Отговори
# 180
... А на мен, че и на практика е така...
Макар, че има и много кърмещи майки де... Не знам дали има статистика, но ми се струва, че са поравно долу-горе сега - кърмещи и "нямащи кърма" след 20-30 дни...

# 181
Ами,дъщеря ми искаше кукла бебе и така и не й купих поради простата причина,че ВСИЧКИ варианти вървяха с шишета мляко или биберони залъгалки.

# 182
  • последна надежда
синът ми си играеше на една игра в нета с едно бебенце, което трябва да го храниш, къпеш, преобуваш и т.н.
Там имаше два вида мляко в шише с биберон: нормално и ШОКОЛАДОВО  Shocked

# 183
  • Враца
синът ми си играеше на една игра в нета с едно бебенце, което трябва да го храниш, къпеш, преобуваш и т.н.
Там имаше два вида мляко в шише с биберон: нормално и ШОКОЛАДОВО  Shocked
/quote]

Е какво толкова странно има, вашите цици да не би да не произвеждат шоколадово мляко   chef  baby_neutral Joy

# 184
преди малко се видях с една позната с бебе на 20дена...и постоянно и тече кърма от гърдите, а когато стане време да кърми бебето не му стигало...суче по 30-40минути и след това му дава добавка, понеже разбирате ли не му стига...
цитирам:"Явно много ми изтича кърмата и затова не му стига!!!"
на въпроса ми "Как разбираш, че не му стига и от двете гърди ли го храниш?"
отговора беше следния:"Ми той иска още и още след като е сукал 30-40минути...a и не заспива като се наяде!!!!!!"
на ясн е, че бебетата се хранят на три часа, през нощта има едно хранене, което обаче НЕ ТРЯБВА да има...а на предложението ми да му предлага по-често гърда, тя каза: "Оооо, аз не мога като теб да правя, понеже ние излизаме навън, а аз не мога да кърмя навън, пък и детето трябва да има режим...

ако знаете колко много се ядосвам, чак ми иде да крещя... #Cussing out #Cussing out #Cussing out

повече няма да си правя труда да давам съвети на бременни, интересуващи се от кърмене и гледане на деца...не че имам голям опит, ама вече осми месец кърмя б

# 185
 lorini,и аз съм вдигнала ръце вече!Просто се вбесявам колко нежелание и егоизъм,и същевременно ми е ясно,че не е лесно да кърмиш!Аз си спомням,че имах чувството,че съм обсебена от това бебе и то НИКОГА няма да се отлепи от гърдите ми!

# 186
За мен пък кърменето е едно безкрайно удоволствие...ако не мога да посветя две години(приблизително) на най-скъпоценното нещо в живота, на кой друг да ги посветя...вярно е, че тя не се научи да ползва шише и не мога да мръдна никъде без нея, но какво пък...ей сега ще се изтърколят годините и после ще искам да е постоянно до мен, ама няма да може...а да се опитва някой да ме убеждава някакви неща за кърменето който нито е кърмил дълго, нито е прочел една страница свързана с него, направо  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

затова другата седмица на погачата на въпросното бебе, ще си накърмя моето вече преголямо за гърда 8мес бебе пред всички и псоле ще пиша какво са ме съветвали останалите вещи по въпроса...така че ще си записвам и после ще докладвам...

# 187
Ей това отдавна искам да ви го пусна Simple Smile Откъс от любимия ми сериял Simple Smile))). http://www.youtube.com/watch?v=kGVfVyyP-Jg
И това http://www.youtube.com/watch?v=fxv6R9fUO74&NR=1
Ако не е тук мястото, простете, но не можах да измисля друга тема, а не ми се пуска нова.

# 188
# 189
... А на мен, че и на практика е така...
Макар, че има и много кърмещи майки де... Не знам дали има статистика, но ми се струва, че са поравно долу-горе сега - кърмещи и "нямащи кърма" след 20-30 дни...

О, моите наблюдения показват обратното - кърмещите са много по-малко от некърмещите, но все пак броят им расте - вероятно де - така ми се струва, поне у нас.  Има статистики доста, по бегли спомени са тревожни - в развитите държави, в които има много по-голяма подкрепа за кърменето, алармират за намаляване на дела на кърмещите майки.  Убедена съм, че ако се разтърсите, ще намерите данни  Simple Smile

По темата - онзи ден едно момиченце почти на 5 г. ме гледа как кърмя щерката и ме пита:  "Ти всеки ден ли имаш мляко?"  Rolling Eyes

# 190
Разхождаме се със свекърва ми в парка. Възкликвам "О, най-после кърмеща майка". Свеки "О, ами сега покрай тази кампания за кърменето май има повече кърмещи"; Аз "Има, но има и много с шишета"; Тя "Е, ама някои просто нямат кърма".... Joy това с "нямането" на кърма не е от вчера и днес...

# 191
  • София
Малко офф-топик, но и край мен не-кърмещите са повече. Да не говорим, че извън "мафиотките" (ала кърмаческите артикули) от отчетната ми тема (също сме по-малко кърмещите), лично познати майчета от квартала и разните събития в подкрепа на кърменето, съм виждала непозната да кърми навън 1 (един) път  Shocked

# 192
мен вчера за пореден път ме подсетиха за "разредената" кърма... след съвет към моя приятелка (с 10мес бебе, което все още се кърми) да кърми детето по-често щом не иска да яде друга храна...и нейна приятелка се обади и каза, че първо не трябва, защото после многооооооо трудно ще го отбие, второ, че вече понеже не го кърми толкова често кърмата и е разредена и трето бебе със зъби не може да се кърми, понеже хапе...след като и казах, че имам познати кърмещи бебета със зъби, тя ми заяви, че сигурно не са били като нейното което постоянно си играело и хапело зърната й...

каква ли лоша майка съм и вече 8месеца си храня детето с тая разредена кърма... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 193
  • София
Ама още ли го кърмиш!? Тя и (еди коя си) още го кърми. Не знам. Как ще ги отбивате тия деца, не знам.
 Аз - Защо да ме притеснява това? Те сами ще се отбият.
 Тя - Ааа, да бе! Аз кърмих до 1г.3м. и въобще не вървеше към самостоятелно отбиване
 Аз- говоря за 3-4г.
Тя - Е, не. Това вече е прекалено много. А вие как ще отбивате не знам. Просто не ми се мисли.

# 194
Просто не ми се мисли.
Ами да не го мисли като не й се мисли  Joy

Общи условия

Активация на акаунт