.

# 190
  • Лондон
  • Мнения: 408
Ще пробвам да си направя сушени сливи.

# 191
  • Мнения: 441
Aко ти останат, може да си направиш тарта с маслено тесто. Тези със сливи стават много вкусни. Тарта може и в обикновена тавичка да се опече.

# 192
  • Варна
  • Мнения: 522
Аз току що напълних 11 бурканчета с конфитюр от сини сливи.
Много лесно и много вкусно.
ПП Направих и сладкища на Селма, стана страхотен.  bouquet

# 193
  • Мнения: 441
За такива брускети говоря:



Може би вече е късно (надявам се да послужи друг път), но ето едни със патладжани и гъби:

тук



ето и от доматените, описани в едно изречение в предната рецепта


(виждат се и смо с патладжани и с маслинено - трюфелна паста).

Най-важното е обработката на хлебчето- запичаш на грил, вадиш и търкаш с чесънче. Слагаш каквото искаш и поливаш със зехтин.

Иначе мога да ти предложа кростини с грах и пармезан тук



(технически погледнато са кростини, ако запечеш и сиренето, иначе са брускети доколкото схващам разликата)

и кростини със спанак и моцарела
тук

# 194
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 561
Аз току що напълних 11 бурканчета с конфитюр от сини сливи.
Много лесно и много вкусно.
ПП Направих и сладкища на Селма, стана страхотен.  bouquet

Може ли линка за сладкиша на Селма?Аз се порових в рецептите й , но видях само шоколадова торта със сини сливи newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт