Майчинството - счетоводно - 21

• 63 784
  • 1 033
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте,
Искам да попитам ако през 12-те базови месеца от които се изчислява обезщетението си ползвал болнични - да кажем близо 4 месеца съм в болнични, то каква сума се взима за изчисляване през тези месеци? Предполагам че е тази която виждам с ПИК кода си в страницаната на НОИ- в "справка за социално осигуряване" или греша???

# 16
Колкото и останалите - 45 дни.

# 17
  • София-Младост
Здравейте,
Искам да попитам ако през 12-те базови месеца от които се изчислява обезщетението си ползвал болнични - да кажем близо 4 месеца съм в болнични, то каква сума се взима за изчисляване през тези месеци? Предполагам че е тази която виждам с ПИК кода си в страницаната на НОИ- в "справка за социално осигуряване" или греша???
Взума се сумата, която се явява база за изчисляване на обезщетението за временна неработоспособност. Т.е. най-грубо ако си взимала болничен 80лв, то той е 80% от 100лв. Тези 100лв ще ти влязат при изчисление на новия болничен.

# 18
Имам  въпрос, който може и да прозвучи глупаво, но нещо ме объркаха днес...

Кой изплаща майчинските?

# 19
# 20
Здравейте
Искам да попитам,вярно ли е че до три годишна възраст на детето работодателя неможе да те уволни дори и да си на работа а детето е на ясла.

Благодаря ви предварително

# 21
Здравейте,
Взума се сумата, която се явява база за изчисляване на обезщетението за временна неработоспособност. Т.е. най-грубо ако си взимала болничен 80лв, то той е 80% от 100лв. Тези 100лв ще ти влязат при изчисление на новия болничен.

Ала-Бала, много благодаря! В моят случай за юли получих обезщетение 570 лв., а това което виждам за месец юли в сайта на НОИ е  714 лв. Тези 570 лв. са 80% от 714 - това го разбрах.Предполагам че тези 714 лв. се взимат при изчисляване на обезщетението за майчинство?

# 22
  • София-Младост
Здравейте,

Ала-Бала, много благодаря! В моят случай за юли получих обезщетение 570 лв., а това което виждам за месец юли в сайта на НОИ е  714 лв. Тези 570 лв. са 80% от 714 - това го разбрах.Предполагам че тези 714 лв. се взимат при изчисляване на обезщетението за майчинство?

Да.

Здравейте
Искам да попитам,вярно ли е че до три годишна възраст на детето работодателя неможе да те уволни дори и да си на работа а детето е на ясла.

Само с  разрешение на ИТ.

Кой изплаща майчинските?
НОИ.

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 01:06 от AnMary

# 23
  • София-Младост
Здравейте

Само с  разрешение на ИТ.

# 24
  • София-Младост

Кой изплаща майчинските?
НОИ.

# 25
  • София
Колкото и останалите - 45 дни.
факта че си държавен служител не влияе върху продължителността на болничния за бременност и раждане, т.е. си е както при всички останали майки на трудово правоотношение- 45 календарни дни.

# 26
Ала-Бала, благодаря!

# 27
  • В полите на Пирин планина

Кой изплаща майчинските?

НОИ  Peace

# 28
  • Майничка
Един запис и от мен, че да не ровя за темата. Laughing

# 29
  • София
Искам да попитам и аз...Бременна съм в 5-ти месец. Работя на 4 часов работен ден, след месец ще направя 26 месеца,които съм работила , с 2 месеца прекъсване между тях.Значи пълни ще имам 24 месеца.Осигуряват ме на 125 лева. До юли бях студентка. Ще имам ли право изобщо на майчинство????? Много ми е притеснено. Някой може ли да ми помогне???? Praynig  Praynig  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт