Отговори
# 510
  • Видин
Леле ужас! И моето бебе е извратено - още пие мляко  Crazy
Не знам дали е много по темата....ама трябва да споделя  Naughty

И все пак май е по- вероятно СПЯЩА майка да задуши бебе, притиснато в нея, отколкото бебето да почине без причина в леглото си. Забележи - спяща, не придремваща.
Не съм срещала статистики.
Не съм срещала и жени, склонни да си направят подобни експерименти.
Но... единият ми дядо гледаше прасета.
Първата му работа, след като се опраси свинята, беше да отдели прасенцата - докато се успокои... понеже е на тясно - както е леглото... понеже инак - ако се случи през нощта, примерно - е обичайно поне част от малките да се озоват задушени.
Извода : Всички кърмачки са мами-праски  hahaha

# 511
Хаха, и моето прасенце спи при мене в кочинката все още, и все още си иска мляко.

# 512
  • Stuck in a moment
Сравнението с обемисто прасе ме разби. Пък и в крайна сметка може да си сложиш нещо като нагънато на руло одеало между теб и бебето, ако те е страх.
Но аз си спях с моето дете от новородено и досега травми няма. Само по-спокоен сън и за двете и повече близост Simple Smile

# 513
Сравнението с крава някак го преживях, даже почна и да ми е забавно, ама прасето много ми дойде Laughing

# 514
"От гледна точка на психоанализата кърменето до 3-тата годинка е НАПЪЛНО ПРОТИВОПОКАЗНО за доброто психично развитие."

От един психо форум.  Laughing

# 515
"От гледна точка на психоанализата кърменето до 3-тата годинка е НАПЪЛНО ПРОТИВОПОКАЗНО за доброто психично развитие."

От един психо форум.  Laughing

Ами от гледна точка на психоанализата и така може да е, но да не забравяме, че тя (психоанализата) е само едни от видовете психологична терапия и основите й са твърдо поставени върху сексуалността - всикчо започва и свършва там... Аз лично далеч не съм притеснявам от тази гледна точка именно поради отправните "основи"  Mr. Green

А КатиАБВ продължава да ме изумява с абстракната си логика  ooooh! Май гледа да не загуби номинацията за най-абсурдна реплика, свързана с кърменото  Laughing

# 516
  • София
Вери, знаем го този психо-форум, знаем го  Mr. Green . Знаем, че там ни познават добре и знаят, че не само, че не се притесняваме да унищожаваме психиката на децата си, но и "се потупваме по рамото и се насърчаваме една друга. И се състезаваме коя ще кърми по-дълго"

# 517
Ето нещо от същия форум "Отказването от сученето, което е едно от големите удоволствия за бебето може да се случи и съвсем естествено, но може да бъде и доста трудно..."  ooooh!

# 518
Ето нещо от същия форум "Отказването от сученето, което е едно от големите удоволствия за бебето може да се случи и съвсем естествено, но може да бъде и доста трудно..."  ooooh!

Мда, така написано изречението наистина може да се тълкува двояко  Thinking
Вероятно се има предвид, че сученето е удоволствие, а не отказването му

Днес пък педиатърката ми направи забележка, че прехранвам детето и му натоварвам системите (тъй се изрази - системите), защото 1 кг за месец било максимума наддаване, повече от това не било нормално за кърмено бебе newsm78
Доста се стреснах, честно казано

# 519
малко офф, но... Глинбет, почти всички кърмени бебета, за които знам, наддават повече от килограм на месец в първите месеци! Не се шашкай и най-вече не ограничавай детето Simple Smile

# 520
Моето кърмено бебе наддаваше по 1.300кг първите месеци.Няма нищо ненормално в това,педиатърката ти се е поувлякла малко...

# 521
  • Видин
1 месец - 1900
2 месец- 1600
3месец 1300
Определено детето ми не е ненормално и не съм му натоварила системите  hahaha
Ако е на АМ - помпаш го, ако е на кърма - пак! Е тогава с въздух ли да се храни? И как точно ще го ограничиш  Thinking

# 522
А ето нещо хитово:
Педиатър от известна голяяяма софийска болница, по повод теглото на кърмаче на 3 месеца:
-Много бурен растеж, пускам му тук едно изследване за калций и фосфат, да проверим дали са в норма показателите...
Разредете кърменията, нощем само вода, с хронометър си засичайте времето на кърмене и намаляйте с по 2-3 минути...

Глинбет, това е само в началото, бурното наддаване на теглото.
Пълзенето, прохождането, коренно променят физиката на бебето, в началото то само лежи...

Момичета,това че майката кърмачка е прасе Joy, е уникално...
За жалост все повече се убеждавам, че мн от пишещите жени в този така приятен женски форум са ...мъже.
Всичко женско, нежно и лирично им е ...чуждо.

# 523
Онда, кой е тоя умния д-р, кажи да го знаем.

# 524
я дайте линк към този психофорум .... за да видя как съм си тормозила детето!

Общи условия

Активация на акаунт