Отговори
# 585
  • Видин
моарейн, иди да правиш компоти - имаш си вода и захар, само плодове трябват....и помпа за "сладка вода"  hahaha

# 586
Моя съседка към мен-"Нали вече НЕ кърмиш?"
Аз- Shocked Защо така реши?Кърмя го още.
Тя-"Е,ама поне на 2 яденета даваш АМ,нали?
Аз:Не,изцяло на кърма е,нереално ли ти се струва?
Тя,видимо разочарована:Еми,не знам с тия малки гърди,ти почти нямаш нищо,как кърмиш не знам....Тя снахата с нейните  bombs не кърми,а ти...."
Бях изумена от хорската злоба и простотия.Казах и,че гърди може и да нямам,обаче какви зърна имам.....Повече нищо не каза.
П.С. Случката се разигра,когато детето ми беше на 2 месеца...

# 587
  • Видин
Е не, представям си някоя съседка да почне да обсъжда размера на сутиена ми  Tired
Не знам защо, но на мен всички ми се радват, като им кажа че ОЩЕ кърмя  newsm78 Явно всички са сбъркани покрай мен  hahaha

# 588
Около мен почти никой вече не ми се радва.  Laughing Само мъжът ми и 1-2 приятелки го намират за естествено. Синът ми е на 18 месеца.

# 589
Около мен почти никой вече не ми се радва.  Laughing Само мъжът ми и 1-2 приятелки го намират за естествено. Синът ми е на 18 месеца.
И на мен никой не ми се радва,а сина ми е на 10 месеца.Скоро една възрастна дама приятелка на семейството се изпусна,че познатите ни коментирали как така по всяко време съм давала цица Crazy било извращение,в кърмата ми вече нищо нямало след 6 месец,вода била(медицинска детска сестра,работила в такова отделение 30 години)В същото време се възхищаваше на една друга майка,която била много подредена и принципна,изцеждала мляко на новороденото си бебе и не му давала и капка отгоре.А на по-голямото си 2 годишно му забърквала на бързо някакъв омлет за ядене,защото не обичала да готви ooooh!

# 590
Ами мога да кажа само браво. Да продължава все в същия дух това медицинско лице.  Wink

# 591
  • Враца
егати тъпотията!

все трябва да се оправдаваме, обясняваме, крием или дори срамуваме, затова, че кърмим Close

на мен много ми омръзна вече!
затова и реших повече да не викам майка ми да ми помага- както си го гледам сама, мога да се оправя и без помощта й по няколко дни в месеца.
но постоянното натяквване как го лишавам от важни вещества като го кърмя- това не мога да издържа! #Cussing out

извинете, ама тава е безобразие!!!!!!!!

за да не съм съвсем офф-
моята най-омразна реплика е НЯМАХ КЪРМА- като отговор на въпроса защо не е кърмила по-дълго.

направо ми иде да  #2gunfire която ръси тия глупости!

Последна редакция: ср, 23 дек 2009, 09:45 от Трън в Очите

# 592
А какво ще кажете за "кърма или имаш или нямаш - това е!" Simple Smile
Не че е нещо фрапиращо, но жената пламенно вярваше в тия думи...

# 593
Ооо хич не се впечатлява(х)м аз... Отдавна още. Иначе пък близките ми много ме подкрепяха и ни се радваха на дългото кърмене.
Още повече, че аз кърмих след релактация, т.е. тия нещица за имането и нямането на кърма са ми много, ама много смешни...

Според мен има жени, които още вярват на "митовете" за кърменето, защото: а/ не са прочели ред по въпроса, въпреки изобилието на информация за успешно кърмене, и б/ вярват силно на медицинските лица, ако ще и да дрънкат простотии под път и над път.

Аманита, със следващото ще знам, от лятото да си затворя някой друг буркан за зимата  Mr. Green Mr. Green

# 594
Според мен има жени, които още вярват на "митовете" за кърменето, защото: а/ не са прочели ред по въпроса, въпреки изобилието на информация за успешно кърмене, и б/ вярват силно на медицинските лица, ако ще и да дрънкат простотии под път и над път.

Не е само това - аз имам 2 деца с 2 корено различни опити с кърменето(все пак успешни бих казала, макар и по мое желание не толкова дълги колкото на почти всички тук). Иска се много, много психика, да успееш да кърмиш при наличието на начални проблеми. Така че аз не бих заклеймила толкова лесно някой след като го изпитах на собствен гръб и знам какво е. По-скоро е тъпо самото оправдаване - нямам и точка, не правя нищо по въпроса  Peace

# 595
Иска се много, много психика, да успееш да кърмиш при наличието на начални проблеми. Така че аз не бих заклеймила толкова лесно някой след като го изпитах на собствен гръб и знам какво е. По-скоро е тъпо самото оправдаване - нямам и точка, не правя нищо по въпроса  Peace

В никой случай не заклеймявам лесно някой  Simple Smile  Търся обяснение за себе си. В крайна сметка наистина не може да се очаква всеки да е склонен на такива жертви, каквито например аз съм направила, за да кърмя.  Peace  В интерес на истината аз съм доста толерантна към жените, които не кърмят, иска ми повече хора да са толерантни към кърмещите, но това е друг въпрос.  Peace
Както и да е, да не разводняваме темата.  Peace

# 596
Много се радвам че като родих дъщеря ми не съм имала грам информация (преди 7 год) Бях сама в чужда държава и без интернет  и съвсем не ми е идвало на акъла че може да има друг начин да храня детето си освен с кърма. И през какви ли не мъки съм минала, но не съм спирала да кърмя а просто си решавах проблемите (постоянни запушвания с висока Т). И приключването на кърменето е станало от само себе си, детето беше на 1г. 7мес.  Честно казано много странно ми звучи когато някой е пред дилема относно кърменето , та нали това е нормалният начин да се храни бебето  Simple Smile.
Но наистина някои жени имат нужда от човек който да им помогне и ако не попадне на такъв кърменето може да не се осъществи

# 597
Хехе, а питате ли ме мен като кажа, че се цедя?  Laughing
Понеже девойката яде от шише, но на поискване, носи винаги кърма с нас на разходка.
Често срещам учудени погледи: "Ми не те ли е страх да приготвяш АМ и да го разнасяш с теб?". Като кажа, че е кърма, ме гледат като отровена с гъби.

# 598
  • Видин
Цитат
..но пък последните 5-6 години в немско правят изследвания на кърмата и се смята, че хранителната и стойност е паднала изключително много и адски много вредни вещества има в нея заради начина на живот, мръсотията по улиците, стреса. Просто няма нищо страшно и в едно АМ. Аз лично се замислих като било паднало качеството на кърмата, че сигурно би трябвало и на кравето мляко да е паднало, ама... хаххха

# 599
  • София
С риск да ме оплюете, ама най-много съм се чудила на репликата, че кърмачката се лишава от много неща и се жертва, един вид, за да кърми...

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ  Nature Snowman santa2 Nature Snowman

Общи условия

Активация на акаунт