Фотография # 39

• 23 683
  • 457
  •   1
Отговори
# 45
фоти, без да обиждам приятелката ти, аз лично не бих искала да получа такива снимки от сватбата си. има добри попадения, но на повечето от снимките ми се струва, че не е знаела къде да застане, за да направи добър кадър. и да поясня, че съм начинаеща и може и да греша.

момичета, бихте ли ми казали никон д60 има ли автофокус? или както се казва това, което тялото го има, за да можеш да използваш автофокуса на безавтофокусни обективи? (фоти, след този въпрос трябва да ти стане ясно колко съм боса Simple Smile). един приятел си го е намерил на добра оферта и пита. 

# 46
Благодаря ти,momo!Разбирам те и на мен ми се искат класически снимки от сватбата,но тя ги пресъздава"по арт".Много трудно я приемат на пазара!Много се радвам ,че ми отговори  bouquet

# 47
мерси за коментарите по моя бебешки експеримент:)

Малена днес седях сума ти време да ти разглеждам морската серия и трябва да кажа че носят едно особенно лятно настроение, всичките са много свежи, чудесни цветове!

Момо.. нямам думи, чудесен е момъка, какви очи само! текстура ли има някаква?

Фоти, на мен страшно ми хареса сайта на приятелката ти, музиката е подбрана много добре.. може би ако аз бях булката бих се подразнила че ми нама главата и фокуса не е върху мен, но за артистичност 10 от 10 според мен. Наистина има някой кадри които не ми допаднаха, не са особенно флатеринг за обектите.. но може би е въпрос на виждане
аз също съм много начинаеща.

# 48
foti, харесват ми на мен.
Много  умело успява да улови светлината.
Избраните снимки в сайта пресъздават движение и емоция.
Видях ,че снима с Канон. Ще я попиташ ли каква й е точно системата - тяло , обективи , филтри, отражатели...... Simple Smile

# 49
foti, има хубави снимки, но на мен ми идват прекалено много детайлите.
Това може да се снима и след сватбата примерно, докато за мен фокуса трябва да си е точно върху булката и младоженеца.
Сори, ама няма да ми хареса някой да ми е отрязал главата на повечето снимки, защото да речем роклята била по-интересна.

# 50
И един бюрек с кайма.Повече ми харесва да снимам манджи , отколкото котки.  Mr. Green

# 51
Дали обърнахте внимание ,че сватбата в сайта не е само една ?!
И че снимките са разделени на категории?
Сигурна съм, че това са само по-интерените  снимки, които авторката е избра да си качи и че  всяка сватба си е имала и своте тривиални снимки.  Simple Smile

# 52
Калина, ами вероятно 67 мм ще ми трябва, но може и 52 мм също - ако навия една приятелка да ми заеме по-широк обектив. Това ще се реши тия дни вероятно. Иначе заминаваме в на 16-ти. Благодаря за предложението, може да се възползвам.  Hug

Шоши, не съм много добре с ФШ, съвсем наскоро научих работата със слоеве и малко маски, това е основното, което правя с него. И на малко снимки. Иначе с Лайтрум обработвам. Ще имам предвид съвета ти. Пък уж хвалят Hoya.  Tired

Много хубави портрети. Момо - прекрасна обработка, прави портретът особено силен и въздействащ.
Гаргамелчо - много сладурско.  Wink
Маленна - прекрасна е щерка ти. Предпочитам портретите й като този - в едър план, има изразително личице, наслада е за окото.

# 53
Еххх,момичета страхотни сте!Много ви благодарим(и аз и тя)за отделеното внимание.Ще я попитам за въпросите ти, Флайбъл!Да сватбите са няколко, има и кръщене.Тя е много готина,отворена към всякаква критика и иска да се развива.С други думи"различна гъркиня" Laughing!.Желая успех в начинанията ви и ще продължавам да ви "следя"!

# 54
Флайбъл,точно така е.Снимките са подбрани за сайта....и за това,с което и се занимава на нея(арт детайл).Иначе предоставя много класически снимки на младоженците и се сесия със снимки като от сайта.Казали и че може да имаш 20-30 снимки от сватбата,но такива,които да пишат история.
P.S.Аз го раздавам преводач Laughing!

# 55
Foti, на мен също ми харесват снимките и, определено са по-различни и има арт виждане Simple Smile
На места качеството не е добро, липсва фокус там където би трябвало да има, губи се посланието, това е което ми направи впечатление при по-задълбочено разглеждане.

Въпреки това обаче общото ми усещане от сайта е много приятно Simple Smile

Момичетааа, много ви благодаря за отговорите по моят студиен въпрос !   bouquet
Сесията мина страхотно, всички са доволни, справих се и със подредбата на осветлението, и на моделите, и  настройките на хАпарата - /нямах устройство за измерване на светлината/   синхронизации на светкавици - всичко стана супер, много съм доволна, а  и натрупах бая опит този ден....снимахме до 18h  Joy
 накрая ръката ми вече трепереше  от изтощение, гърба ме болеше и виждах светкавици навсякъде мухахахах

Малко по малко ще кача някои oт снимките  във Фликр Simple Smile

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 02:08 от Nigella

# 56
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
момичета, бихте ли ми казали никон д60 има ли автофокус? или както се казва това, което тялото го има, за да можеш да използваш автофокуса на безавтофокусни обективи?
Не.
D60, 40, и 5000 нямат.

# 57
Промъъъък  Embarassed  tiptoe
Отдавна надничам и ви се възхищавам, но не можех да събера смелост да показвам, тъй като не мисля че мога да се меря с вас...обаче имам огромно желание снимките ми да стават за гледане  BlushОбичам да снимам по принцип всичко - всяко нещо, дори дребни детайли.Преди две години милото ми подари Канон Power Shot S3 IS , но от скоро започнах да се мъча да разучавам - до сега снимах  само на Р.Напоследък мъча и творческата част на горкото Канонче  Crazy
Показвам няколко снимки и очаквам съвети и коментари, за да зная къде ми е мястото.На нищо няма да се обидя, напротив - наистина искам да знам ще ме бъде ли  Hug Hug Hug

http://kris70.multiply.com/photos/album/10/10#1 - една отпървите с това фото
http://kris70.multiply.com/photos/album/10/10#3
http://kris70.multiply.com/photos/album/10/10#4
http://kris70.multiply.com/photos/album/10/10#5 - от днес
http://kris70.multiply.com/photos/album/10/10#2

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 01:50 от kris70

# 58
Нигелла, страхотно си се справила - направо не мога да повярвам, че ти е за пръв път  Shocked

фоти, моето мнение съвпада 1:1 с това на Гаргамелчо. Оригинални са, бих искала такива, но качеството е кофти на някои места и има над какво да работи. Аз съм снимала кръщене веднъж и моите снимки са къде къде по-зле, така че тя е съумяла да предаде много интересно подобно скучновато събитие  Wink

ето от мен една дъга, която снимах в едно супер диво място. Качеството не е супер, но за пръв път през живота си виждах такава ярка дъга, за пръв път видях двойна дъга и за пръв път видях дъга открай до край  Laughing, та е редно да споделя
(всички снимки са СООК, дъгата е точно толкова ярка, колкото изглежда)

метреологичните условия:

дъгата

тук само съм изсветлявала долната част на снимката в сянка

тук направих груб опит да дам идея за какво иде реч, когато снимах не съм имала впредвид да правя панорама

http://www.flickr.com/photos/helenasummer/sets/72157617511055066/

# 59
lemondesi, благодаря ти!
nigella, много добре си се справила. снимките ти изглеждат много професионално. харесва ми как се е получила кожата на русата жена.
kris, защо не се регистрираш във фликр? по-лесно ще си общуваме там. Simple Smile

тук прекалих ли с обработката?

Общи условия

Активация на акаунт