Бебчо бил малък?!

• 2 665
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
  • пак там
Въобще не се притеснявай!  Hug Към средата на осмия месец моят син по ехограф излизаше следните мерки - глава 39-та седмица, краче 33-та седмица, гръден кош - 37-ма седмица. Ей го сега в подписа ми - абсолютно нормален, абсолютно пропорционален. Ехографът е само за обща информация, не дава и не може да дава толкова точни мерки. Пък и всяко дете си е различно и се развива по различен начин. Всичко ще бъде наред, ще видиш!

# 31
  • Лондон
не се притеснявай,ехографът не винаги измерва точно Peace

# 32
  • Лондон
и само да допълня,че всяко бебче се развива индивидуално,дори в корема на мама Wink

# 33
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Хич не се притеснявай, ами ако ръката не и е хванала примерно 2мм., а 1мм. Ехографите не показват никога точно дори и в най-добрия специалист.  Peace

# 34
Прави сте!Не е за притеснение,щом казвате,че на всички ви се е случвало!Пък и този ехограф наистина дава различни мерки,щото като си гледам и предните изследвания виждам,че не са съвсем точни!
Мерси на всички мамита за отговорите!Вече наистина съм по-спокойна и знам,че всичко ще е ок Wink

# 35
  • до реката
Никои не ми е казал че бебето е малко или върви на зад със седмиците асе роди малко2 .360кг.  напълно здрав и нормален сега е голямо дете 7г. дъщеря ми се роди 3кг.а за нея ми казаха че е твърде малка и може ида не оцелее.

# 36
не вярвай на ехографа

# 37
sugar_lips - изобщо не се притеснявай за това, както и другите момичета са казали, ехографите не измерват точно. Ще ти споделя само нещо - вече влизайки да раждам във 2-ра градска /2-рия път/ дежурния лекар ми прави приемните прегледи - и гледайки ехографа пита - следена ли е бременността? Аз -  Shocked - да, защо? Защото не знам си кой размер бил по-малък, което било тревожно. Дали съм боледувала и т.н., аз вече съм  Shocked Shocked, и започвам да си мисля от ужасни по-ужасни неща. Както и да е, родих момиченце 3100 г и 50 см, здраво. Така че - избобщо не се притеснявай!!!   Peace

# 38
вече съм в деветия месец а още в началото на седмия доки ми каза че бебо изостава.Изписа ми Дузидрил , които са подобни на тези които ти пиеш-за разширяване на кръвоносните стдове.
 И аз много тежко го приех,имам разминаване с 5 седм, на бедрената кост,а главичката си отговаря.Не съм спала по цели нощи да мисля какво л ище стане,ходих и при друг лекар,който подтвърди същото  #Cussing out ,
но мила важното е бебо да расте,може бавно но славно и трябва редовно да те следят на ехографа,просто следвай инструкциите на лекаря си и не си вкарвай излишни филми като мене.Всички ние ще се молим бебоците ни да са добре.Пък и както казват момичетата по горе и малко да се роди,ще си навакса
 Hug за всички

# 39
На мен до последно ми казваха че бебчо е по-малък,аз бях качила 10кг и то само на корем-незнам дали това има значение за големината на плода.В деветия месец ми казаха че бебчо по това което показва видеозона е 3200 кг,аз го родих 2770кг и нямаше никакви проблеми.Сега тежи 7570 кг Mr. Green Не се притеснавай!  bouquet

# 40
Карай си бременността спокойно, старай се да обръщаш по-малко внимание на размерите от ехографа (знам колко е трудно и на мен ми беше трудно) Все слушах как бебето ми изостава.. с цели 2 седмици... не с малко - 2 СЕДМИЦИ... побъркваха ме какви ли не мисли след всеки преглед и после се успокоявах, че има разминаване.. ТРЯБВА да има разминаване с реалността. Родих 5 дни преди термин 3120гр бебе и всички ми казваха колко била голяма. В стаята с мен имаше една девойка, на която през цялата бременност й повтаряли, че бебето е ужасно голямо и няма шанс да роди нормално.. насрочили секциото и бебето беше около 2500гр.. Сама виждаш, че всичко е доста относително.
Спокойна бременност ти желая до края   bouquet

# 41
Както има високи и ниски, слаби и дебели хора, така и всяко бебе е различно. При ехографите има от 10 до 30% грешка при измерванията. На мен през цялата бременност ми казваха, че бебка върви в нормата (не много голямо бебе), две седмици преди да родя един известен доктор каза, че бебето хич не е голямо, даже малко за килограмите, които бях качила и определено ще родя естествено. Да, ама не родих със секцио по спешност, защото бебето беше голямо- 4000гр и 54см. Съвета ми е да не се притесняваш за размера щом сърдечните тонове са в норма и твоите изследвания са добре. Леко бременеене и здраво о сладко бебе на финала   bouquet

# 42
При мен е същата история. Наблюдаващият ме доктор казва, че бебо върви по-голям от нормалното; във Фемина, че всичко е в норма; в Шейново казаха, че е много малък; в Ниамед в Стара Загора доктора каза да не се надявам на бебе над 3 кг. и ми предписа същите лекарства като теб. Всички ехографи показват различно. Бях на 5 различни места и постоянно има разминаване в термина и големината на бебето. По принцип би трябвало да е 27.09 според последна менструация, но някои доктори смятат, че съм заченала по-късно от 5 до 15 дни., а други, че термина си е правилен. Така че само бебо си знае кога ще излезе. Аз вече спрях да се шашкам. Плюс това най-добрия диагностик и специалист на ехографи в Англия прави грешки до 10%, правете сметка за онези дето не са кой знае какви специалисти. Стискам палци природата да си знае своето и да родя един юнак с нормални размери Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт