Има ли някой в моето положение...бебе, което не яде?

• 3 849
  • 63
  •   1
Отговори
# 45
Давай мляко повече и не се притеснявай.

# 46
ами предната седмица бяхме на консултация резултата е 9.550 на 70 см.
Ние сме на 7 м и 15 дни и сме около 7,500 кг. и 70 см. и не се притеснявам ами ти............... ,пък и не е от най-яшните, важното е да е бодричко и да пълни памперсите!

# 47
  • София
Аааа, ясно защо се притесняваааш, ти си от мамите, дето искат децата да са пухкави и да пълнеят! Laughing Wink Много по-добре е детето да не си дояжда отколкото да се тъпче - това е профилактика на диабет, сърдечни проблеми за в бъдеще. Моят син е на 9 месеца и е 8.500 кг. и за секунда не съм се притеснила. Sunglasses

Ааа, и още нещо - според мен детето съвсем ясно си показва, че има нужда от МЛЯКО до една година, а ти си затваряш очите и се опитваш да го храниш като голям човек. В млякото и кашата има много ценни витамини, които се усвояват по-добре от пюренцата, защото са в подходяща комбинация с минерали и т.н.

Последна редакция: сб, 07 ное 2009, 14:58 от AnMary

# 48
Искам да кажа, че никога не съм тъпкала детето си. Отначалото беше само на кърма и първия месец ми наддаде килограм и половина. Не искам детето ми да е дебело и то не е дебело. Всички лекари, при които съм ходила го казват. Просто е едър. Оставям го да яде колкото иска. А относно млякото - всичките му храни са на млечна основа. Той също яде каша - не смао пюрета. Решила съм да захраня по-рано - направила съм. Който иска да си захранва бебето ако иска и на 2 години. Всяка майка сама решава за себе си. Незнам дали съм права, но това е моето мнение.

# 49
 Здравейте,ето и моят проблем.Синът ми е на 10 месеца тежи 7.300 и не иска да яде нищоооооо,опитах детска кухня-не иска,сега готвя-не иска,купувам готови пюрета- не иска,готови каши и др.- не иска,плодове-не иска,мляко -не иска.Вече се виждам в чудо не знам какво да правя.Какво да давам вече просто нямам идея.

# 50
Тука нещо се разгорещиха страстите. В не една книга съм чела, че след третия месец на детето не му стига само млякото. То има нужда и от естествени витамини (които се намират в плодовете и зеленчуците). В друга книга четох, че ако бебето е само на мляко след шестия месец има опасност да спре да расте. Аз не мисля, че съм захранила бебето си рано. Ако тръгнеш на годинка да го захранваш никога няма да иска да яде зеленчуковите пюрета колкото и захар да им сложиш. А по отношение на количеството мляко на ден - моят син сутрин и вечер си пие по 210 грама, в кисела слагам още 60, в зеленчуковото пюре има още 30 - ами какво стана то - 500 грама на ден. А какво е това кисел - това е сварено нищесте ама не с вода, а с мляко и настърган пресен плод. Кисел-а е много полезен и помага на коремчето да свиква и със настърганите плодове. Според мен проблема на детето е зъбче, което иска да пробие. Днес се храни добре. Обаче не дава да му пипнем горния венец.
мислех само да изчета темата, ама на този пост не се сдържах...чела си много книги, ама не правилните...това, че спира растежа, просто ме изуми...да не мислиш, че едно време като са раждали по между другото пра-пра-прабабите ни, са правили пюрета...кърмели са до откат и ей ни на нашето поколение...а дете захранено на годинка си права, че няма да прояде пюрета...то ще яде твърда храна, под формата на малки късчета и парчета...успех със захранването и с прочитането на по-актуални книги...

Последна редакция: пн, 21 дек 2009, 22:38 от lorini

# 51
  • с/у ОколоМръсТното
Здравейте,ето и моят проблем.Синът ми е на 10 месеца тежи 7.300 и не иска да яде нищоооооо,опитах детска кухня-не иска,сега готвя-не иска,купувам готови пюрета- не иска,готови каши и др.- не иска,плодове-не иска,мляко -не иска.Вече се виждам в чудо не знам какво да правя.Какво да давам вече просто нямам идея.

съчувствам ти... Минах през такъв ад.
Хранила съм си детето с крем, от който за 1ч. и 20 мин. тя изяждаше около 100-120гр.
Като бебе (на 4м.) я оставих 9ч. без храна, та да огладнее, но не огладня.
И именно това са тежките проблеми по злояди деца.А не деца, които ядат като лами, но един ден не яли..  ooooh!
Не знам какво да те посъветвам...
Колкото и да не е правилно, опитай с обикновено кис. мляко. Ако можеш ти да си го квасиш...

# 52
Беборана, не се притеснявай, има такива моменти в които детето отказва да яде. На теб не ти ли се е случвало да има дни в които не ти се яде?
Давай му АМ и това е. На мен също ми се струва, че за бебче на 6 месеца му даваш доста твърда храна, но това е твое решение и не ми се иска да се меся и давам квалификации, за правилно и грешно. Не съм господ да съдя, все пак. НА мен също ми беше чудно как дете на една година може да яде само мляко, очевидно може и няма проблем с това.
lorini  не искам да измествам темата, но просто ме провокира твоето искзване. Прословутото едно време, когато нашите пра-пра баби са раждали и са кърмели до откат, е имало ужасно висока детска смъртност. Моята пра-прабаба е родила девет деца, изгубила е пет от тях. Не може, ама наистина не може да цитираш постоянно едно време, без да си дадеш елементарна сметка какво се е случвало тогава.  Не можеш да сравняваш нашето време с едното време.Сега имаме много повече удобства да гледаме децата си и след като е по - лесно за детето да яде пюрета защо да не го прави newsm78 Друг е въпросът, че някои деца не искат да го правят. Но децата са различни, както знаем. Но да цитираш избирателно едното време с цялата съпътстваща детска смъртност е просто несериозно. Съжалявам за офф топика и за оспамването на темата на Беборана.

# 53
  • София
Bebo4ka, никой не отрича детската смъртност в миналото, но тя не е била поради дългото кърмене и захранването направо с твърди храни от масата на възрастните /т. нареченото ПЗ, а не с пюрета/, а поради съвсем други фактори. Ако се оставят децата да избират, те в повечето случаи биха останали основно на мляко и само биха опитвали други храни до 1 г. възраст, и това е естественото им поведение, а не изяждането на 200 гр. пюре на едно хранене. Моето дете например не харесваше пюрета именно заради консистенцията им, и предпочиташе да дъвче храните /и това при положение, че първия й зъб изби на 11 м./.

mega.m, разкажи малко повече за твоето дете - как се е хранило досега, на кърма или ам е било, какво е опитало дотук от храните, нищо ли не харесва да яде, откога е така?

# 54
  • София
Според мен просто са тръгнали зъби да излизат.  Tired

# 55
Олив, не искам да измествам темата, затова ще се въздържа от отговор. Не ми се спори, можем да продължим до безкрайност. Това с 200 та грама пюре е доста пресилено сравнение Rolling Eyes Напредъка на медицината предполага и промяна на някои от начините на хранене, не е хубаво да се отрича всичко, просто ей така с лека ръка. Така нареченото педагогическо захранване е странно за мен, поради факта, че е абсурдно да буташ в устата на 6-7 месечно дете парчета храна, макар и малки. Моето го научих да дъвче на 8 месеца. На 9 ядеше основно парчета, дъвчеше без ни един зъб. Но съм го захранила с пюре, което постепенно и плавно изместих за два месеца. Не съм привърженик на изпадането в крайности Peace Е олях се, спирам наистина Sunglasses

# 56
Цитат
mega.m, разкажи малко повече за твоето дете - как се е хранило досега, на кърма или ам е било, какво е опитало дотук от храните, нищо ли не харесва да яде, откога е така?
Ами моето дете никога не е било на кърма,защото нямах.Захраних го на 6 месеца,вече е захранен със почти всичко(повечето зеленчуци,месо,плодове итн.)Той винаги се е хранил по- малко отколкото трябва,от новородено е така все се храним със голям зор,от както се е родил не е изпивал повече от 150мл.мляко на хранене.Преди 3-4 дни обаче отказа тотално всякаква храна,стиска устата и мрънка като му давам нещо.а като ме види с купичка и лъжица когато е в проходилката направо отива в другия край на стаята.Не знам какво да правя вече. Той все още няма нито един зъб.

# 57
  • София
Ами вероятно са зъби, чакай скоро някой да излезе.  Grinning
През това време пие ли ам? Ако да, нямаш повод да се притесняваш, до няколко дни пак ще прояде твърди храни. Можеш да даваш коричка хляб да си чеше зъбите, все нещо ще хапне и от нея. Меки храни за хващане с пръсти също - зеленчуци на пара, макарони, парченца кашкавал или сирене, парченца добре сварено месо, махни лъжицата за малко, те имат периоди, когато тя ги дразни. Може ли да дъвче?
Още е рано за кисело и прясно мляко заради опасността от алергии, а и все пак млякото за кърмачета е адаптирано съгласно техните нужди и е най-близо до кърмата като състав.
Бебочка Simple Smile, и на мен не ми се спори. Hug

# 58
Хич не се притеснявай. В моя отчетен бях писала, та доста се посмяха - и моят мома не признава нищо освен мляко и банани Grinning
Другите неща ги яде като на игра - хвашам два капака на тенджери и почвам да тропам Laughing Отваря устата и давам. Не смятам, че я насилвам защото не го плюе, но просто игритеса и по-забавни от яденето и ми се наложи да ги съчетая Laughing
Сигурна съм, че ще намериш и вашия вариант Hug

# 59
Моето като малко беше ужасно злоядо, то не бяха игри, то не беше чудо. Сега стана на три и половина - ами от два месеца яде като разпран просто...

Общи условия

Активация на акаунт