Отговори
# 600
  • Видин
Одеве го четох за пореден път това...както и коооооолко е сложно да се кърми, как се лишават от жизненоважни неща (явно алкохол и цигари) и т.н. и т.н...
Мога и цитат да пусна  Mr. Green

# 601
Одеве го четох за пореден път това...както и коооооолко е сложно да се кърми, как се лишават от жизненоважни неща (явно алкохол и цигари) и т.н. и т.н...
Мога и цитат да пусна  Mr. Green
Аааа сложно е, в днешно време си е сложно! Аз бях виждала точно една кърмеща жена през живота си преди да родя сина ми, не бях чела нищо и слушах стриктно съвети на педиатри... и кърмих завидното дълго време от 10 дни и се цедих 4 месеца  #Crazy
А за лишенията по време на кърмене, ами има такива - например първите месеци кърмачката, често се лишава от излизане без бебето за повече от час... а в моя случай чак на скоро си позволих да изляза за по-дълго, като малката прояде каша (единственото освен кърма което приема с радост).

# 602
коооооолко е сложно да се кърми, как се лишават от жизненоважни неща (явно алкохол и цигари) и т.н. и т.н...

Абе то зависи. Познавам няколко кърмачки, при които кърменето си беше жива мъка и аз на тяхно място одма се отказвах. Две караха с месеци на картофи и ориз без подправки, защото децата бяха със съмнение за алергии. Една кърми и дохранва на поискване в продължение на 9 месеца, защото бебето само на кърма не наддаваше, друга се цеди цяла година, защото имаше проблеми със засукването. Това все тук, в Щатите, където кърменето се подкрепя много. Това са си и лишения, и труд, откъдето и да ги погледнеш. Аз вече единайсти месец кърмя на всеки два часа нощем - липсата на сън също е лишаване от нещо жизненоважно. Вярно, че си е наш избор и сме убедени в него, но нека да не отричаме, че в някои случаи кърменето си иска сериозно усилие от майката.

А и това също е важен фактор:
Аз бях виждала точно една кърмеща жена през живота си преди да родя сина ми

Извинявам се за офф-а.

# 603
  • Видин
Тук се говори за идеалния вариант, в които детето няма алергии и се храни от гърда.С нищо не съм си променила начина на хранене, например.Е да, зависим си от детето, но пък е най-сладката зависимост.
Всичко е субективно - лично аз имам време от 3часа между кърменията - просто бебето ми на толкова време огладнява.
Но едно става ясно със сигурност - родителството и кърменето не е за всеки  Hug

# 604
ще следя

# 605
  • not found
Изчетох цялата тема  newsm44

Сега аз да споделя няколко неща да се посмеете  Crazy
Малкия беше на 3 мес и се н+аложи да му АМ , но той не го прие и го повърна , след около час ... Аз много загрижена споделих със свеки , установихме , че този вид АМ не му понася / от тогава не съм правила други опити да му давам АМ / . И след няколко дни стана въпрос за захранване и ссвеки се изнерви и ми каза " Да започна да захранвам детето , защото щяла да ми спре кърмата много скоро и нямало с какво да го храня   #Crazy "

Педи при последния ни преглед при нея :
аз гордо й заявявам , че още кърмя , а тя ми отговаря - " Може още "  Shocked

Питам една приятелка защо вече не кърми малката си дъщеричка , която тогава беше на 5 мес . и тя ми отговаря , че вече не искала  Shocked
Аз я питам как разбра ?
тя : - ами като я сложа на гърда започва да се криви  #Crazy
аз й казвам , че може да е временно и да не прекъсва , може зъби да й никнат или нещо друго , но моята приятелка беше твърдо убедена , че малката вече не иска цицка  Laughing

В началото след като се роди малкия и свекър и баща ми ме убеждаваха , че малкия непрекъснато реве, защото кърмата ми била рядка  #2gunfire не го засищала и все бил гладен малкия  #2gunfire #2gunfire #2gunfire  

Оф и още много такива ...

# 606
Цитат
В началото след като се роди малкия и свекър и баща ми ме убеждаваха , че малкия непрекъснато реве, защото кърмата ми била рядка  #2gunfire не го засищала и все бил гладен малкия  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

е тая реплика за "рядката кърма" ми е вадила нервите 100 хиляди пъти
е аджеба как разбират newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 607
  • Mars Hotel
"здравеите да ви попитам,ако се изрося по време на кърмене можели да ми стане нещо на косата,защото някой ми казват че кърмата пречила и може да ми изгори косата тъй като сега е по чувствителна"

Това е цитат от една тема, който пуснах и в съответната правописна тема, но мисля че е подходящ и за тук. Ако не знаете, кърмата пречи на изрОсяването.  hahaha

# 608
  • Видин
Доста време се чудих за каква роса става дума  hahaha
И не разбрах - косата или кърмата е по-чувствителна  Laughing

# 609
Аз за съжаление кърмих само 2 месеца.Изчездах се с помпа защото малката свикна с шише в болницата.Мъчила съм я поне една седмица да суче ама то пусто реве и се върти и аз с нея ревах и се чудех каква майка съм че немога да си нахраня детето.Обаче не съм се отказала да я кърмя.2 месеца след нощното хранене (2 на брой) съм стояла будна поне още 1 час за да мога да изцедя кърма за следващото хранене.Много е лесно да кажеш - Ми то не иска да суче затова не кърмя.

# 610

Педи при последния ни преглед при нея :
аз гордо й заявявам , че още кърмя , а тя ми отговаря - " Може още "  Shocked

Е, друго си е да кърмиш, докато докторът позволява  Laughing

# 611
  • В друго измерение
И аз да се запиша тук. Много ми харесва темата, доста се посмях на абсурдните коментари за кърменето, но за съжаление не можах да изчета всичко...

При мен няма такива, живея в чужбина и тук са фанатици на тема кърмене. На мен кърмата ми закъсня 1 седмица вследствие на жесток кръвоизлив по време на раждането, бебето седя гладно, в болницата много ми помогнаха консултантите по кърмене, след изписването всеки ден ходех до клиника по кърменето, докато най-накрая кърмата дойде и се научихме как да се кърмим. Не дадох на детето АМ, но незнам дали бих издържала, ако нямаше адекватна помощ и съдействие.

По темата: наскоро в отчетната ми тема, една мама беше казала, че след 6 месец не е хубаво да се кърми, ''...защото в кърмата вече нямало нищо полезно и хранително...'' - така била чувала  Shocked. Това е доста изтъркано вече, предполагам всички сте го чували по един или друг начин, но това, което ме довърши тотално беше, един цитат пост-нат от една друга майка, мнение на доктор, който бил казал на една майка да спира да кърми 1.3 год си детенце, защото кърмата вече била вкисната... Е, не издържах Joy Joy Joy Не мога да си представя, че от устата на доктор, може да излезе такова изказване.

Цитат
..но пък последните 5-6 години в немско правят изследвания на кърмата и се смята, че хранителната и стойност е паднала изключително много и адски много вредни вещества има в нея заради начина на живот, мръсотията по улиците, стреса. Просто няма нищо страшно и в едно АМ. Аз лично се замислих като било паднало качеството на кърмата, че сигурно би трябвало и на кравето мляко да е паднало, ама... хаххха

Това го има също и в книгата за кърмене на д-р Джак Нюман, канадски педиатър, гуру на кърменето.  Вярно е, че има разни вредни вещества в кърмата, резултат от начина на живот, бедни хранителни навици, химикали във вода, въздух и т.н., но въпреки това според него и редица изследвания, не може дума да става за сравнение м/у кърма и АМ....и че кърменето на едно бебе е най-добрия старт в живота, който може да му се даде.

А на това "здравеите да ви попитам,ако се изрося по време на кърмене можели да ми стане нещо на косата,защото някой ми казват че кърмата пречила и може да ми изгори косата тъй като сега е по чувствителна" и на мен като Аманита доста време ми отне точно да включа за какво става дума  Joy Joy Joy

Ще следя темата, много е забавна.

# 612
  • Враца
една реплика, която на мен ми се стори абсурдна, но не смея да твърдя, че наистина няма капка истина в нея.

онзи ден предлагам на моята кумица помощ като роди, и й казвам, че ще мога и да й накърмя бебето, ако се наложи Grinning, а тя ми заобяснява, как това не трябвало да се прави, защото бебето така можело да се отбие.
причината била, че можело да му хареса повече чуждата кърма, отколкото тази на мама. Grinning

ще ми е интересно консултантите да споделят дали това е вярно и възможно.

впрочем днес следобед кумицата ми роди второто си момченце.
да са живи и здрави! Hug

# 613
  • До хладилника, който обичам
Честито й бебенце на кумицата ти Grinning Няма истина в това твърдение. Въпреки това, много майки имат резерви спрямо кърмене от дойка, ако кърмата не минава през банка за кърма и съответните изследвания, защото освен при близки хора с пълно доверие, в днешно време това си крие рискове и може да не е оправдано.

# 614
Не помня дали го бях писала вече, но на мене са ми казвали да не кърмя (да не давам кърма)  на
момичета, тъй като имам син и ще станат кръвни брат и сестра и след години ако се влюбят ще е кръвосмешение  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт