Отговори
# 675
... бебка трябвада я оставям да се нареве,защото била момиче и така след време бюста и щял да стане голям ...

А ако беше момче? Как  на момчетата им се отразява на пропорциите  нареването?   Joy   Другия път трябва да попиташ    Mr. Green

# 676
  • Видин
Сещам се на кое може да влияе!  Blush
Край, почвам вече да го насилвам да реве  Whistling За да ми благодари снахата след време  Mr. Green Crazy

# 677
Диманчето, свиквай, душичке, компетентните мнения и съвети предстоят  Mr. Green

# 678
Просто не мога да се сдържа да споделя на какво станах свидетел преди няколко дена на консултация на 8 дневно бебе. Млад педиатър дава съвети на майка за кърменето:

1. Бебето трябва да суче не повече от 10 минути на гърга в противен случай се образуват гъбички.
2. Бебето не трябва да се буди за хранене, ако е гладно ще реве.
3. Но ако реве на 2-рия час след кърмене кърмене значи кърмата не му стига и трябва да се дохранва а АМ.
4. Не гледай какво пише за кърменето в сайта те не са нормални.
5. Гените на нациите са различни затова на запад кърмят дълго.
6. На 2-ри месец сок, защото на 6-тия хемоглобинът ще му е 90.

Тук последва опит от моя страна да кажа, че аз съм майка на 11 месечно кърмаче, захранено в 6 месец с хемоглобин 115, но бях нападната, че това е чист късмет.

# 679
  • София
 doh  Взимай със себе си брошурки с най-общите факти около кърменето  и в подобни случаи давай. Така майката ще има повече от един вариант.

# 680
Надявах се че няма да пиша тук, но...... " Бюста ми е много голям и само мъча бебето! Ще го задуша направо! Затова по-добре да спра да кърмя и да мъча и двамата......."
За протокола... бюста и не е чак толкова голям може би Д-чашка ... или малко отгоре....

# 681
А тази сутрин говоря с приятелка, която е в родилното, ама аз ли нещо не разбрах... Моля по-знаещите да ми помогнат да го осмисля - бебето няма да го слагат да суче, защото то суче пасивно, а таткото е хукнал за помпа, защото помпата дърпа активно и така ще тръгне кърмата... През това време бебето получава добавка, но това не е АМ... Още не суче, коластрата я изцеждат, но дали  ще тръгне кърма не се знае, това все пак е само коластра. Уж болницата е приятел на бебето  Sad

# 682
... бебка трябвада я оставям да се нареве,защото била момиче и така след време бюста и щял да стане голям ...

А ако беше момче? Как  на момчетата им се отразява на пропорциите  нареването?   Joy   Другия път трябва да попиташ    Mr. Green

Виж сега, не са дообяснили. Момичето трябва да реве на рамото на някой батко, който да й даде пари за силикон и тогава бюстът става голям!

# 683
  • София
Нека да обобщим, така значи в малък бюст мляко няма, в голям също, интересно къде ли има или се крие някъде. А сега де къде е млякото. Ако имаш голям бюст и по случайност имаш мляко си тормозиш бебето и искаш да го задушиш. Да продължим ако все пак по незнайни причини имаш мляко то е нехранително, а пък ако не даваш сокче на едномесечното си "гладуващо" бебе го лишаваш от жизнено важни витамини, ти сигурно си член на кърмаческата секта. breastfeeding А да не пропусна бебето не плаче защото е гладно, а защото се лигави, трябва да се оставя да се нареве за да му се развият белите дробове, а ако все пак е гладно значи кърмата не му стига. Откъде на къде ще си позволявате да се храните когато си искате, режим трябва да има, ама ха , хаймани такива само си тормозим децата. А не давате биберон, ама моля ви се къде се намирате, горкото бебе, няма искам не искам всяко бебе трябва да има залепен за устата биберон. Да не забравим и водата, ако не даваш рискуваш да умориш детето си от обезводняване, ти можеш ли без вода а? А че в кърмата има вода това е бошлаф работа и със сигурност не стига. Grinning
А и не на последно място с плоски и вдлъбнати зърна не се кърми, а ако все пак кърмиш само си мислиш, че яде. Знам ли в този случай децата могат да растат от въздуха, но все пак не съм компетентна.
А забравих и момичета разграфете си циците най-накрая, защото е много важно да се знае точно колко изяжда бебето на ден.  Simple Smile

# 684
Така де, хем кърмата е рядка и нехранителна, хем ще му изсъхнат бъбреците, като не пие вода. Не трябва да се захранва със сладък плод, защото привиква със сладкия вкус и после не иска друга храна, но трябва да пие сладък сок и вода със захар... Дали да не си направим една тема за противоречията на бг педиатрите  Joy

# 685
Нека да обобщим, така значи в малък бюст мляко няма, в голям също, интересно къде ли има или се крие някъде. А сега де къде е млякото. Ако имаш голям бюст и по случайност имаш мляко си тормозиш бебето и искаш да го задушиш. Да продължим ако все пак по незнайни причини имаш мляко то е нехранително, а пък ако не даваш сокче на едномесечното си "гладуващо" бебе го лишаваш от жизнено важни витамини, ти сигурно си член на кърмаческата секта. breastfeeding А да не пропусна бебето не плаче защото е гладно, а защото се лигави, трябва да се оставя да се нареве за да му се развият белите дробове, а ако все пак е гладно значи кърмата не му стига. Откъде на къде ще си позволявате да се храните когато си искате, режим трябва да има, ама ха , хаймани такива само си тормозим децата. А не давате биберон, ама моля ви се къде се намирате, горкото бебе, няма искам не искам всяко бебе трябва да има залепен за устата биберон. Да не забравим и водата, ако не даваш рискуваш да умориш детето си от обезводняване, ти можеш ли без вода а? А че в кърмата има вода това е бошлаф работа и със сигурност не стига. Grinning
А и не на последно място с плоски и вдлъбнати зърна не се кърми, а ако все пак кърмиш само си мислиш, че яде. Знам ли в този случай децата могат да растат от въздуха, но все пак не съм компетентна.
А забравих и момичета разграфете си циците най-накрая, защото е много важно да се знае точно колко изяжда бебето на ден.  Simple Smile

smile3501  смях се с глас! Чак събудих беба!

Само забрави да споменеш кърмата, която вкисва в гърдите след 3-тия месец. А след 6-ия вече съвсем за нищо не става..... отровна е и не се дава на бебето. А недай си боже някоя майка да кърми до годинка! Крали Марко си гледа. Тц,тц,тц..... ако е момче става цицоман, ако е момиче ....тц,тц... и тази жена се нарича майка smile3513

# 686
... Не трябва да се захранва със сладък плод, защото привиква със сладкия вкус и после не иска друга храна, но трябва да пие сладък сок и вода със захар...
Тя понеже и кърмата е доста солена или кисела.. та те не познават сладкия вкус децата...

Муундрийм, ама какъв трети месец.. на ясно ли сте с това, че "нали като зацока и ти изтръпват гърдите значи идва млякото, но ако не усетиш, че идва то бебето цока застояло вкиснато мляко от предното кърмене.."
 doh

# 687
  • София
Mama gali, ами поразпитай за подробности и предложи на майката ако има желание да кърми, да се обърне за помощ към консултантите по кърмене.
 И аз раждах в болница приятел на бебето, но детето ми и глътка коластра на получи, аз се сдобих с две огромни буци в сутиена("цеди" ми казваха, а аз по принцип цедях без почивка от сутрин до вечер), рани на зърната и никой не дойде да ми покаже как аджеба да турна на гърда бебе, което 7 дена е яло от шише.

# 688
От педиатър!!!, който ни посети вкъщи 24 часа след изписването: "Раждане секцио, плоски зърна... ако при това кърмите месец-два, ще бъде много!" Кърмих една година...

# 689
  • София
надявам се, сменила си некомпетентния педиатър  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт