Отговори
# 615
  • Видин
 hahaha Joy Това е супер яко! Не бих могла да измисля подобна глупост  hahaha

# 616
Не помня дали го бях писала вече, но на мене са ми казвали да не кърмя (да не давам кърма)  на
момичета, тъй като имам син и ще станат кръвни брат и сестра и след години ако се влюбят ще е кръвосмешение  Crazy
Май по-точното е млечни брат и сестра... А ако ядат от едно пакетче солети дали е проблем Thinking

# 617
  • Видин
Ще станат солетни братя и ако се залюбят някога не дай си Боже ще е страшно  ooooh!

# 618
Имам известни догадки за причините за възникването на това табу - майка да не кърми разнополово дете на друга майка - чисто в еволюционен или антропологичен план, но ще я споделя едва след консултация със специалист  Simple Smile  Като всяко суеверие, има огромна вероятност да си има много разумна причина за възникване.  Simple Smile

# 619
  • Пловдив
Аз съм кърмила чуждо бебе, и Кали е сукала от чужда майка  Mr. Green
С Духи Пухи ни се е случвало поне няколко пъти - разнополови са ни децата  Peace
Поне по въпроса за харесването на чуждата кърма - и двамата не са се отбили след случките  Peace

# 620
  • Видин
Змейковица, ами ако ви се залюбят децата какво ще правите  Twisted Evil hahaha

# 621
Причината за увреждания при поколение от близки родственици ( ама и з как го написах  Mr. Green ) е, че се събират подтиснатите увредени гени и се изявяват. Т.е. ти може да носиш увреден ген, но той е подтиснат от по-силният здрав ген и съответно си здрава. Близки роднини имат могат да съберат в поколението се тези гени и да се прояви увреждането. Кърменето не предава гени, не влияе по никакъв начин на генния материал в организма и затова не носи никакъв риск за бъдещо поколение на такива "млечни братя и сестри"  Peace

# 622
Според мен ключът е точно избягване на евентуално кръвосмешение . "Incest avoidance mechanism", както се казва в антропологията.  А именно:  в едно примитивно общество, когато повече жени имат бебета, има вероятност те да са от един баща.  Следователно кърменето на разнополови деца от различни майки се използва като претекст един ден да се избягва кръвосмешение - т.е. като механизъм за намаляване на вероятността от кръвосмесителни контакти.  Разбира се, това отдавна е отживелица в съвременните общества.

# 623
ако наистина имаше нещо подобно за "млечните братя и сестри" в банките за кърма щяха да го оповестяват...така че най-вероятно и ние щяхме да го знаем...
честита нова година...много здраве и кърма за всички  Hug

# 624
  • Видин
абе не мога да ви разбера,щом кьрмите кьрмете си,но когато човек няма тази вьзможност,не виждам лошо да се даде сок!ТОЗИ УБИЕЦ НА ХРАНОСМИЛАТЕЛНАТА СИСТЕМА?!и сравнявам с месото защото мисля,че то е далеч по вредно за човешкия организьм от сокчето,и вьпреки това давам на детето си,защото смятам,4е се нуждае от него!а аз вярвам на педиатьра си и на препорьките му за захранване,иначе защо да ходя при такьв изобщо?!
Айдеееееееее, ако нямате кърма замествате със сок  Crazy Crazy Crazy

# 625
ЧНГ на всички! Много здраве, късмет, усмивки и ... кърма  Wink
Ето ви един "сладък абсурд" от малкият ми син (на 2г. и почти 7 месеца). В еуфорията преди Коледа, когато всички говорихме и му обеснявахме за дядо Коледа и подаръците които той носи, една сутрин се събуди с  култовата реплика: "Аз мисля, дядо Коледа трябва да донесе нови цици на мама, с още мляко!"  Joy ...

# 626
"Аз кърмих само 1 месец-защото нямах кърма и не беше хранителна "
Цитат на потребителка от една друга тема в кърмаческия.

# 627
Честита Нова Година на всички мамчета! Много радости, късмет и весели моменти с малките сладурковци!

Ето ви един "сладък абсурд" от малкият ми син (на 2г. и почти 7 месеца). В еуфорията преди Коледа, когато всички говорихме и му обеснявахме за дядо Коледа и подаръците които той носи, една сутрин се събуди с  култовата реплика: "Аз мисля, дядо Коледа трябва да донесе нови цици на мама, с още мляко!"  Joy ...

Това е много весело Simple Smile, мисля, че е един страхоооотен подарък Simple Smile.

# 628
  • not found

Аз в последно време го чувам от всички мои познати майки  Tired Какво е това чудо не знам  ooooh!

# 629
  • В друго измерение
ЧНГ на всички! Много здраве, късмет, усмивки и ... кърма  Wink
Ето ви един "сладък абсурд" от малкият ми син (на 2г. и почти 7 месеца). В еуфорията преди Коледа, когато всички говорихме и му обеснявахме за дядо Коледа и подаръците които той носи, една сутрин се събуди с  култовата реплика: "Аз мисля, дядо Коледа трябва да донесе нови цици на мама, с още мляко!"  Joy ...

Xaxaxaxa, много яко, голям сладур!

Това и аз доста често го чувам, жалко е, че има момичета/жени, които биха повярвали на такава глупост.

Общи условия

Активация на акаунт