Има ли някой в моето положение...бебе, което не яде?

• 3 854
  • 63
  •   1
Отговори
# 15
При ранно захранване и разнообразна храна, която е достатъчно хранителна - колко мляко да се дава? Естествено, че ще дава сутрин и вечер мляко, като през деня дава супа, плод и кисел.

За мен явно не е естествено  Party

# 16
На 6 месеца - колко смяташ, че може и трябва да побере детското коремче?

# 17
  • Враца
петя, по колко мл яде на ден дъщеричката ти? защо не се консултираш с лекар?
Яде по 6 пъти на ден като много рядко изяжда по 110-120 мл. Значи средно на ден изяжда около 600мл, а тежи 5 кг. Другата седмица сме на консултация, но може би заради грипната епидемия няма да ходим. Не съм се консултирала досега с лекар, защото искам да я видя колко ще наддаде този месец. Чудя се дали да не й направя режима през 4 часа. Като дойде време за ядене тя не показва никакви признаци на глад.

# 18
На два месеца - през 2-3 часа е нормално
Виж тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=382437.0

# 19
viliko, децата до 1 година поне, трябва да пият по около 600 мл мляко на ден. В случая авторката едва ли дава 600 мл на 2 приема. Това не са мои измислици, разбира се. Според книгите и лекарите.
Отчитам факта, че децата и майките са различни и децата са им тяхна отговорност. Аз само си пиша мнението в темата. Нека не чатим повече.

# 20
Тук може да се спори, но не е мястото.
При ранното захранване именно два пъти на ден остава мляко към 6-7ми месец.

Наистина е възможно да никне зъбче и оттам липсата на апетит  Peace

# 21
Ами сутринта около 7 мляко, в 10.30 попарка с 1 сухар изядена с много зор, в 14.00 опитвам пюре или супа със надробен сухар, около 17.30-18.00 кисел и после в 20.00 мляко с бисквита. Синът ми се роди .3.750. Отначало наддаваше по 1.400 на месец, сега последния месец 400 грама. Много е едър. Не е дебел, просто е едър. Той е и доста висок за месеците си според мене - 70 см.

# 22
петя, това което изпива бебето и на мен ми се вижда нормално.

# 23
Аз мисля, че тези килограми са адски много за 6 месечно бебе.

# 24
Аз не мисля, че са много килограмите. Баща му на 1 година е бил 16 кила и сега е съвсем нормален мъж. При няколко лекари го водих и всички кавзат че е просто едър. Моят баща е много здрав и набит. Знам ли може и да него да прилича. А относно млякото 600 мл са много за един ден. Аз му правя кисела с мляко и слагам и малко мляко в пюрето.

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 19:06 от Beborana

# 25
Beborana моята беба е 8.500кг и е на 11 месеца.В момента и тя отказва да се храни,защото и избиват кучешките зъбки\резците\.Просто има такива периоди, или е от зъбки или просто не е гладен.Щом си наддава нормално, няма какво да се притесняваш.

# 26
Казвате, че рано съм го захранила, ако питате свека съм закъсняла. Тя искаше щом направи 30 дена да започвам със сокове, а на 60 дена искаше да му дава плодово пюре. За мен беше прекалено рано.

# 27
Аз също съм захранила сравнително рано, на 10 месеца го записах на млечна кухня. Това е моя избор, не мисля, че си сбъркала. А килограмите - при вас явно си е ген.

# 28
  • София
остави детето...малко е и без друго...за пюрета, супи и не знам какво да яде.... би трябвало така или иначе основната му храна до година да си е мляко, а другото просто допълнения....
давай каквото иска да яде....
много е възможно скоро да избие зъб...моят по 1 седмица преди всеки зъб минаваше само на мляко и нищо друго....

а и бебето ти е доста едро...няма какво да се тревожиш, дори и да свали някой грам... което надали ще стане...все пак не седи да гладува.

и още нещо - в никой случай не насилвай и не го храни детето със зор...ако иска, колкото иска, каквото иска, иначе рискуваш да си го направиш злоядо и да го отвратиш от храненето.

# 29
Макар да е едро бебето - не е добър рязък спад в наддаването/ако има такъв.
Или ти за диета говориш - което пък е безумно.
За млякото - жената е захранила, така е преценила, не иска да й давате акъл да спре, което е и тъпо.

Общи условия

Активация на акаунт