Отговори
# 630
  • Earth
Не че чета редовно Ауто Билд, обаче го видях една реклама, на която мотото е, че нищо не може да се ставни с оригинала..))
  Mr. Green

http://media.snimka.bg/5263/016780381.jpg

# 631
  • Велико Търново
Днес бяхме на консултация, детето ми е на 1год. и няколко дена,  и моята педиатърка ми каза: "Спирай вече да кърмиш. Кърмата ти вече няма хранителна стойност, а по-скоро служи за залъгалка."  Shocked
Вие какво мислите?

# 632
  • Видин
Днес бяхме на консултация, детето ми е на 1год. и няколко дена,  и моята педиатърка ми каза: "Спирай вече да кърмиш. Кърмата ти вече няма хранителна стойност, а по-скоро служи за залъгалка."  Shocked
Вие какво мислите?
Че е добра идея да смениш педиатъра  Sick

# 633
детето ми на една година без няколко дена и ние също бяхме тия дни на консултация..след три месеца пропуск  Laughing и тя ме попита кърмя ли още и докога смятам да продължавам...отговора ми беше, че нямам срокове за изпълнение и че докато тя иска ще и давам...а педката каза ми тя дали и стига  Mr. Green нищо не казах повече...то какво ли можеш да кажеш...иначе после ме похвали...много си противоречи тая жена...а милата, ако знае, че катерина е основно на кърма сигурно ще се поболее...

# 634
Кърмя малката и се разиграва следният диалог между баткото и мен:

- Къде е млякото там?
- Миии, майките го правят.
- А кога ще свърши?
- Като сестра ти спре да яде от мама /лично аз се чудя няма ли най-накрая това да става, ама това е друга тема  Mr. Green/
- А като свърши, кога пак ще сложиш мляко там?  Laughing

# 635
Разговор с една близка бременна, която не е съвсем на ясно с мистиката "кърмене":
Аз: - Напоследък малката много плаче и се буди често нощем, сигурно е от никнещи зъбки...  Thinking
Тя: - А педиатъра какво казва?
Аз: - Ами нищо, не се виждат още зъби...
Тя: - Ами може да ти каже, ако нямаш вече кърма.
Аз: - Ааа имам си, аз си знам Simple Smile

# 636
Много са ми сладки тия дечица как така разпитват  Heart Eyes и с коментарите си  Heart Eyes

Де да можеше да се каже това и за възрастните...  Tired Ето, тая вечер пак.. То сте се наслушали на подобни де, но нали трябва да си споделя  Flutter.

Бяхме на общ имен ден с братовчедката и гостите:
- Аууу, ама ти кърмиш ли го още  Shocked
- Дааа, кърмя (гордо заявявам аз)
- А през нощта докога го кърми?
- Още се кърмим
- Неее, аз питам през нощта докога
- Да де, още - и през нощта
- Е как - нали нощното трябва да се спре още на 2 месеца?? Ти будиш ли се да ядеш нощем???  Shocked
- Що да се спира като е гладно детето? Това дето стомахчето трябвало да си почива - от какво да си почива като е празно??
- Ми как разбираш, че е гладно!?
- Ами разбирам, познавам си детето и разбирам..

И т.н., и т.н. Давах и съвети на 2-дневен татко какво да предаде на жена си, като изрично споменах да буди/кърми детето, дори и през нощта, ако спи повече от 3 часа, докато е новородено и гореспоменатите ми събеседници пак ей така -  Shocked Shocked Shocked
И пак - ооо, да ставам аз, че да кърмя. Пък като им казах, че не ставам, а че кърмя спейки с детето до мен, направо под масата щяха да паднат  Laughing  Sad  Rolling Eyes

Оф, много дълго стана вече, а толкова има още, при това от една вечер!  Tired

# 637

- Ми как разбираш, че е гладно!?
- Ами разбирам, познавам си детето и разбирам..

Сис не знам колко си познаваш детето  Laughing, но в една тема наскоро прочетох как да познаем дали детето е жадно или гладно през нощта...
пиша по спомен...гладното бебе се буди, пък жадното може да посуче вода и в просъница...
нека дойдат да видят моето  Mr. Green...

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 00:37 от lorini

# 638
Ми много лесно си го познавам Wink Той си се буди де, но първо пробвам с бибата и се разбира на секундата дали нещо го е притеснило или си е гладен Wink (знам, че не я харесваш тая биба, ама ми е спасила животеца, да знаеш  Mr. Green)

# 639

- Е как - нали нощното трябва да се спре още на 2 месеца?? Ти будиш ли се да ядеш нощем???  Shocked
- Що да се спира като е гладно детето? Това дето стомахчето трябвало да си почива - от какво да си почива като е празно??

Оооох, а пък мъжът ми ако го питаш, всяка нощ ще става да яде, или в тия случаи и на него да му пъхна един биберон в устата  Mr. Green

# 640
  • sofia
Оооох, а пък мъжът ми ако го питаш, всяка нощ ще става да яде, или в тия случаи и на него да му пъхна един биберон в устата  Mr. Green
От цялата работа пак ти няма да можеш да се наспиш......щото ще влезеш в ролята на залъгалка Wink

# 641
Кърмя малката и се разиграва следният диалог между баткото и мен:

- Къде е млякото там?
- Миии, майките го правят.
- А кога ще свърши?
- Като сестра ти спре да яде от мама /лично аз се чудя няма ли най-накрая това да става, ама това е друга тема  Mr. Green/
- А като свърши, кога пак ще сложиш мляко там?  Laughing

Laughing
И на моята като й свърши млякото казва "Сега трябва да сипеш ново"

# 642
Усмихнатото, аз затова вече си познавам събеседниците - на тези дет се шокират от "още кърменото бебе" не им обяснявам нищо...само се усмихвам подобаващо...що да се нервирам -  няма смисъл... Simple Smile Peace

# 643
  • Видин
Цитат
Не съм кърмена(в нашата рода кърмата е дефицит)и съм захранена по старата схема- плодово пюре на 3 месеца.

# 644
Имаше ли официални награди на бисИрите от изминалата година?

По темата: разговор с приятелка
-В болницата ме питаха колко съм кърмила първото си дете, казах им- 3 месеца, казаха ми че и с това ще иамм толкова кърма!

Бях си в България, търсих, питах за тия кранчета за цици и никъде не намерих, ама сигурно ги има някъде, щото всеки ме пита "още ли имаш кърма" и "не ти ли спря кърмата вече".Моля, ако някой открие къде ги продават(раздават) да даде линк!

Общи условия

Активация на акаунт