Бебчо бил малък?!

• 2 662
  • 42
  •   1
Отговори
# 15
не се притеснявай, както вече са ти казали ехографите дават сериозни отклонения Peace

# 16
Първо искам да те посъветвам да не се стресираш излишно защото сама знаеш, че така вредиш на бебо повече. И моята бебка вървеше през цялата бременност назад, пих всевъзможни хапове, системи и чудеса и накрая нищо. Бебка се роди 2600 и 47 см. Съвсем точно определена от ехографа. Аз искам да ти кажа, че и по-малък да се роди бебчо няма страшно. Пак си се гледа лесно, даже са сравнително по жизнени. Освен това бързо наваксват Grinning Вече е с удвоено и от горе тегло и 60см Grinning. Радвай се на бременността и всичко ще е ок Hug Hug Hug

# 17
Мерси на всички!Сега вече съм по-спокойна!Пък и като гледам всички казвате,че е нормално и не е за притеснение,така че няма да се тревожа излишно!

# 18
Споко Laughingняма да се тревожиш,така само вредиш на мъника. Ако това ще ти помогне ще ти кажа,че мен като
ме приеха да раждам бяха песимисти ,защото ехографа сочеше 1700гр. е като излезе бебо Shocked Shocked 2850гр. Mr. Green
Само спокойствие и ако искаш за по сигурно потърси второ мнение Simple Smile

# 19
sugar_lips Въобще не се притеснявай и на мен в седмия месец ми беше казала една доцентка "ти знаеш ли, че бебето ти е малко" . След което ме прегледа моя си доктор и ме успокои, даже два дена преди да родя ми каза, че е 3 кила и родих 2990 кг. Така че споко Peace А аз съм се родила 1 800 кг. Laughing

# 20
Моето бебче през цялата бременност вървеше 2 седмици назад. Не съм пила никакви лекарства. Роди се 2.900 кг.

# 21
И моя син до последно си вървеше малък.Роди се по-рано със седмица 2700 гр.,но всичко си ни беше наред.

# 22
Ми те и ехографите грешат,не се притеснявай.
Мен ме убеждаваха,че Денис ще е над 3.500кг.,но нямаше дори 3кг.,като се роди.

# 23
О,две лекарки ми казваха до последно ,че плодът е малък ,едва ли ще се роди повече от 2400.Да обаче, 3 дни след последната консултация  ,дребната се роди 3550.Лекарката ми  каза,че ако я е изродила тя ,нямало да повярва ,че това е същото бебе.

# 24
Абе че ехографите грешат спор няма. Мен тук в Канада като са ме гледали на видеозон (тук ако няма специфичен проблем не лекари те гледат), ми дават бележка, на която пише всеки орган на коя седмица отговаря и с нея отивам при лекарката. Имало е разминавания с по няколко седмици между различните органи - примерно ако един орган отговаря на 26-а седмица, друг отговаря на 30-а седмица, трети на 28-а седмица и т. н. И коментарът на лекарката беше че това е нормално, че тези норми са приблизителни. 
Това което ме притеснява в твоя случай е че твоята лекарка освен витамини ти е предписала 2 вида други лекарства Shocked Аз бих потърсила и второ мнение, не за друго, а за да не пия излишни лекарства.

# 25
Абе че ехографите грешат спор няма. Мен тук в Канада като са ме гледали на видеозон (тук ако няма специфичен проблем не лекари те гледат), ми дават бележка, на която пише всеки орган на коя седмица отговаря и с нея отивам при лекарката. Имало е разминавания с по няколко седмици между различните органи - примерно ако един орган отговаря на 26-а седмица, друг отговаря на 30-а седмица, трети на 28-а седмица и т. н. И коментарът на лекарката беше че това е нормално, че тези норми са приблизителни. 
Това което ме притеснява в твоя случай е че твоята лекарка освен витамини ти е предписала 2 вида други лекарства Shocked Аз бих потърсила и второ мнение, не за друго, а за да не пия излишни лекарства.
И при мен е имало разминавания с малката на феталната морфология и на ЖК. Отделно, лекарят там, казваше, че бебето ще е по-дребно и ще се роди преди термина, а моята лекарка на ЖК казваше, че плодът е голям. Термина също ми го изчисляваха различно- аз си го изчислявах на 19.02, на ФМ- 16.02, а на ЖК ме водеха на 22.02.  Бебка се роди на 17.02 и беше 3.200.
Каката пък всички казваха, че щяла да се роди по-рано, защото коремът ми се смъкна още в началото на 8 месец. А даже я преносих с 2 дена.
Бъди спокойна и лека бременност!   bouquet

# 26
  • Варна
Аз в момента съм в 5тия месец и от началото вървим 2 седмици назад, пия витамини разни, но и на мен акушерката ми обясни, че понеже цикъла ми е 35 дни и затова е така. Въпреки всичко ми казаха че термина ми нямало да се промени и си остава 26,12! И аз като теб се шашкам от най-малкото, ама така е първа бременност......за следващите ще знаем!! Успех за напред!!

# 27
Мерките от ехографа често не са точни. Не се притеснявай. Ако имаш възможност отиди при друг лекар, за да те погледне.

И аз подкрепям  мнението на Ninia Peace

# 28
Ехографът почти винаги измерва приблизително, а доста често и неточно.  Simple Smile
Моята бебка също беше с "разминаващи" се мерки и не отговаряше на любимите таблички и теглилки  Mr. Green на лекарите, но се роди съвсем здрава с класическите 3500гр. на 50см.

# 29
Не се притеснqваи вси4ко 6те е наред  Hug.И при мен има6е разминаване и се бях доста о6а6кала казваха ми 4е бебока 6те е мани4ак но се роди 3800.Лека бременност Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт