Отговори
# 570
  • До хладилника, който обичам
Сигурно няма бг известна личност, която да си кърми детето...
Има, има Simple Smile Койна Русева, Маги Малеева - само на прима виста Simple Smile

# 571
Simple Smile, ами супер, и двете са ми твърде симпатични, но не съм видяла, чула за това.
Е, за М. Малеева всъщност се сещам, че е привърженик на естествените неща...
М/у другото, Бу, за мен и ти си известна личност, но много хора не знаят за теб, което е жалко...
Надявам се, че това не ти е неприятно така написано...

# 572
Просто съм известна в определени кръгове Laughing нормално е. Кърменето, разпостраняването на информация и помощ за майки не е нещо толкова масово, като тенис или театър, да речем - засяга по-малък брой хора пряко (косвено - и семействата им).

# 573
Особено подчертани са коликите у безразборно кърмените и прехранвани деца, както и у невропатичните деца.  (сравнително нова статия в бгмама)

п.п. Не знам колко в известна Цветелина, но останах с впе@атление, @е е кърмила сравнително прили@но време.

# 574
И аз го гледах Отчаяните съпруги в събота и на мен ми направи тъжно впечатление фактът, че Графчето знаеше колко лъжички и вода за бебето, а и че водещите така шумно и бурно го поздравиха...  Sad

А на Гала по едно време и беше на гости една друга известна личност, чието име не се сещам сега. Бебето й май е малко по-малко от моето и тя обясняваше (тогава то беше на около 4 месеца), че кърменето за нея е много важно нещо (и аз вече усмихната - ето, казах си, най-сетне някоя да кърми, да е важно и да го казва  Grinning, но не би..) и затова тя била много доволна, че кърмила цели 3 месеца  Tired Но й била спряла кърмата..  Tired Пак е нещо де...

# 575
  • Видин
Много мистериозно взе да спира тая кърма - ей така, изведнъж  Rolling Eyes

# 576
Бу, Койна и трите деца ли е кърмила? Тя по принцип е пич, сега съвсем я заобичах. Познаваме се от деца с нея, затова питам.

# 577
  • последна надежда
Аз помня преди време в Горещо даваха една фолк певица, която кърмила само 1 месец. Оправданието беше че феновете я очакват и тя почнала диета за да си върне формата. Много гадно ми стана... Феновете са по-важни от детето и.

# 578
Аз помня преди време в Горещо даваха една фолк певица, която кърмила само 1 месец. Оправданието беше че феновете я очакват и тя почнала диета за да си върне формата. Много гадно ми стана... Феновете са по-важни от детето и.

Ама те не го съзнават. Преди доста време и аз бях гледала една фолк звезда. Каза, че изобщо се отказала да кърми, за да си върнела формата, а и при днешното качество на адаптираните млека, те били по-добри и от кърмата.

# 579
Тука нещо се разгорещиха страстите. В не една книга съм чела, че след третия месец на детето не му стига само млякото. То има нужда и от естествени витамини (които се намират в плодовете и зеленчуците). В друга книга четох, че ако бебето е само на мляко след шестия месец има опасност да спре да расте. Аз не мисля, че съм захранила бебето си рано. Ако тръгнеш на годинка да го захранваш никога няма да иска да яде зеленчуковите пюрета колкото и захар да им сложиш. А по отношение на количеството мляко на ден - моят син сутрин и вечер си пие по 210 грама, в кисела слагам още 60, в зеленчуковото пюре има още 30 - ами какво стана то - 500 грама на ден. А какво е това кисел - това е сварено нищесте ама не с вода, а с мляко и настърган пресен плод. Кисел-а е много полезен и помага на коремчето да свиква и със настърганите плодове. Според мен проблема на детето е зъбче, което иска да пробие. Днес се храни добре. Обаче не дава да му пипнем горния венец.

# 580
...В друга книга четох, че ако бебето е само на мляко след шестия месец има опасност да спре да расте. ...
Joy

# 581
Допреди известно време ходех на иглотерапия при един китаец  Grinning  Та там от дума на дума стана ясно, че тогава още кърмех (малката беше на 1,2 г.) и китаеца ми вика : "Аааа, докога ще я кърмиш? Вече кърмата ти е само сладка вода, вода със захар."  Laughing
Аз нали отдавна спрях да давам обяснения, само се захилих ето така  Mr. Green

В крайна сметка диването само се отби две седмици по-късно.

# 582
Вечерница, доколкото знам, да.

Виж ти, това с китаеца е интересно - по принцип в Азия имат много сериозни традиции за дълго кърмене.

# 583
Бу, той ми каза, че уважава дългото кърмене до 1 година  Simple Smile  Може би това, че е завършил медицина в България е оказало влияние върху мисленето му  Mr. Green  Иначе сподели за някакво негово познато семейство - жената кърмела детето им, което било вече на 7 год. - намираше го за абсурдно.
Иначе е много готин, въпреки, че се обясняваше за "сладката вода", все пак ме похвали за желанието ми да кърмя и т.н.

# 584
  • Варна
моарейн поне признава, че има нещо в кърмата, дето я прави сладка. Можеше да каже и "гола вода", нали?

Общи условия

Активация на акаунт