Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Моят син отказва да яде всичко освен банани и кисело мляко. Той не иска пюрета, супи или каши. Той е на 6 месеца и все още няма зъби. Можете ли да ми дадете съвет?
Дъщеря ми е на 2 месеца и отказва да яде каквото и да е, освен мляко. Започна преди 4-5 дни. Няма признаци на заболяване, но съм притеснен. Какво трябва да направя?
Детето ми е на 10 месеца и отказва да яде. Какво да правя?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Моят син отказва да яде всичко освен банани и кисело мляко. Той не иска пюрета, супи или каши. Той е на 6 месеца и все още няма зъби. Можете ли да ми дадете съвет?
На 6 месеца децата понякога могат да бъдат придирчиви към храната, което е нормално. Уверете се, че той приема достатъчно мляко, тъй като то е основният източник на храна до една година. Отказът от твърди храни може да се дължи на никнещи зъби или други фактори. Не се тревожете; това ще премине и той ще започне да яде други храни по-късно.
-
Дъщеря ми е на 2 месеца и отказва да яде каквото и да е, освен мляко. Започна преди 4-5 дни. Няма признаци на заболяване, но съм притеснен. Какво трябва да направя?
Ако детето не показва признаци на заболяване и изглежда щастливо, вероятно отказът от храна може да се дължи на никнене на зъби или други фактори. Не се тревожете прекалено много; това е често срещано поведение. Продължавайте да предлагате мляко и наблюдавайте детето за всякакви други симптоми. Ако възникнат допълнителни проблеми, консултирайте се с лекар.
-
Детето ми е на 10 месеца и отказва да яде. Какво да правя?
Отказът от храна при дете на 10 месеца може да бъде причинен от различни фактори като никнене на зъби, нервност към определени храни или други проблеми. Продължете да предлагате разнообразна храна, но избягвайте принудата. Наблегнете на млякото като основна храна и бъдете търпеливи, тъй като това е често срещано поведение за деца на тази възраст.