За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVIІ част

  • 24 652
  • 473
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 9 442
Никакъв вкус на лекарство не се усеща.

да, но все пак аспирина е лекарство.

Въпрос на предпочитания, аз не бих го ползвала нито за нас, нито за децата, макар и пораснали.  Не е безвреден.

# 436
  • Мнения: 407
Имаше една рецепта в темата "Ти какво сготви. Снимай и покажи!" с един разрязан на ветрило патладжан.
Някой може ли да ми даде линк към нея?

# 437
  • Мнения: 515
Имаше една рецепта в темата "Ти какво сготви. Снимай и покажи!" с един разрязан на ветрило патладжан.
Някой може ли да ми даде линк към нея?

Виж това ли е

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,177.45.html

# 438
  • Мнения: 407
Имаше една рецепта в темата "Ти какво сготви. Снимай и покажи!" с един разрязан на ветрило патладжан.
Някой може ли да ми даде линк към нея?

Виж това ли е

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,177.45.html
Да тов е.
Благодаря!

# 439
  • София
  • Мнения: 271
Здравейте!
За пръв път ще правя декориране на торта с фондан. Спряла съм се на този вид (за покриване на тортата, чаршаф, както му казват...)
Цитат
Рецептата на М_е_г_и за марципан Варна:

Марципан Варна рецептата е от БонАпети
400 гр. пудра захар
100 гр. брашно
50 гр. маргарин
100 мл вода
сладкарска боя

Прави се като парено тесто. Слагат се да заврат водата и маргарина. После се прибавя брашното и се бърка. Изважда се върху мраморна плоча да изстине до 18 С. После се меси с пудрата захар.
Ако добавя какао при омесването - дали ще се прецака?

# 440
  • Мнения: 559
Цитат
Ако добавя какао при омесването - дали ще се прецака?

Въпросното захарно тесто,не се оцветява при измесването.Омесваш си го д дадената пудра захар и когато като консистенция е готово се оцветява с бои.Ако боите са течни,за дооправяне на консистенцията тоест за да не се втечни,се добавя малко натурално царевично нишесте.А ако ще го оцветяваш с какао-оцвети го.Няма нищо да му стане.Само не прекалявай да не започне да се рони. Peace

# 441
  • Мнения: 24
Преди няколко дни за пръв път опитах панирани сиренца President с боровинков сос. Много ми харесаха и искам да си ги приготвя вкъщи. Само че, не знам панировката каква трябва да бъде. Страх ме е сиренцата да не се "разтекат". Някой знае ли, как се панират такива сиренца?

# 442
  • Мнения: 9 442
Преди няколко дни за пръв път опитах панирани сиренца President с боровинков сос. Много ми харесаха и искам да си ги приготвя вкъщи. Само че, не знам панировката каква трябва да бъде. Страх ме е сиренцата да не се "разтекат". Някой знае ли, как се панират такива сиренца?

Ето тук писах скоро за сиренца. Панировка, хладилник/камера и Бързо пържене. Обожавам ги със сладко от боровинки  Crazy

Последна редакция: нд, 23 авг 2009, 08:24 от пеп-4o

# 443
  • Мнения: 548
Моля за помощ Simple Smile Правя сладко от смокини, обаче много рядко стои колкото и да го варя. Чудя се дали да сложа желатин, че поне да стои като желе, а не като компот. Как мислите, ще стане ли?

# 444
  • Мнения: 9 442
извади с решетъчна лъжица смокините и отдели.
Останалия сос включи на мах степен за да може да изври и да се сгъсти, като накрая събереш.

За желатин не мога да ти дам съвет.

# 445
  • Мнения: 9 042
Моля за помощ Simple Smile Правя сладко от смокини, обаче много рядко стои колкото и да го варя. Чудя се дали да сложа желатин, че поне да стои като желе, а не като компот. Как мислите, ще стане ли?
Браво на теб
чувала съм че технологията на приготвяне на сладко от смокини е доста специфична и доста време отнема

# 446
  • Мнения: 559
Желатин-не.
Сложи още захар и вари.Няма как да не се сгъсти.Но ти е малко захарта за това количество вероятно.Ако искаш да не го вариш вече-купи пектин и сложи.
Ще се желира,но не знам точно пропорцията.

# 447
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 190
Искам да залея торта с глазура от бял шоколад.Направо топя шоколада на водна баня и заливам или трябва да го смеся на водната баня със сметана и масло? И ако е второто, какви са пропорциите?

# 448
  • Мнения: 1 313
Искам да залея торта с глазура от бял шоколад.Направо топя шоколада на водна баня и заливам или трябва да го смеся на водната баня със сметана и масло? И ако е второто, какви са пропорциите?

Това дали ще ти помогне? Peace

# 449
  • Мнения: 548
Много благодарности за всички отзовали се на проблема със сладкото от смокини. Направи точно както казахте-извадих плодчетата и в сока сложих разтворен пектин. Голям късмет извадих, че вкъщи се намираше и не се наложи да ходя да търся. За нула време се сгъсти. Още веднъж благодаря за помощта! За пръв път правя сладко и мисля, че се получи   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт