Споделете 116

• 20 852
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Eo, отиди или се обади в Бюрото по труда. Там има юрист, питай на всяка цена колко обезщетение ти се полага ако те съкратят. Питай на работа каква компенсация ще ти предложат ако сама напуснеш и съпостави двете неща.
Никой не може да те накара на сила да напуснеш, в крайна сметка като не те искат да си накарат мотивираните ХР-и да намерят начин да се отърват от теб. Амаха.
Освен това човек трябва да извлича максималното от всяка ситуация.

# 571
Голяма част от колегите ми, над 80% си отидоха с молби за доброволно напускане. Ако не си подадеш молбата, те съкращават. Повече време на борсата, но по-малко кинти. Реално масови съкращения няма. Върви разправяй на някого, че са не съкратили, защото си над 40. Реално има една твоя молба за напускане. Реално по касите над 40 няма. Гадното е, че каките обучаваха тия 20+, а после - шута в д-то.
Реално натрапливостите се лекуват. Реално в Делиормана читав психолог няма, а психотерапевт - никакъв. Другият вариант е останалите да свикнат.
Ео, понакога съкратените първи се устройват по-добре, а останалите - се гърчат с години да оцеляват. И не се знае кой е гримиран, кой с избодени очи.
Имам избори - да пия бира в парка, да плувам в басейн сред царевични ниви, да плувам в язовир, да лова риба, да ловя раци, да скубя бурени. Гладиолите ми цъфтят и едни, на които в Айтос им викат попски китки - цветя на розетки, във всички цветове и нюанси.
Ео - това мотивиране, демотивиране, може да има връзка с връзката ти с настоящия бъдещ.

# 572
Нищо общо няма с него, Вълчо.
Той по-скоро ме натискаше да не си показвам много много рогата колко ми е кофти тук.
Демотивирането идва от малкото пари и това, че не виждам особена преспектива в тая фирма.
И не е бъдещ, само настоящ е. Laughing

# 573
МОЙ КОЛЕГА го съкратиха без предизвестие, платиха му 2 брутни заплати обезщетение, а той си клати краката сума ти време, докато си намери работа.
Ако ще си отиваш-направи го така, че да си платят и те.
Довечера ще ти се обадя.

# 574
Ео, на какъв договор си сега, на колко предизвестие имаш право?
Има ли си формална/писмена оценка, с която те да могат да ти покажат, че си под средното ниво на другите служители?
Питай ги какви критерии са използвали да решат кой да съкратят?

Всичко в писмена форма. И не подписвай глупости. Посъветвай се с някой, който разбира от трудово право.

# 575
  • Майничка
Ео, писах ти на лични, моля те, направи си труда да се консултираш с юрист или поне с кодекса на труда.
Честно, издивявам понякога до каква степен работникът в Бг е защитен от закона и до каква степен не си знае правата!

# 576
Ео, съжалявам за случилото се.

Хубаво и давате съвети, но според мен са безполезни. Нищо няма да постигне, само ще си изгуби времето и ще се ядосва. И в крайна сметка нищо чудно да излезе още по-губеща. Не би трябвало да е така, но за съжаление е. Кофти работа.

# 577
Ео, на какъв договор си сега, на колко предизвестие имаш право?
Има ли си формална/писмена оценка, с която те да могат да ти покажат, че си под средното ниво на другите служители?
Там, където е Ео-и съм била и аз-не това е в основата на уволнение. Мога да се подпиша под думите си.
Нещо друго е, но нека не гадаем.

# 578
Ами не знам какво е в основата, това ми казаха.
Иначе съм си вършела добре работата като перформанс.
Въобще не знам дали ще ми се занимава да се занимавам с тях Rolling Eyes
Иначе благодаря за съветите. Hug

# 579
Ео, знае ли се, може да е на хубаво. Една приятелка, дето хем не иска да работи там, където работи, хем не й стиска да напусне, тайничко се надяваше, че ще я "разчистят", ама пък не стана.
Не знам... принципно има смисъл да се бачка само нещо, дето те кефи, ама реално не винаги става това.
Успех!

# 580
  • Му Кинд Оф Плаце

Не съм била достатъчно мотивирана и съм демотивирала другите.
Туй значи: взимаме ги млади, наивни, зелени и за без пари, а като се поочупят, ги чупим, щото не моем да лажем. Пфуй, съжалявам, само за добро е. На шефа ти му е 11 см по Коледа  Crossing Arms Crossing Arms

# 581
  • Майничка
... Една приятелка, дето хем не иска да работи там, където работи, хем не й стиска да напусне, тайничко се надяваше, че ще я "разчистят"...

Това беше моят случай. Само че ме "разчистиха" с достатъчно обезщетение, та поне 1-1,5г. да дишам повече от спокойно, дори без да смятам доходите на половинката, че и да подхвана нещо, ако ми щукне.

# 582
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Ео,   Hug Съжалявам.
Не могат да те принудят да напуснеш.  Ако имат възражения към работата ти, трябва да ти покажат атестат и оценка на представянето. Ако искат да те освободят, нека те уволнят - ама на какво основание? За несправяне с работата - тогава в съда трябва да докажат че ти липсват качества, да представят длъжностна х-ка, изисвания за длъжността и куп други доказателства. За дисциплинарно уволнение - си има процедура. Ако е съкращение - тогава ти плащат една БРЗ, отпуски и имаш право да се регистрираш на борсата. В твой интерес е да те съкратят.
Не се давай доброволно, те това и чакат.
Споделетковци, отщя ми се да споделям лични дребнотемия, като гледам как фирми се опитват да избегнат масовите съкращения.
Ео, поеми дълбок дъх, удари една голяма майна и си вземи питие. Може пък да е за добро, ти поне си млада.

# 583
Ео, това е факс от кораба, отговор на вътрешната ти, крещяща напоследък, потребност от нова работа, която поне да те кефи повече, а под демотивираш околните предполагам има предвид, че така както си се разхубавила и разцъфнала в цялата си женска прелест разсейваш мъжката част от колектива  Sunglasses Аз също не си знам никак правата по кодекса, но ако ти се занимава, можеш да направиш нещо, ако не - майната им, работа ще си намериш, най-много да се дигнем нанякъде в края на краищата...където и е да в Европа (или Щатите  Mr. Green) би било по-добре сигурно...

За мъфините, въпреки липсата на интерфейс, в крайна сметка вкусовите им данни бяха оценени подобаващо, което ме мотивира да направя отново, този път мисля по-добре ще ми се получат като усетих малко или много какво искат...но определено са вкусно нещо.

# 584
ЕО, точно това , като Дидранад, и аз исках да ти кажа.
На нейното мнение съм.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт