Има ли някой в моето положение...бебе, което не яде?

• 3 845
  • 63
  •   1
Отговори
# 30
Ами ей го днес 5 часа на попара с един сухар. Просто не изгладнява. Може би го мъчи зъб, защото преди ядеше като ламя. А иначе ей го детето - сами преценете дали е дебел http://beboranche.snimka.bg/other/moi-neshta.354394.15795967

# 31
  • София
Изобщо не е дебел,много е сладък:)Моето е на 5,5 мес. и е 8.830кг(роди се 4.400кг)От 2 дни се мръщи на пюрето,което преди това си хапваше,но реших че е от зъбите и не го насилвам,като видя че не иска му правя мляко. smile3504

# 32
И аз не смятам,че детето е дебело...
A05,какво значи адски много? Синът ми беше 9кг на 6м,като почти изцяло беше на кърма...А не се роди едър...
Beborana, щом не ти е злоядо по принцип детето,не се притеснявай,че сега не яде.Може наистина някой зъб да го мъчи.Не насилвай детето...Ако иска да яде-ще яде...Ти си предлагай,но не насилвай...И моят хубосник е имал такива периоди,но после започва да си яде нормално
 И наистина- стига вече,майката не пита с какво да храни детето си..Решила е да захрани рано-нейно право си е.Нека уважаваме,чуждите решения...

# 33
  • София
Макар да е едро бебето - не е добър рязък спад в наддаването/ако има такъв.
Или ти за диета говориш - което пък е безумно.
За млякото - жената е захранила, така е преценила, не иска да й давате акъл да спре, което е и тъпо.

къде видя диета?
да детето е едро - дебело не съм казала...
рязък спад също не съм казала - казах ако загуби някой друг грам, което надали ще стане не е трагедия....
като е захранила какво? детето отказва да яде в момнта...ако пие мляко - да по-добре повече мляко известно време, от колкото половин банан и един кисел само за цялото време, щото другото не е искало да яде, или нещо бъркам...май по-добре гладно да седи....
Все пак в такъв период си е детето в момента - единственият съвет е да не насилва да яде детето, неща, които явно в момента не ще, а да дава, което иска и приема. И да ако иска 1-2 седмици, нека си прекара на мляко....няма нищо да му стане от това.

# 34
Ами сега му давам да яде каквото иска. Наблюденията ми показват, че един ден яде добре, а на следващия не яде и си ги редува. А аз, че на диета няма да го подложа то това се знае. Като проходи ще се  оправи. А ако знаете колко е жизнен и усмихнат.

# 35
Децата трябва да наддават, не да слабеят, независимо от причината.
Ако детенце отслабва - лекар. Само това ще кажа, нагледала съм се на случаи по спешност, защото родителите не са обърнали внимание на време с думите "Какво толкова"  Naughty

# 36
  • София
Как така яде на 6 м. супи, кисели и пюрета, и ти се виждат много 600 мл. мляко? 
Лично аз не виждам нещо особено полезно за едно бебе на 6 м. в супите и киселите, далеч по-добре е да бъде основно на мляко до 1 г., другите храни да са допълващи.
Бебето няма да пострада, ако спре за малко твърдите храни, особено при разстеж на зъби е нормално да е на мляко и да отказва твърди храни.

# 37
Именно защото яде други храни - 600мл мляко ми се виждат много - защото така го разбрах - храната плюс млякото.
Но темата въобще не е за укори защо и кога е захранила жената. Стига се измества въпроса. това е въпрос на избор от страна на майката - решила, направила го.
Никъде не съм казала, че детето ще пострада, ако спре твърдите храни.
Както в много теми пиша - децата са различн и и не съм привърженик на храненето/отглеждането/ по схема, книга, правила  Peace

# 38
  • София
Въобще не се измества темата - по-скоро отговарям на въпроса защо не яде бебето - ами защото не е нормално да ги яде тези неща на тази възраст, и когато му е некомфортно /вероятно заради зъби или нещо друго/, се връща към това, което е естествено за него - а именно - отказ на твърда храна и прием на мляко.
И моето мнение е, че в това няма нищо притеснително - напротив, добре е за него да остане само на мляко, ако така иска.

# 39
Ти не си нормална, щом мислиш, че всеки трябва да захрани късно и да дава мляко до 1 година ooooh!
И това дали яде не детето въобще не е от факта, че е захранено с кисел!
И аз съм захранила рано, и вода съм давала и детето ми е живо и здраво, добре развито и никога не естрадало от това!
Спирам да пиша, зашото става абсурдно  Stop

# 40
  • София
Viliko, предлагам да спазваме добрия тон и да не определяш нормалността ми въз основа на възгледите ми за захранване, те не са определящи дали някой е нормален. Simple Smile
Относно това какво предлагам - препоръката на СЗО е детето да е изключително кърмено /или на АМ/ до 6 м., а до година около 70% от дневния прием на храни да е кърма/ам. Аз лично смятам СЗО за компетентна организация, затова се опитвам да спазвам препоръките й.
А иначе едно дете може да изяде различни храни, включително и боклучиви такива /като солети, зрънчо, сладкиши с химикали и прочие/, и това да не се отрази на общия му вид и здраве, все пак това не са бързодействащи отрови, това обаче не значи, че в по-късна възраст е застраховано от алергии и други болести, които въобще може и да не свържат с ранното захранване.
Както и да е, спорът не е за това, казвам само на майката, че е нормално бебето да се държи така, и да го остави да си пие млякото, без да са притеснява, нищо толкова скъпоценно няма да загуби от супите и киселите. Какво всъщност е кисел, защото не съм давала такова нещо - сварено нишесте със сварен плод? И какво е полезното в него - какви витамини би могло да има след толкова варене?

# 41
  • София
Eeee, чак пък да ти настръхват косите... Адаптираното мляко до 1 година си е основната храна, другите неща се дават само за да свикне с тях, да се види дали няма алергии...

Моят син е на 9 месеца и повече от 80 гр. каквото и да е пюре не мога да му набутам, давам АМ, кърмя, бисквитки, каши и си наддава добре.

# 42
Тука нещо се разгорещиха страстите. В не една книга съм чела, че след третия месец на детето не му стига само млякото. То има нужда и от естествени витамини (които се намират в плодовете и зеленчуците). В друга книга четох, че ако бебето е само на мляко след шестия месец има опасност да спре да расте. Аз не мисля, че съм захранила бебето си рано. Ако тръгнеш на годинка да го захранваш никога няма да иска да яде зеленчуковите пюрета колкото и захар да им сложиш. А по отношение на количеството мляко на ден - моят син сутрин и вечер си пие по 210 грама, в кисела слагам още 60, в зеленчуковото пюре има още 30 - ами какво стана то - 500 грама на ден. А какво е това кисел - това е сварено нищесте ама не с вода, а с мляко и настърган пресен плод. Кисел-а е много полезен и помага на коремчето да свиква и със настърганите плодове. Според мен проблема на детето е зъбче, което иска да пробие. Днес се храни добре. Обаче не дава да му пипнем горния венец.

# 43
  • София
напротив.
напълно достатъчно му е млякото като основна храна до година.
в него си има всичко нужно и то доста по-лесно усвоимо от колкото в пюрета, плодове и зеленчуци....
още повече ако става въпрос за кърма.
кисела например, който даваш...общо взето нищо не му носи на детето освен калории....по-добре вместо него да давш плод, каша, пюренце от плодове.
Не се захранва от годинка разбира се....от към 4-5-6 месец по-точно....но става въпрос за хранене - запознаване с вкусовете, а не изхвърляне млечните хранения от менюто....

Както и да е...така си решила - захранила си....
Въпроса е сега докато отказва да яде супи и пюрета, да не се тревожиш, да дадеш мляко на обяд например, вместо да остане неяло...само защото...как така ще му върнеш млякогто през деня....

То пре спокойно може и само на мляко да "оцелеее" няколко дни...че дори и да продължи да наддава по този начин....

И още нещо...има деца с тежки алергии, на които просто им забраняват всякакво захранване преди годинка....децата си растът до тогава прекрастно и на мляко Wink не се тревожи от няколко кофти дни....
И да...като цяло и аз подозирам, че именно зъб му е проблема...когато те болят венците обикновенно не ти се яде много...

няма нужда от крайности...
нито от притеснения, истерии и насилие дето да яде в такъв момент.

# 44
аз не го тъпча и  не му тикам в устата на сила. Не съм му изхвърлила млякото, просто започнах да включвам и твърда храна. Аз сурови плодове му давам. Даже си хваща парченце с ръчичка и си смуче плодчето. Той и плодови пюрета яде, но му ги приготвям аз. Според мене тези купените не са пюрета - нито миришат на плод нито имат хубав вкус. Като си го приготвя аз и знам, че си има витамините и знам от какви плодове съм го направила (приготвям само от домашни плодове и зеленчуци).

Общи условия

Активация на акаунт