Иван или Йоан

• 5 943
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
# 31
Иван ще е по-лесно за писане и произнасяне - и на английски, и на български. Нищо, че на английски се произнася като Айвън. А Evan се произнася Еван, с ударение на Е-то.
Йоан ще доста по-объркващо, със сигурност по звучене ще го бъркат с Ewan, понеже са много близки, и ще трябва да се скъсате от обяснения как се пише и произнася. Най-добре да се изпише Yoan - ако е Ioan, никой няма да може да го прочете като хората.

Много точно казано.  Само да допълня, че Йоан е направо смешничко на английски.  Ще звучи като: "Yo, Anne!", т.е. "Ей, Ан!" Супер неподходящо име, според мен, за англоговорящи страни.

# 32
Какво толкова го мислите, как ще го произнасят англичаните? newsm78И Иван да е и Йоан да е, все ще му казват ДЖОН Peace

# 33
И Иван да е и Йоан да е, все ще му казват ДЖОН Peace

Не мисля.  Хората виждат написано нещо съвсем различно от John.  Няма как да знаят, че Йоан е българския вариант на Джон и просто ще се мъчат. 

# 34
# 35
  • с/у ОколоМръсТното
От кал да е, ИВАН да е  Grinning

Какъв е тоз Йоан  ooooh!

# 36
Йоан, естествено!
Св.Йоан кръстител Peace

# 37
Ние живеем в Англия, мъжът ми се казва Иван. Никой не му вика Джон  Naughty Навсякъде самия той вече се представя като Айвън.
И двете имена ми харесват, но за Йоан според мен е доста по сложно за писане произнасяне от англичаните.

# 38
И двете са хубави но Иван повече ми харесва! Peace

# 39
  • Най-красивата страна
Иван  bouquet

# 40
От кал да е, ИВАН да е  Grinning

Какъв е тоз Йоан  ooooh!

Тъй де.
Иван ми е най-любимото име.

# 41
Ние живеем в Англия, мъжът ми се казва Иван. Никой не му вика Джон  Naughty Навсякъде самия той вече се представя като Айвън.
И двете имена ми харесват, но за Йоан според мен е доста по сложно за писане произнасяне от англичаните.

е защо пък трябва да са на едно име с таткото ..
но и аз попринцип повече харесвам - Йоан  Wink

# 42
# 43
И двете са хубави  Peace

# 44
  • Пловдив
Предпочитам Иван - звучи ми по-мъжествено.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт