Майчинството - счетоводно - 21

• 63 784
  • 1 033
  •   1
Отговори
# 885
  • В полите на Пирин планина
Нищо. Живи здрави. Дано подадат нещата както трябва, а за следващата стъпка пак да питам - значи, нося болничния, друго какво трябва да попълня (отново декларация 12, но имаше и разни други декларации..., някакви молби за да изляза пак в отпуск за гледане на дете...), ако може да е накуп, нищо че чак след септември ще ги носят в НОИ, за да отхвърля и тази задача.

Приложение 12 се подава в НОИ в3-дневен срок от изтичане на болничния лист. След това Приложение 3 за периода от изтичане на б. лист до навършване на 2 години от детето. Заявление за ползване на отпуск до работодателя - по принцип е свободен текст, но ето ти примерно:

ДО Управителя
НА .................

З А Я В Л Е Н И Е

от  .................... , с ЕГН .........................
с постоянен адрес: .....................
на длъжност ......................

Уважаеми  ...........................

С настоящото Ви уведомявам, че считано от ..................г .ще ползвам
регламентирания в  чл. 163, ал. 1 от Кодекса на труда платен отпуск за отглеждане на детето ми
................  , родено на ...................

ПРИЛОЖЕНИЕ:
1. Копие от акта за раждане на .........................
2. Декларация относно поредността на родените деца;

3. Декларация по  чл. 46, ал. 2 от Наредбата за работно време, почивките и отпуските.

дата .................. г.   С уважение:   ......

град:

# 886
Lady Brinne, точно такава молба ми трябва и на мен. Само се чудя за "считано от" каква дата да пиша дали 17.09 или 18.09, детето ми става на 1год на 17.09 - дали от този ден трябва да се счита, че подавам молбата или от следващия?
А от приложението, т.2 и т.3 трябват ли наистина? т.3 каква е тази декларация?
Извинявай за многото въпроси.  Embarassed

# 887
Lady Brinne, точно такава молба ми трябва и на мен. Само се чудя за "считано от" каква дата да пиша дали 17.09 или 18.09, детето ми става на 1год на 17.09 - дали от този ден трябва да се счита, че подавам молбата или от следващия?
А от приложението, т.2 и т.3 трябват ли наистина? т.3 каква е тази декларация?
Извинявай за многото въпроси.  Embarassed

Този отпуск започва след изтичане на 410-те дни. Трябва това да уточниш и това е началната му дата. Приложението за поредност на децата трябва, защото за всяко следващо след третото дете не се полага отпуск за гледане на дете до 2 год. възраст, който е платен.

Декларацията е следната: детето ми ........ е мое .....1-во / 2- ро и т.н. дете  Peace

# 888
Благодаря ти много.  ooooh!
А тази декларация за поредността на детето значи е в свободен стил, така ли? Пиша я и я подписвам, нали не е като тази от кметството, която се издава за еднократната помощ.
Извинявам се, че пак те разпитвам.  Rolling Eyes

# 889
Здравейте и от мен. Едно бързо и просто въпросче. В сайта на НОИ има ли инфо за майчинството /кога и по колко се превежда по сметка/ при положение, че имам личен код?

# 890
Здравейте. Не е съвсем по темата за майчинството, но не се сетих къде другаде да запитам.

Интересувам се какъв е приблизителният размер на компенсациите, давани от бюрото по труда, при безработица, но не вследствие на съкращение, а при прекратяване на договор по взаимно съгласие. Осигуровките са на около 600 лева взето средно (защото има и период на по-високи осигуровки). 8-часов работен ден. Това взето за окло 2.5 - 3 години назад.

Не зная дали правилно разяснявам. Всъщност не става въпрос за мен, а за моя приятел.Интересувам се, за да знам дали си струва акробатиката да ходи да се записва в бюрото по труда

Ако въпросът ми е неподходящ за темата ви, моля да ме упътите къде да попитам. Благодаря.

# 891
Благодаря ти много.  ooooh!
А тази декларация за поредността на детето значи е в свободен стил, така ли? Пиша я и я подписвам, нали не е като тази от кметството, която се издава за еднократната помощ.
Извинявам се, че пак те разпитвам.  Rolling Eyes

Да, свободен текст, от твое име  Peace

# 892
sesi81 - Да, има, ето линка:
https://benefits.nssi.bg/EGN/

# 893
Здравейте и от мен. Едно бързо и просто въпросче. В сайта на НОИ има ли инфо за майчинството /кога и по колко се превежда по сметка/ при положение, че имам личен код?

Да, от главното меню в ляво избираш "Справки", а после "Справки по ЕГН"

# 894
Здравейте. Не е съвсем по темата за майчинството, но не се сетих къде другаде да запитам.

Интересувам се какъв е приблизителният размер на компенсациите, давани от бюрото по труда, при безработица, но не вследствие на съкращение, а при прекратяване на договор по взаимно съгласие. Осигуровките са на около 600 лева взето средно (защото има и период на по-високи осигуровки). 8-часов работен ден. Това взето за окло 2.5 - 3 години назад.

Не зная дали правилно разяснявам. Всъщност не става въпрос за мен, а за моя приятел.Интересувам се, за да знам дали си струва акробатиката да ходи да се записва в бюрото по труда

Ако въпросът ми е неподходящ за темата ви, моля да ме упътите къде да попитам. Благодаря.

Има право на 4 месеца минимално обезщетение - по 6 лева на работен ден.

# 895
Lady Brinne, много ти благодаря!  Hug Hug Hug

# 896

Благодаря Lady Brinne. Но  Embarassed колко работни дни има от кое зависи, неговият стаж ли се има предвид? Извинявам се за лаишкия въпрос.

# 897
И аз така си помислих, но не бях сигурна. Благодаря и на двете.  bouquet

# 898

Благодаря Lady Brinne. Но  Embarassed колко работни дни има от кое зависи, неговият стаж ли се има предвид? Извинявам се за лаишкия въпрос.

Работните дни в месеца, в който получава обезщетението  Grinning

# 899
Искам да попитам бременните които са в болничен-на колко процента ви е и кога си получихте парите?

Общи условия

Активация на акаунт