Майчинството - счетоводно - 21

• 63 784
  • 1 033
  •   1
Отговори
# 30
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Искам да попитам и аз...Бременна съм в 5-ти месец. Работя на 4 часов работен ден, след месец ще направя 26 месеца,които съм работила , с 2 месеца прекъсване между тях.Значи пълни ще имам 24 месеца.Осигуряват ме на 125 лева. До юли бях студентка. Ще имам ли право изобщо на майчинство????? Много ми е притеснено. Някой може ли да ми помогне???? Praynig  Praynig  Praynig

Да, ако към датата на издаване на болничния лист работите по турдов договор

# 31
Lady Incandescent , Elfita сърдечно ви благодаря за отговорите. Бяхте ми много полезни. Благодаря ви, че си правите труда за такива лаици като мен.   bouquet Ако пък имате да питате нещо за лекарства- питайте мен- на ваше разположение съм Laughing.
 Желая здраве и успехи на всички!   bouquet

# 32
  • София
и аз благодаря за скоростния отговор. Simple Smile Наистина сте много полезни

# 33
Не съм сигурна, че въпросът ми е за тук, но да попитам:

Къде трябва да подам молбата за еднократна помощ? Постоянният ми адрес е в жк. Младост в София. Социално подпомагане се намира в Младост 2, а удостоверението за раждане ще взема от Общината, ЕСГРАОН в Младост 3. Та: на кое от двете места се подава молбата?

Благодаря ви предварително!

# 34
  • Пловдив

Къде трябва да подам молбата за еднократна помощ? Постоянният ми адрес е в жк. Младост в София. Социално подпомагане се намира в Младост 2, а удостоверението за раждане ще взема от Общината, ЕСГРАОН в Младост 3. Та: на кое от двете места се подава молбата?

по адреса ти по твоята лична карта

това е образец на молбата http://www.econ.bg/content/files//29.doc

ще ти трябва също удостоверение за родените от теб деца+двете лични карти

# 35
  • София-Младост

В Младост-2 се подават документите.

# 36
  • на последния етаж
Здравейте!

От 31.07.2009 не съм на трудов договор (платиха ми обезщетение и прекратихме договора). От 28.07.2009 съм в 45-дневен болничен преди раждане. Тези 410 дни майчинство водят ли ми се като трудов стаж? И още.... кога да си очаквам превода на болничния по сметката (знам, че е представен в НОИ на 30.07.). Благодаря ви за помощта!!!

# 37
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте!

От 31.07.2009 не съм на трудов договор (платиха ми обезщетение и прекратихме договора). От 28.07.2009 съм в 45-дневен болничен преди раждане. Тези 410 дни майчинство водят ли ми се като трудов стаж? И още.... кога да си очаквам превода на болничния по сметката (знам, че е представен в НОИ на 30.07.). Благодаря ви за помощта!!!

Докато сте в болинчен не могат да ви прекратят трудовия договор, още повече като е с 45 дни преди термин

# 38
Здравейте!

AMI AZ DOKOLKOTO ZNAM TEZI 410 DENA SE VODQT ZA STAJ

# 39
  • sofia
Здравейте,за 45дена преди термин,попълва ли се някаква декларация,ако ли не за кой дни и ако може да ми дадете образец.Благодаря за помоща ви Hug

# 40
"Проверка правопис"!!!

Ако съм разбрала въпроса - попълва се само декларация за банкова сметка, ако в НОИ я нямат.

Здравейте!

Докато сте в болинчен не могат да ви прекратят трудовия договор, още повече като е с 45 дни преди термин

Сигурно преди това са пуснали заповедта.  newsm78

Riuia
Щом сте прекратена, т.е. не работите на трудов договор, не ви се води трудов стаж!

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 01:08 от AnMary

# 41
Здравейте!

Сигурно преди това са пуснали заповедта.  newsm78

Riuia
Щом сте прекратена, т.е. не работите на трудов договор, не ви се води трудов стаж!

# 42
здравейте имам следния въпрос аз сам бременна в 5 месец преди да забременея имам 10 месеца стаж от едно работно място ,преди това имам прекъсване и още 5 месеца.В момента съм регистрирана в бюрото по труда от където 4 месеца ще получавам обещетение то изтича септември,въпроса ми е ако си платя осигуровките за последните месеци ще получавам ли минималното маицинство. newsm78Благодаря предварително Flowers Bouquet

# 43
  • София-Младост
здравейте имам следния въпрос аз сам бременна в 5 месец преди да забременея имам 10 месеца стаж от едно работно място ,преди това имам прекъсване и още 5 месеца.В момента съм регистрирана в бюрото по труда от където 4 месеца ще получавам обещетение то изтича септември,въпроса ми е ако си платя осигуровките за последните месеци ще получавам ли минималното маицинство. newsm78Благодаря предварително Flowers Bouquet
Къде да си ги платиш? Ако намериш фирма, към която да го направиш, да ще получаваш и обезщетение и майчинство.

# 44
  • София

В Младост-2 се подават документите.
Ще си позволя лека поправка - Социално подпомагане вече се намира в Младост 1, в сградата на бившето данъчно, зад пазарчето.

И ако може да задам един въпрос: Бременна съм с рискова бременност и по преценка на гинеколога ще минавам през ЛКК и ще стоя в болнични до края. Въпроса е, че гинеколога в момента е в отпуск, а аз наистина няма начин в това състояние да ходя на работа. Затова личната ми лекарка ще ми даде 7 дни болничен за мен и 7 дни за детето. Обаче м/у двата болнични трябва да има един работен ден, което се оказа голям проблем за нашата фирма /не знам защо/.
Както и да е, въпроса ми е дали след като изтекат моите 7 дни болничен, мога да отида при заместващ гинеколог и да поискам от него вторите 7 дни /докато се върне наблюдаващият ме гинеколог и да не взимам от личната болничен за детето/, като  и за вторият болничен, издаден от гинеколог, а не от личен лекар -  важи ли условието, че трябва да се явя един ден на работа, т.е. да има прекъсване м/у двата болнични?

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 10:03 от Ника

Общи условия

Активация на акаунт