Отговори
# 525
Момичета, аз знам, че първите три месеца се наддава най-много и после постепенно се забавя темпото.
Просто се учудих, че 1 кг било горна граница  Naughty Всъщност педиатърката каза, че 800гр. била нормата за кърмено бебе, но понеже днес децата били акселерати, затова се допускало и до 1 кг. Но ако е повече, трябвало да ограничавам храненето.  Crazy

ама  като цяло проявява уважение към желанието ми да кърмя без строг режим, не е като предишната ни лекарка

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 18:15 от Глинбет

# 526
Не можах да се въздържа  Embarassed

Злобата изтича с кърмата- научно доказан факт  Naughty

# 527
  • София
Днес пък педиатърката ми направи забележка, че прехранвам детето и му натоварвам системите (тъй се изрази - системите), защото 1 кг за месец било максимума наддаване, повече от това не било нормално за кърмено бебе
http://www.who.int/childgrowth/standards/weight_for_age/en/index.html

# 528

То, явно затова не са злобливи кърмещите майки - злобата им изтича с кърмата  Mr. Green Crazy

# 529

Извинете, но и за не мога да се въздържа. Репликата е моя и е извадена от контекста на една заключена вече тема, по повод едно друго изказване. Казана е с ирония, не мога да си представя някой да я приеме буквално  Crazy
Май е права Бу с твърдението си преди да заключи темата  Laughing

# 530
Обидите не се толерират в този форум.

# 531
я дайте линк към този психофорум .... за да видя как съм си тормозила детето!
http://www.kak-da.info/topic678.html

# 532
  • Карлово
Днес пък педиатърката ми направи забележка, че прехранвам детето и му натоварвам системите (тъй се изрази - системите), защото 1 кг за месец било максимума наддаване, повече от това не било нормално за кърмено бебе newsm78
Доста се стреснах, честно казано
Напротив. Последните проучвания сочат, че кърмени бебета, които наддават повече в ранна кърмаческа възраст, намалят с пъти вероятността да развият диабет в зряла възраст.
Това ми го сподели сестра ми наскоро, тя специализира еднокринология. Моите кърмачета и двамата наддаваха по много и също получавах упреци от педиатъра и от сестра ми. И след като се запознала с това изследване ми се обади специално да ми го каже. Даже се опита да ми обясни защо, но почти нищо не схванах. То и мозъка изтича с кърмата Grinning

# 533
  • Враца
тц тц, тия от тоя форум май си нямат друга работа.
изглежда според тези "гениални психолози" всички проблеми на съвременното общество произлизат от кърменето.
Боже, колко невежество има по тоя свят! ooooh!

# 534
  • Варна
я дайте линк към този психофорум .... за да видя как съм си тормозила детето!
http://www.kak-da.info/topic678.html

Може и да е била номинирана тази реплика, но е толкова абсурдна, че я номинирам отново: ....че полезно е за детето КЪРМАТА, не КЪРМЕНЕТО

# 535
Абе аз отдавна подозирам, че психолози стават хора, които сами имат нужда от такава помощ...  Laughing
Сигурно не всички, да се надяваме, но тия писания...

# 536
Абе аз отдавна подозирам, че психолози стават хора, които сами имат нужда от такава помощ...  Laughing

Мога да ти потвърдя подозренията! Съпругът ми е спихолог, споделял е неведнъж, че 90% от колегите му са записали тази специалност, за да решат собствените си проблеми... Но пък остават другите 10%  Party

# 537
"Психолог не е професия, а диагноза" - психолог ми го е казвал  Mr. Green

# 538
"Психолог не е професия, а диагноза" - психолог ми го е казвал  Mr. Green
hahaha Joy

# 539
аз съм бъдещ психолог, но за второто живот и здраве ще съм завършила...и кой знае, може пък да ми дойде акъл и да не си малтретирам детето с толкова дълго кърмене... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

и за да не е само спам, да каже една реплика от моя позната, на която кърмата изтичаше във времето за неядене на детето и после не му стигаше като му дойде времето за хранене...та онзи ден си говорехме и каза, че искала да почва сокчета да му дава на 3,5(пък докторката и казала след 6м и на нея и се виждало късно) и понеже всичко, което изям и изпия отива в кърмата затова е полезна, пък в АМ-то нямало нищо полезно...много е полезен шоколада който ям за кърмачето ми...много  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт