Отговори
# 555
  • София, Младост 2
Аз за един такъв случай четох и въпросната непоносимост беше придобита благодарение на "лечение". Подробности обаче не помня.

Това е придобита лактозна непоносимост, която по-точно би трябвало да се нарича лактазна недостатъчност. Тя се среща доста често след сериозни диарии заради уврежданията на чревната лигавица, които настъпват (тъй като лактазата се синтезира в крайчетата на въсите, а при инфекция голяма част от тях се увреждат и съответно настъпва лактазна недостатъчност). За нещастие при доста деца може да трае продължително (6-8 седмици), ако състоянието е било сериозно - чревната лигавица се възстановява много бавно. В някои случаи обаче е възможно да се комбинира някакво количество кърма плюс безлактозно мляко, като се следи ситуацията и постепенно се увеличава количеството на кърмата в диетата. Ако майката има желание и цеди успешно, обикновено е възможно след това детето пак да си премине на кърмене.

# 556
И аз да се извиня за спама, но тази лактазна недостатъчност/лактозна непоносимост или както се нарича как се установява? Питам, понеже моето дете си страда от болки още, а лекарите казват, че е едва ли не нормално, не обръщат внимание на това, че Колийф му помага и изписват разни сиропи успокояващи.. Така де, няма да се впускам в подробности, не е това темата все пак, но ми е любопитно с какво изследване се установява?  newsm78  Hug Ако трябва, ще пусна тема... в кърмаческия?  newsm78

# 557
Подайте, моля, на Кати АБВ репликата да не ровя цялата тема. Благодаря.

# 558
Това ли?

"И все пак май е по- вероятно СПЯЩА майка да задуши бебе, притиснато в нея, отколкото бебето да почине без причина в леглото си. Забележи - спяща, не придремваща.
Не съм срещала статистики.
Не съм срещала и жени, склонни да си направят подобни експерименти.
Но... единият ми дядо гледаше прасета.
Първата му работа, след като се опраси свинята, беше да отдели прасенцата - докато се успокои... понеже е на тясно - както е леглото... понеже инак - ако се случи през нощта, примерно - е обичайно поне част от малките да се озоват задушени."

# 559
Уау! Разцепи мрака тая жена.

# 560
Meg - видях банерчето, което ти е в подпис за "не на насилието над раждащите жени" ще го сложа в моя блог. Въпреки че съм раждала секцио съм за лекарите и акушерките да зачитат прамата  на раждащата жена, да се съобразяват с нейните желание. Надявам се скоро и в България както и в Германия в болниците да се водят куркове в които да запознават родилките с процеса на раждане, какво се случва с тялото на жената и акушерките наистина да бъдат съпричасни към този толкова важен момент, а не сърдити лелки недоволни от живота.

# 561
  • До хладилника, който обичам
На лични, моля, или в правилната тема Peace

# 562
Ейй тва форумската модерация не празнува ли вече Heart Eyes

# 563
  • Враца
Ейй тва форумската модерация не празнува ли вече Heart Eyes

според мен на бу й е твърде интересна тази тема и затова иска да пишем повечко по нея Laughing Laughing Laughing Laughing

а някой гледа ли отчаяните съпруги по нова тази събота?

на гости беше графа със съпругата си мария, детенцето им е на 8 месеца /няколко дни по-малко от моето магаренце Heart Eyes/

та за графа имаше "предизвикателство" да покаже как се храни бебе- с шише и биберон.
дотук нищо лошо, тази шега често я има дори и по сватби като майтап към мъжа- да демонстрира как помага на майката и бля-бля.
но направо се потресох как от 3 жени в студиото никоя не спомена абсолютно нищо за кърмене.
нито я попитаха кърмила ли е, нито тя спомена нещо за това.... дори даниела, която няма деца, не повдигна въпроса- както се вика- да покаже че е чувала за това.

резултатът беше- бурни ръкопляскания и неподправено възхищение от думите на графа, като отговор на въпроса с колко лъжички сухо мляко се прави млякото на детето Close
да им се не види и на модерните  "хай" персони #Cussing out

а ние преди време се бяхме замечтали как ако известните говорят за кърменето ще го популяризират сред масите ooooh!

# 564
Оф, добре, че рядко гледам телевизия, че само ще се ядосвам...
А преди време в "Часът на мама" (което вече май го няма) мис България от незнам коя година беше на гости и чакаше второ дете и я питаха ще кърми ли бебето и тя "о, това кърменето, не, не, не е за мен" или нещо подобно де...
Както и Кали (също честа гостенка там) и много симпатична за мен поне, беше казала, че кърмила само 2 месеца защото "нямала кърма", а иначе имала огромно желание...
И Милена...
И кой знае колко още много са...
Сигурно няма бг известна личност, която да си кърми детето... Ама вижте Анджелина Джоли пък си ги кърми!
п.с. Да вземем тука форумските ентусиасти-кърмачки да влизаме в обществения живот и покрай това да популяризираме кърменето   Mr. Green

# 565
  • Враца
не бе, ние в българия освен че сме най-модерните на света и кравето мляко ни е по-полезно от човешкото, сме и по-богати от тези мижави холивудски звездички, та що да не си купуваме това, което природата така или иначе ни е дала.

нека си кърмят "смотаните" анджелина джоли, кристина агилера, салма хайек и кой ли още не- като нищо не разбират....

# 566
Доживях пак да се запиша  Mr. Green Значи, счупва ми се зъб и отивам да го загладят, че ми дере. Зъболекарката си свършва работата, пита ме кога ще го оправяме зъба, че много проблемен, и аз, ставайки от стола и отговарям, че ще е след като приключа с кърменето. Тя надава писък и ме бута обратно на стола "я отваряй да ти видя венците"  #Crazy Поглежда, и с почуда казва "а, ами те са много добре - невероятно просто. На колко дена е бебенцето?" "На близо 14 месеца". И тя ми казва "Вие не сте нормална. Имате луд късмет, че венците ви са ок и не са ви изпопадали зъбите. Отивайте да запалите свещ да благодарите на Бога и веднага прекратявате тази лудост"  Mr. Green То бива, бива, разбирам бременност, няма как да се избегне, ама такива хубави млека има, продават се, защо зорлем си причинявате това?  Mr. Green

Аз се захилих и си тръгнах, а тя сума време си мърмореше "луди хора, примитиви"  Joy

# 567
  • София
Шамс, вземи пусни една тема: "Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с бременноста!"  Mr. Green
Браво на зъболекарката, питай я следващия път измислен ли е вече начин и за извънутробно отглеждане на бебчета, че то това с кървящите венци какво мъчение е за бременните  ooooh!

# 568
  • София
Винаги, когато с родители ми спорим колко още ще кърмя детето и как го "съсипвам", тази тема ми оправя настроението.  Mr. Green

# 569
  • Видин
Еййййй, беднячки такива!
Пестите пари от АМ, давате тая гнусна кърма и после със спестените пари ходите да си купувате кафе и цигари  и висите по заведенията  Crossing Arms
Shame on you!

Общи условия

Активация на акаунт