За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVIІ част

  • 24 625
  • 473
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 1 236
Може ли някой да ми обясни каква точно е функцята на това нещо
http://cgi.ebay.co.uk/TOASTABAG-TOASTABAGS-TOASTIE-TOAST-BAG-POC … m14#ht_838wt_1165

С това в тостер могат да се правят сандвичи с плънка - две филии и между тях и шунка например. По принцип за такива сандвичи ще ти е нужна скара, но повечето хора нямат скара. Затова пък имат тостер - и именно това е начина да се замести скарата.
Освен за сандвичи, става и за яйца, както и за пиле например!
Ползва се неограничено време, стига да не опре до реотаните на тостера  Laughing


От същата материя е направено и ето това (за печене във фурна):
http://cgi.ebay.co.uk/Re-Usable-Non-Stick-Oven-Liner-Non-Stick-S … m14#ht_2478wt_793

# 241
  • Мнения: 3 219
Добре, но във тостерите обикновено във всяко отделение се побира една филийка Rolling Eyes Thinking. Да не би да имаш впредвид от онези , в които се слагат и се притискат. Аз имам такъв на Филипс, стават триъгълни сандвичи. Как става номера с яйцата например. Извинявай за въпросите, но нещо не мога да си го представя Embarassed

# 242
  • Мнения: 1 236
Добре, но във тостерите обикновено във всяко отделение се побира една филийка Rolling Eyes Thinking. Да не би да имаш впредвид от онези , в които се слагат и се притискат. Аз имам такъв на Филипс, стават триъгълни сандвичи. Как става номера с яйцата например. Извинявай за въпросите, но нещо не мога да си го представя Embarassed

Да не забравяме че торбичките за тостер са изобретение от държавите, където ползват готов нарязан хляб - филийките са 5мм дебели. Две плюс плънка се хващат спокойно. Отворът на тостера е към 2см.



Яйцето се чуква и пуска в торбичката цяло (без черупката, без да се бърка) и торбичката се поуска в тостера. Става като яйце по панагюрски.

Последна редакция: чт, 13 авг 2009, 02:04 от Кремче Ванилия

# 243
  • Мнения: 3 219
Да, сега разбрах, ходих да си меря тостера / и той е Филипс/, отворът е около 2.5см. Тези пликове определено ме заинтригуваха и вероятно ще ги поръчам.

# 244
  • Мнения: 9 442
Именно,а аз търся точно този ефект,да е запечено сиренето,а не задушено. Tired

сиренето се нарязва на филии - 1-1,5см, потапя се в разбити блтъци, отцежда малко и овалва с помощта на двете  ръце  Laughing малко е цапащо в смлени орехи или ядки /аз го предпочитам със сусам/
Нарежздат се на парче фолио и поставят в хладилник/най добре във фризера/ да дръпнат. Ако е фризер - 10-15 мин.
 После се пържат в силно загрято фолио или пекат на тиган.
Хрупкава коричка и сочни вътре сиренца   bowuu

# 245
  • France
  • Мнения: 726
Момичета, имам скариди във фризера и искам тази вечер да ги сготвя. Проверих в Гугъл, ама има само "пипкави" рецепти, а аз няма да имам много време след работа.
Дайте ми изпитана и лесна рецепта.
Приятен ден и благодаря.

# 246
  • Мнения: X
Именно,а аз търся точно този ефект,да е запечено сиренето,а не задушено. Tired

А ти хапвала ли си подобно? Защото преди имаше тема за кашкавал на скара, но това всъщност не е кашкавала, както ние го разбираме. Има и снимки. Погледни, ако искаш -
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=407263.90
Ах,Клои,там е работата,че съм го хапвала и много ми харесва,но не мога да го докарам така у дома.Сиренето има златиста коричка от двете страни,вътре не е кашаво,а леко мекичко,отгоре е гарнирано с мед и орехи.
И темата за кашкавала съм чела/за първи път попаднах на спор в готварския. Mr. Green/

Пеп-4о,мерси за рецептата,ще пробвам и ще докладвам. Peace

# 247
  • Мнения: 1 313
Момичета, имам скариди във фризера и искам тази вечер да ги сготвя. Проверих в Гугъл, ама има само "пипкави" рецепти, а аз няма да имам много време след работа.
Дайте ми изпитана и лесна рецепта.
Приятен ден и благодаря.

Скаридите се готвят много за кратко така, че едва ли ще те забавят много.Пипкаво е само и единствено беленето, но можеш да не ги белиш, да си ги сготвиш и после при хапването, ако пък са ти белени още по-добре. Wink
Ето тук има няколко рецепти за скариди, тук също!
Дано ти допадне нещо, но наистина се готвят за много кратко!  chef

Последна редакция: чт, 13 авг 2009, 11:14 от esy

# 248
  • Мнения: 3 219
Аз правила паеля с морски дарове-имаше и скариди вкл.

# 249
  • Мнения: 9 785
Имам въпрос относно печенето във фурната(изобщо не ми е силната страна). Моля кажете ми на кое ниво слагате скарата когато печете - месо, пица,кекс, зеленчуци...
Предварително ви благодаря.

Слагам скарата по-скоро надолу, отколкото нагоре.. Т.е. ако имам 5 нива, слагам на второто отдолу нагоре. Ако пека пита, кекс, или нещо такова по-дебело, слагам по-надолу. Ако е тава с ядене - по средата. Дано си ме разбрала.

# 250
  • Мнения: 305
Може ли някой да ми обясни каква точно е функцята на това нещо
http://cgi.ebay.co.uk/TOASTABAG-TOASTABAGS-TOASTIE-TOAST-BAG-POC … m14#ht_838wt_1165

Мерседес виж и тук. Ако ще пускаш поръчка скоро, може и на по-добра цена да ти дойдат
http://www.laredoute.fr/vente-default.aspx?productid=324150399&a … 2&Mode=Update

# 251
  • Лондон
  • Мнения: 408
Ако имате изпитана рецепта за пурички с локум ,моля да я напишете. PraynigМоже и рецепта за кифлички.Желателно е да излизат повече на брой.

# 252
# 253
  • Мнения: 2 931
Момичета, дайте хубава рецепта за катми.
Държа да е с прясно мляко и ако може да ми обясните как печете на сача, понеже на няколко места вече срещам, че се намазвал само еднократно, преди първата катма.

# 254
  • Мнения: 9 442
Катми

Щом държиш сложи прясно мляко пак ще станах хубави, но може и без него.  С прясното мляко вече се превръщат в блини с мая.

Аз пека и си мажа прериодично сача, не ми се получава само с първоначално мазане. Майка - също

Общи условия

Активация на акаунт