Споделете 116

• 20 849
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Ех, тия кактуси, Естер.
 Laughing

# 586
И не само кактусите, Мише  Mr. Green

# 587
Тихо, не ме разкривай.  Laughing

# 588
  • София
Бяха поне мили да не ме уволнят направо, а да ме накарат да си пусна молба за напускане.
Така че - след един месец.

Ео, аз в понеделник, прибирайки се от море, така небрежно научих, че фирмата затваря офиса за няколко месеца.
Няма предизвестие, нищо.
Те очакваха да си взема чантата, кротко да си тръгна, да си взема заплатата за юли и да приключим.
Говорих с позната на сестра ми-юрист, потърсих си правата и ще си получа обезщетението.
Поне това, не стига че ми развалиха привкуса след морето.
Ако знаех, че не съм на работа вече да си бях останала да страдам във Варна.  Grinning

# 589
Аз нищичко не съм казала, само, че там нещата са много по юзър-френдли. Кактусите са само бонус.  Laughing

# 590
Само да вметна,че дори ако се стигне до съд,
съдебната практика показва,че 95% от делата от
този вид се печелят от служителите.Последствията
от загубеното трудово-правно дело са за сметка на
работодателя:на служителят се изплащат до 6 работни
заплати (зависимост от времето,което е останал без работа)
и той се възстановява на работа.

# 591
Ео, всяко зло-за добро!

# 592
  • България-Швейцария
Уффф... тъпни Confused. Ей затова недолюбвам големите интернационални компании.
И в нашата всичко започна да се скапва, когато се разрасна.
Съжалявам, Ео.

При мен за споделяне има много, но ако трябва да е всичко ще стане 2 метра постинг, затова в телеграфен вариант.
Любимия го оперираха, излязоха повече травми, отколкото по предварителните изследвания, съответно и интервенцията беше доста по-сериозна.
Сега обгрижвам и водя по рехабилитации полуподвижен и мрънкащ мъж, за да ми е по-интересно ходя и на работа.
Във всеки случай с две ръце подкрепям твърдението на Ламята неСпаска, че спортът е вреден.
При целия си заседнал начин на живот съм си навредила много по-малко от него - нямам нито шипове, нито остеохондроза, както се опасявах.
И о, чудо - след няма и 2-3 минутна намеса на доктора вратът вече не ме боли и не е схванат като през последните няколко години.

# 593
Ехоооооооооооооооооооооо newsm03 някой каза ли наздраве? Ха наздраве newsm47

# 594
реанора, ако ще спамиш, прави го със стил, моля  Naughty

кой каза, че на Ео се отварят нови пътища най-сетне? И аз мисля така. Да си търсиш правата от скапана фирма може би си струва, но повече отива на средната възраст. Младите директно отиват другаде, на по-добро място.

# 595
Нещо обърках ли?  О, извинете че нямам стил, мойте извинения повторно......

# 596
. Да си търсиш правата от скапана фирма може би си струва, но повече отива на средната възраст. Младите директно отиват другаде, на по-добро място.
Вярно е.А освен това е едно
да тръгнеш срещу ЕТ"Милчо Спасов",
съвсем друго е да се изправиш срещу
"Прайс Уотър Хаус",примерно.
За това Ео,бъди здрава,пък всеки край
е ново начало.

# 597
  • о`майна лунна нощ е
Ео, не е лесно да се освободи работник в Бг, особено ако си знае правата. На предната страница са го написали добре - няма смисъл да повтарям. При взаимно съгласие или по твоя молба договорът се прекратява, без да ти се дължи  обезщетение за освобождаването. В зависимост на кое точно основание прекратите договора може да е с предизвестие или не, като се определи точната дата, от която ТП е прекратено. Единственото, което може да получиш в тези случаи, са парите за неизползвана отпуска. Това ти затваря малко и вратата в Бюрото по труда - ако се регистрираш, ще получаваш минимално обезщетение за кратък срок.
При съкращение ти се дължи обезщетение от работодателя, имаш право на помощ като безработна като продължителността и размерът му се определят на база трудовият ти стаж и работната заплата,която си получавала.
Дисциплинарното уволнение е специфична процедура и в много от случаите лесно пада в съда, защото работодателите са тези, които трябва да докажат неговата законност, а рядко наистина успяват да спазят реда.
Съжалявам, че нямам постоянен нет, за да ти дам по-подробна консултация. В петък привечер ще съм вкъщи вече и ако не е късно, ще отговоря на въпросите ти. Ако нещата са спешни, нека Жозефина ти даде телефона ми.

ПП - Алиса - писането от телефона на латиница не е признак на отчаяние, а въпрос на настройки. Дълго е за обяснение защо пиша с латинските букви, не се оправдавам, а улеснявам по този начин. Не ми е приятно, че пиша така, но се налага. Знам, че е трудно да се чете шльокавицата. Ето, че при първа възможност се включвам от нормален нет, а не с зверя в нокията - повярвай - и това не е лесно.

БГ сесията ми свърши.
До нокия-нет.

# 598
Аз така или иначе вчера за пореден път им бях жестоко набрала и бях решила да пускам заявление за напускане, така че не е толкова ужасна работата, че да тръгна да ги съдя и прочие.
Прочели са ми мислите просто.  Laughing

# 599
Според мен са те прочели, че си търсиш нова работа и са изпреварили събитията.

Бейлис, ех ако беше с Блекбъри.

Общи условия

Активация на акаунт