Отговори
# 255
бебето се ЗАПИЧАЛО ОТ КЪРМАТА.

Ми да му бях давала АМ вместо кърма първите 6 месеца! Така щеше да ака "нормално", а не само 6-7 пъти на ден  #Crazy  hahaha Crazy

Относно сукането по време на болест - малчо сега е болен и аз не знам как щях да го успокоявам ако не сучеше  Rolling Eyes

# 256
Време е да се пренапишат старите педиатърски книги...... Peace

# 257
  • Карлово
Цитат
На мен ми се случи медицинаската сестра на една педиатърка, слава богу   Praynig не нашата, да ми каже че бебето се ЗАПИЧАЛО ОТ КЪРМАТА.
Това беше вица на деня   hahaha
Всъщност май хич не е виц, ако погледнем първите 2-3 страници на подфорума. Редовно има майки, притеснени, че бебето е със запек, защото не е акало 4-5 дни или повече. Явно аз съм невежа, защото си мислех, че запек  не е само да не ака, а и да е твърдо акото.

# 258
И аз в този ред на мисли се чудя с какво щях да го храня, както беше болен и вс лекарства бяха с лъжица сега не иска да я види и тепърва пак започваме храненто. Ако нямах кърма щеше да е ад  ooooh!

# 259
Пак сестра ми /от къде й ги ражда .../ - вече давам от време на време да опита кисело мляко с бисквити /не че много го яде/; реакцията "Е, най-накрая! Удави го това бебе да суче само!"

# 260
Здравейте, кърмя вече година и три месеца, за пръв път пиша тук, но да ви споделя и аз някои смешни неща. Мойта майка е много удивена как така кърмя толкова време, разказваше ми, че когато ме е кърмила, на третия месец и намаляла кърмата и тя ме отбила. Когато й казах, че има лактационни кризи, тя отговори - " По наше време нямаше такива неща"  Laughing Laughing Laughing
Винаги много скептично се отнася към моето четене и ровене в нета и веднъж като ме попита : "Абе откъде тая кърма?" аз й отговорих - "От Интернет!"  hahaha

# 261
"Абе откъде тая кърма?" аз й отговорих - "От Интернет!"  hahaha
Joy
Ще го използвам да затапвам близки и познати  Joy

# 262

СТРАХОТНА ИДЕЯ!!!

...онзи ден свекървата за пореден път гушкайки детето постоянно ми намекваше да му дам нещо да яде, при което не издържах и и казах да престане с това ядене, че ме дразни, а тя ми заяви, че детето вече е голямо и трябвало да яде...аз я попитах кърмата какво е -да не е въздух, а тя каза, че била нехранителна вече, не достатъчна и че това с дългото кърмене сме го измислили модерните майки(е поне ме смята за модерна  Mr. Green)...и че едно време децата всичко са ядяли и са били здрави...

# 263
  • Карлово
Ей с това, че видите ли едно време, много се дразня. Ами едно време е нямало телевизия, сега що гледат, а?
 А и колко са здрави хич не съм убедена. Пък и дългото кърмене не сме го измислили модерните майки, а благодарение на него човечеството е просъществувало милиони години.

# 264
Цитат
А и колко са здрави хич не съм убедена. Пък и дългото кърмене не сме го измислили модерните майки, а благодарение на него човечеството е просъществувало милиони години.
И аз точно това си мислех....Прабабите ни все с АМ са хранели децата си и то по час ....на полето .....

# 265
Позната ми каза наскоро: "Ми ти да вземеш да я отбиеш вече", а аз: Защо?. "Защото ще започнат да и се подиграват"  Joy Не разбрах само кой ще се подиграва- други деца под две години ли  Grinning.

# 266
Joy
Ще го използвам да затапвам близки и познати  Joy

По-скоро от Бг-мама bowuu Joy hahaha

# 267
Позната ми каза наскоро: "Ми ти да вземеш да я отбиеш вече", а аз: Защо?. "Защото ще започнат да и се подиграват"  Joy Не разбрах само кой ще се подиграва- други деца под две години ли  Grinning.

Joy

# 268
Това вчера го казаха на девойката Simple Smile), а тя самодоволно и демонстративно ми вдигна блузата, с усмивка на уста взе да цока и се надупи срещу тях.  hahaha Joy

# 269
цитирам един сайт, някакво си онлайн списание:

" Брой 10    Живот 

Да кърмим по площадите! А защо да не правим и деца?

От известно време някаква организация, или фондация - то краят им не може да се хване! - се вихри из Родината с поредната световна измишльотина, наричана обикновено с гръмки имена: движение за нещо си, инициатива за още по-нещо си и тъй нататък високопарни повици към всемирното и респективно българско население да се приобщава към "велики" идеи. Поредните две "велики" идеи са да кърмят жените децата си и да кърмят на обществени места. Първото иди-дойди може да го преглътна, но от второто,откровено казано,ми се доповръща.
.....................................................

И защо е тоя вой за кърмене? За нищо друго освен за усвояване на финикийски знаци със сладкото име евро. Винаги в голямо количество, изцицано от гладните усти на инициативни тарикати по фондацийки и сдруженийца.
....................................................

Пак ще кажа - не съм противник на кърменето, или защитник на изкуственото хранене. Просто ми писна да ни обработват за какво ли не, като че ли сме стадо от олигофрени, което непрестанно има нужда да бъде  ръчкано от самопръвъзгласили се за "правилни хора" пастири..........................
...................................................
Сега за отвращението ми към идиотската идея ДА СЕ БОРИМ за кърмене на обществени места. Един от най-гнусните ми детски спомени /моето ЕГН започва с 51/ е пейка на гарата с дебела леля, извадила разплута цица, напъхана в устата на сбръчкано бебе. По бузите му си тече белезникава течност и се чудиш как още не е умряло бедното създание, гълтащо нещо много гадно от виме, набраздено със сини жилки и с издайнически мирис на дълго избягвана среща с топла вода и сапун. Днес топлата вода вече е открита и в България, въпреки че, като се кача в градски транспорт или такси започвам силно да се съмнявам в съществуването на тази придабивка на цивилизацията по нашите земи. Младите девойки изглеждан чистички. Поне видимо. На надушване не знам как е, ще трябва да питам сина си.
..................................................................

На европейски и американски шашави умотворения отдавна не се чудя, ама да се вторачват как ще си използват зърната младите жени си е чиста проба перверзия. Очаквам поради намалената раждаемост в "белите" страни, да се поеме инициатива за правене на деца на обществени места. Защо не? Е-ха, животът ще е весел и сеирът пълен! "

ммм.... съкратила съм го доста. Доста е обидно... но хора всякакви.

Общи условия

Активация на акаунт