За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVIІ част

  • 24 630
  • 473
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: X
denik ,кажи по-подробно за сиренето с мед и орехи в МВ,че и аз наскоро питах точно за тази рецепта.Става ли златиста хрупкава коричка отгоре?

# 226
  • Мнения: 580
denik ,кажи по-подробно за сиренето с мед и орехи в МВ,че и аз наскоро питах точно за тази рецепта.Става ли златиста хрупкава коричка отгоре?
Коричка ,ами не, стои си сочно и сладникаво ,по-скоро като сосче ,което се е пропило . При мен се получава ефект на задушаване в хартията ,а не на запичане.

# 227
  • Мнения: X
Именно,а аз търся точно този ефект,да е запечено сиренето,а не задушено. Tired

# 228
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Именно,а аз търся точно този ефект,да е запечено сиренето,а не задушено. Tired

А ти хапвала ли си подобно? Защото преди имаше тема за кашкавал на скара, но това всъщност не е кашкавала, както ние го разбираме. Има и снимки. Погледни, ако искаш -
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=407263.90

# 229
  • Горна Оряховица
  • Мнения: 238
Хем ще следя темичката ,хем да използвам да питам... Mr. Green
Линк с рецепта за Рататуй Praynig

# 230
  • Мнения: 1 798
Хем ще следя темичката ,хем да използвам да питам... Mr. Green
Линк с рецепта за Рататуй Praynig
Заповядай - http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … %D0%A0&id=666

# 231
  • Мнения: 3 219
Може ли някой да ми обясни каква точно е функцята на това нещо
http://cgi.ebay.co.uk/TOASTABAG-TOASTABAGS-TOASTIE-TOAST-BAG-POC … m14#ht_838wt_1165

# 232
  • Мнения: 580
Може ли някой да ми обясни каква точно е функцята на това нещо
http://cgi.ebay.co.uk/TOASTABAG-TOASTABAGS-TOASTIE-TOAST-BAG-POC … m14#ht_838wt_1165
Предполагам ,че се използва с цел ,тостерът да се запазва чист .
ПП нали на дъното обикновенно попадат трохи

# 233
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Може ли някой да ми обясни каква точно е функцята на това нещо
http://cgi.ebay.co.uk/TOASTABAG-TOASTABAGS-TOASTIE-TOAST-BAG-POC … m14#ht_838wt_1165

Това, което аз разбирам е , че се ползва за сандвичи - да не се разтичат в тостера. Пликчето се пере и може да се ползва до 100 пъти.

# 234
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Може ли някой да ми обясни каква точно е функцята на това нещо
http://cgi.ebay.co.uk/TOASTABAG-TOASTABAGS-TOASTIE-TOAST-BAG-POC … m14#ht_838wt_1165
Предполагам ,че се използва с цел ,тостерът да се запазва чист .
ПП нали на дъното обикновенно попадат трохи

 Това са  така наречените тостер баг джобове.Поставят се филийките в тези джобове и се пекат заедно с тях.това се прави за да се задържи топлината и да не изстиват бързо,а както са обяснили и по горе,ако се  направи например с кашкавал да не се разлива

# 235
  • Мнения: 24
Имам въпрос относно печенето във фурната(изобщо не ми е силната страна). Моля кажете ми на кое ниво слагате скарата когато печете - месо, пица,кекс, зеленчуци...
Предварително ви благодаря.

# 236
  • Sofia
  • Мнения: 4 820
Да ти кажа - всичко си е до фурна. Но! Докато и свикнеш, слагай всичко посредата, поглеждай си го отвреме-навреме и го премествай една степен нагоре или надолу според това, което очакваш.

# 237
  • Мнения: 3 219
Може ли някой да ми обясни каква точно е функцята на това нещо
http://cgi.ebay.co.uk/TOASTABAG-TOASTABAGS-TOASTIE-TOAST-BAG-POC … m14#ht_838wt_1165
Предполагам ,че се използва с цел ,тостерът да се запазва чист .
ПП нали на дъното обикновенно попадат трохи


Благодаря ви, разбрах аз, че се мушка филийката вътре, ама ми стана чудно как не се разтича кашкавала. Много хитро нещо Wink

 Това са  така наречените тостер баг джобове.Поставят се филийките в тези джобове и се пекат заедно с тях.това се прави за да се задържи топлината и да не изстиват бързо,а както са обяснили и по горе,ако се  направи например с кашкавал да не се разлива

# 238
  • София-Младост
  • Мнения: 24 047
Споделете изпитана рецепта за сладко от зрели смокини...четох до сега, но на повечето места има момент с варов разтвор. Нямам и няма от къде сега да търся вар, а и съотношението смокини захар доста варира, от 30 бр, през 50 до 80 на кг захар...  Rolling Eyes
На мен ми се наложи да направя сладко от презрели смокини.
Нарязах смокините поръсих със захар, всичко на око.
После на котлона и ги бъркаш докато се разтопи захарта. може и малко вода.
След като поврът, опитвам на вкус и прибавям захар.
Варя до готовност да омекнат смокините. Накрая слагам една щипка лимонтозу, но пак зависи колкоса.
Затварям в бурканче докато е готещо и обръщам.
Абе с една дума всичко на око.
Peace  bouquet

# 239
  • Мнения: 720
Denik, благодаря много.   bouquet  Hug
Издирвам тази рецепта от няколко дни.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт