Майчинството - счетоводно - 21

• 63 784
  • 1 033
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте!МОя термин е 15 август.Ако на 16 не съм родила трябва да ми се издаде нов болничен,нали?Кой го издава в такъв случай и за колко дена е той?Наблюдаващия гинеколог ли?

# 61
  • София-Младост
Здравейте!МОя термин е 15 август.Ако на 16 не съм родила трябва да ми се издаде нов болничен,нали?Кой го издава в такъв случай и за колко дена е той?Наблюдаващия гинеколог ли?
Последното нещо , за което трябва да мислиш на 16-ти е за твоя болничен и да се притесняваш. Ще си преносиш спокойно и когато родиш ще се обадиш на лекаря следил бремеността, той ще ти издаде този болничен. Но трябва да има раждане, защото на 16-ти никой не знае за колко дни да го напише.  Simple Smile

Моя въпрос е :когато болничния обхваща 2 или три периода ,как се получава сумата по тях-наведнъж общо или за всеки период превеждат различна сума ?

На периоди според месеца, превеждат според работните дни за месеца. На куп пари не дават.  Simple Smile

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 01:10 от AnMary

# 62
  • София-Младост
Моя въпрос е :когато болничния обхваща 2 или три периода ,как се получава сумата по тях-наведнъж общо или за всеки период превеждат различна сума ?

На периоди според месеца, превеждат според работните дни за месеца. На куп пари не дават.  Simple Smile

# 63
Последното нещо , за което трябва да мислиш на 16-ти е за твоя болничен и да се притесняваш. Ще си преносиш спокойно и когато родиш ще се обадиш на лекаря следил бремеността, той ще ти издаде този болничен. Но трябва да има раждане, защото на 16-ти никой не знае за колко дни да го напише.  Simple Smile
Мерси много!  bouquet

# 64

Мерси много!
Въпросния болничен обхваща май,юни и юли-три суми ще преведат на различни дати-така ли?
По тел.справка от нои казаха миналата седмица ,че парите са пуснати-но излязоха едни 90лв,и не е ясно нищо!

# 65
  • София-Младост

Мерси много!
Въпросния болничен обхваща май,юни и юли-три суми ще преведат на различни дати-така ли?
По тел.справка от нои казаха миналата седмица ,че парите са пуснати-но излязоха едни 90лв,и не е ясно нищо!
Вземи си ПИкод и си проверявай в страницата на НОИ. За май и юни би трябвало да си получила парите, ако всичко е наред и тези дни да чакаш за юли.

# 66
Здравейте
Четох за детските ,които се плащат всеки месец и разбрах следното .......плаща се по 35лв. на дете всеки месец.За целта трябва дохода на член от семейството да не надвишава 350лв.В нашия случай 4-членно семейство дохода ни трябва да е 1400лв. на месец.Смята се за една година назад.От местоработата  трябва да вземем бележки за дохода за една година назад разделено по месеци.Попълва се молба декларация на място в общината или съответното кметство и се носят и двата акта на раждане на децата.

Искам да ви попитам правилно ли съм разбрала  newsm78
И дохода брутен ли е или чисто ,което получаваме като заплата?

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 14:17 от Мама Диди

# 67
  • София
Здравейте отново пак с въпрос. Касиерката в моята работа ми каза че до навършване 2 години на детето ще взимам от НОИ 120 лв. това ми е ясно НО каза и че НОИ решава дали да ми даде накуп парите или всеки месец по 120лв. ВЯРНО ЛИ Е ??? Не съм чувала за такава практика!!!    А и още нещо но не знам въпроса ми дали е за тук. Преди около 2 години майките в работата подаваха някакви декларации в общината и им връщаха някакви данъци но мисля че тази година няма такова нещо . Предварително се извинявам ако втория въпрос не е за тук.   

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 14:21 от kelly_m6

# 68
  • В полите на Пирин планина
Здравейте
Четох за детските ,които се плащат всеки месец и разбрах следното .......плаща се по 35лв. на дете всеки месец.За целта трябва дохода на член от семейството да не надвишава 350лв.В нашия случай 4-членно семейство дохода ни трябва да е 1400лв. на месец.Смята се за една година назад.От местоработата  трябва да вземем бележки за дохода за една година назад разделено по месеци.Попълва се молба декларация на място в общината или съответното кметство и се носят и двата акта на раждане на децата.

Искам да ви попитам правилно ли съм разбрала  newsm78

Да, но имай предвид, че се смятат брутните доходи. Трябва и копие от личната карта на бащата, ако ходиш сама.

# 69
Здравейте
Четох за детските ,които се плащат всеки месец и разбрах следното .......плаща се по 35лв. на дете всеки месец.За целта трябва дохода на член от семейството да не надвишава 350лв.В нашия случай 4-членно семейство дохода ни трябва да е 1400лв. на месец.Смята се за една година назад.От местоработата  трябва да вземем бележки за дохода за една година назад разделено по месеци.Попълва се молба декларация на място в общината или съответното кметство и се носят и двата акта на раждане на децата.

Искам да ви попитам правилно ли съм разбрала  newsm78

Да, но имай предвид, че се смятат брутните доходи. Трябва и копие от личната карта на бащата, ако ходиш сама.

Благодаря много - щом са брутните няма да ни огрее  Sad

# 70
Здравейте отново пак с въпрос. Касиерката в моята работа ми каза че до навършване 2 години на детето ще взимам от НОИ 120 лв. това ми е ясно НО каза и че НОИ решава дали да ми даде накуп парите или всеки месец по 120лв. ВЯРНО ЛИ Е ??? Не съм чувала за такава практика!!!

Няма такова нещо - ако си в отпуск за гледане на дете се получават по 240 лева за всеки месец, след подаване на обр. 1 от работодателя.

# 71
  • София
Май не го написах разбрано. аз сега взимам 240 но от септември се връщам на работа та затова писах 120лв. Остават ми 6месеца до навършването на 2 г. и ме интересува тези 120 лв може ли да ми ги изплатят накуп за 6 месеца.

# 72
Май не го написах разбрано. аз сега взимам 240 но от септември се връщам на работа та затова писах 120лв. Остават ми 6месеца до навършването на 2 г. и ме интересува тези 120 лв може ли да ми ги изплатят накуп за 6 месеца.

Не, изплащат се месец за месец.

# 73
  • София
Благодаря ви момичета за бързите отговори. СТРАХОТНИ СТЕ.

# 74
  • Майничка
... А и още нещо но не знам въпроса ми дали е за тук. Преди около 2 години майките в работата подаваха някакви декларации в общината и им връщаха някакви данъци но мисля че тази година няма такова нещо . Предварително се извинявам ако втория въпрос не е за тук.  

От миналата година това отпадна, с въвеждането на 10%-ия данък.

Общи условия

Активация на акаунт