И в пек, и в студ, АПРИЛските мами са винаги тук!

• 18 425
  • 290
  •   1
Отговори
# 270
Жабче,и аз бях така  Shocked от казаното за дохранване,за миг не съм се притеснила защото виждам че мъничето ми е добре,щастливо и доволно Grinning.Вярвам в собствените си инстинкти и следя сигналите на бебето,а засега не виждам причина нито за захранване,нито за дохранване.Не знам защо не питат педиатрите и за други неща,ами се хващат само за някакви си грамчета Whistling.Но за да не споря с нея,отговарях само с ''Да,добре,да,добре''.А тя ако знаеше че не съм започнала сокчета и плодови пюрета какво щеще да ме направи,''изписа'' ни ги преди повече от месец Crazy

# 271
Знам ли дали разбира ама така ме дърпаше за ръката- все едно ми викаше даи ми  Simple Smile Моят премлясква от време на време пък и доста добре се справя с лъжицата(давам сироп за коликите- хомеопатичен с лъжичка)
Жабче и ние спим от време на време с палец в уста а повечето случай с кърпичка си покрива очите- при нас също има кризи от време на време така че знам за какво говориш.
По повод наддаването мисля че е нормално да е малко  времето е горещо пък и те ще наддават по умерено.При нас също беше 400 гр

# 272
Момичета осмелявам се да ви пиша по въпроса за децата и ревността макар,че вие чудесно разбирате ситуацията.
Точно в тази възраст за децата света и всичко около тях им принадлежи т.е. те са един вид центъра на вселената и се стремят всичко хубаво да е тяхно.Играчките,вниманието,мама,тати те са си техни и на никой друг.Това е съвсем нормално.Все пак до скоро те са били единствени и всичко е било за тях.Сега трябва да се опитват да свикват че всичко това ще се поделя м/у тях.Да ама не е лесно,особено за едно малко дете в тази възраст на егоцентризъм.За да не загубят любовта ви те видимо наистина обичат,прегръщат и играят със сетричката или братчето,защото знаят,че така е правилно,че да не обичаш и да мразиш или да се дразниш е нещо лошо и неправилно и няма да бъде удобрено.Съответно мама няма да ме обича ако наистина се дразния и ревнувам.А вътрешно мн деца изживяват ревност към по малките,но не смеят да го кажат.Много от родителите се опитват /не визирам вас разбира се/ да лъжат,залъгват и да не обясняват на по-големите мн от нещата около тях,но малките дечица не са чак толкоз глупави.Затова не им се сърдете,не спирайте да говорите и да ги питате всичко от което смятате,че се притеснявате.Ако опитате да им обясните,че разбирате защо се държат така,и че няма повод за притеснение относно вашата любов и внимание спрямо тях ще е  по-лесно и за вас и за тях,че са разбрани.Покажете им,че всичко което изпитват като чувства в момента е съвсем нормално и не е лошо и не бива да се страхуват да ви кажат,и споделят дори и да е нещо мн неправилно според тях самите.Може да опитате и под формата на игра с кукли да пресъздадете сходно ситуаций и вие да водите темата в желаната от вас посока по въпросите които ви или ги тревожат и да разговаряте игаейки.Децата игараейки най-лесно възприемат и копират поведения Grinning
Дано не съм ви досъдила.Ще си помагаме с каквото можем Hug Peace

# 273
  • София
Деска, Елина е 5750 и 60 см. Май е една от най - финните тук. Тя си се роди фъстък, де... Laughing
Много си е добре Ани, личи си, че се чувства отлично. Не я слушай ваШта педка, води си се по детето. Имаш стаж, кърмила си, усещаш ги нещата. Екстра си е! Heart Eyes
Моята не е от най - кротките  Twisted Evil, но пак няма вид на гладно/нервно/неспокойно дете, има си и бузки, и е пухкавичка. На някои дами и костите им са по - леки. С две думи - няма да и се втИлясвам толкова. Stop Живи и здрави да са само. Praynig
Дея, ще ни липсваш. И все пак - приятна почивка! Нашето тук незнам дали се води село точно, защото е около сф, но аз все така си го наричам Mr. Green, то има само къщи. Но е разкошно спокойствие, тишина и като цяло, друго си е в къща. Особено с деца.
Жулиета, радвам се, че така се нареждат нещата при теб. Винаги след лошото, идва хубаво. Wink
Жабче, и ти ще липсваш. Дано те слуша свекито, бъди директна и искрена, свестните хора го оценяват. Hug

По въпроса с ревността, или кризата на 3 - годишните, не мога много компетентно да се изкажа, мога само да предполагам и да си вадя някакви изводи, защото Велизар още не говори и няма как да ми обясни какво точно чувства и защо прави определени неща. Възможно е да се ядосва, че не го разбираме и затова да го избива на тръшкане и РЕВ. Но определено преживява нещо. От самото начало видимо се радва на Ени, предпазливо, но много нежно подхожда. Едва ли я чувства като заплаха, може ние да сме криви в неговите очи, затова, че я имаме. Към нея не насочва нищо негативно, само към мен. Смятам така, защото винаги щом я гушне някой, и той се изстрелва като пружинка и открито му се навира в ръцете.  Rolling Eyes Старая се максимално да го разбирам, да не е пренебрегнат, дори на моменти имам чувството, че от внимание е лишена точно малката, а не той, все се оправдавам, че тя е още малка, че не разбира и т.н., а не е съвсем така. Трудно е, много е трудно с две. Rolling Eyes

Мойто шило се обърна точно 4 пъти от гръб по корем и обратно.  Laughing Оставила съм я да безчинства на спалнята, така както и турчин не е вилнял...  Joy и само я надзиравам да не се изтърси. Чак на пълзене го докарва.  Shocked Е как да качи кг после...  Crossing Arms

П.С. Вики - Мики, страхотна е Раличка! Heart Eyes Радвам се, че се разписа и ни я показвай по - често.

# 274
  • София
Момичета, ето дарителската сметка на Поли:

IBAN: BG55 UBBS 8002 1434045910 , BIC:UBBS BGSF
Полина Иванова Василева, адрес ул.Софроний Врачански 41, София, България

Ето и темата:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=406298.msg12214348#msg12214348

И 5 лева ще са от полза!

# 275
Жабче, Belbey, и аз това не го броя за готовност за захранване. По-скоро е много добър начин да го занимаваме, а и аз да имам време да хапна. Гледа в захлас.

Това лято няма да сме морски, ама ще сме горски- една седмица на вила, другата седмица- ще уважим посетителските права на свекитата. След това ще ми трябва още почивка...

Има един лаф- бабите гледали внучетата по-добре от собствените си деца. Идва въпросът- абе тия хора как са си гледали децата, съдейки по гледането на внучето...

Утре Ангел го чака трети Пентаксим. Не знам дали от реакция или от лекарката, но всеки месец му се втвърдява по една бучка на крачето, е, минава после.

# 276
Здравейте момичета!
Все чета, но не ми остава време да пиша, че подготвям се вече пак за сесията  ooooh!

Страхотни снимки на всички!!! Обаче опитах се и аз да се регистрирам в снимка.бг,но нещо не ми иска този сайт  Close

Десси, като смомням Маги на 3 годинки, тя на въпроса дали иска братче или сестриче, отговаряше, че не! само тя била принцесата на мама и всичко в този дух. Сега много се промени. Аз от своята страна постоянно търся някакви книги или статьи по детска психология и педагогика, а също така питам някои по-важни неща преподавателката ми от Академията. В последния брой "Моето бебе и аз" има една кратка статия за отношенията между голямото и малкото дете, според мен е много полезна! Дори ще отида в книжарница да потърся още инфо по въпроса. Също така има сайтове (знам само руски, но май в бтв-часът на мама също има),където можеш да зададеш въпрос на детски психолог и други слециалисти.
Съгласна съм с Дена, че ще се справим, няма как. Но, ще добавя, ако имаме шанс да се справим по най-добър начин, защо не?
Ще преведа от руски една поговорка- предупреден,значи вооружен.  Peace

Силви, хубаво го написа! Най-важното според мен, да говорим с децата си за всичко!

Момичета! Моля ви, някой да ме сподели (може и на лични) по колко грама кърма\АМ примерно изяжда бебето на нашата възраст. А също така, който има опит с хранене с замразена кърма, как точно става процеса с размразяването, стерилизирането (ако има такова) и други инструкции. Успях да изцедя 4 контейнера на Авент, обаче трябва да дам на майка ми точни инструкции да не обърка нещо! Благодаря предварително!

Это малко снимки и от нас:
обичам да съм в кенгуруто
жабка усмихната
жабка учудена
модница
мамо, защо пак ме светкаш в очите?

Мамасита, при нас също имало бучка след 2-я пентаксим, но бързо мина

# 277
Мамочка привет Hug за замразената кърма мойта майка я размразяваше на водна баня не в микровълновата, а под  течаща гореща вода, а за колко трябва да яде според мойта педка на колко месеца  е бебето по толкова грама и слагаш 1 отпред, в нашия случай по 140-150гр, но си зависи от  бебчето пак Peace Страхотни снимки, както винаги наша Мишенка е много модерна и чаровна Heart Eyes
Момичета забравих да поздравя и останалите от Априлския отбор ПРИЯТЕН ДЕН от мен и малката Диди!

# 278
  • София
Мамочка, когато съм оставяла изцедена кърма за Елина, е стояла в хладилника от предния ден, и на сутринта съм я стопляла и майка ми и я е давала. Когато кърмата е предварително замразена, се оставя пак в хладилника (предния ден) да се размрази, и едва тогава се затопля леко, преди хранене. Притоплянето в МВ е опасно, тъй като млякото прави по - горещи и по - студени "зони" и може да изгори нежната бебешка устичка. Най - добре/сигурно го затоплям под топла течаща вода аз. Другият вариант - на водна баня, съвсем мъничко.
Мишенка е голяма за стерилизиране вече, аз не се престаравам, че все пак имунитет трябва да градят. Някои майки обаче изваряват всичко много надлежно до 6 месеца поне. Въпрос на избор. За мен измиване с вряла вода (бебешки препарат) е напълно достатъчно.
Бебе на 4 м. трябва да хапва 150 мл, на 5 м. 160 и т.н., но и това е строго индивидуално, може и повече да хапне, направете и повече, колкото иска.
Дано съм била от полза. Blush

П.С. Излишно е да ти казвам, че синеочка е прекрасна!!! Heart Eyes

# 279
  • not found
Мамочка, много сте хубави  Wink Чакам Тони да стане на 6 мес. за да го сложа в кенгуро , защото нашето е такова , че детето да сяда  Crazy
Много ви благодаря , колкото ми е напрегнато като вляза във форума малко се успокоявам  Hug
Утре с мъжо и Тони ще ходим да купуваме мрежа , за да оградим хубаво парцела , за да заведем там Шона , иначе няма къде да я оставим  ooooh! Това е проблем , когато имаш голямо куче , но нали ни е като дете  Blush

# 280
  • Бургас
Здравейте милички... забравихте ли ни? Simple Smile
С малката ни маймунка сме добре... в родния ми град... сега планувам пътуването ни обратно и съответно пак е много напрегнато, но няма как...
Дано всички бебчовци са добре, до преди няколко дни нямах нет и не съм ви чела, но преди да заминем редовно си ви четях, просто нямах време да пиша... нито желание..
Ще се опитам да пиша пак скоро и да ви поизчета най-вече, че много ми липсвате и както винаги имам много въпроси, а няма кой да ми отговори.. някак на вас най- ви вярвам...
Целувки на бебонките  Hug

# 281
Олче, Миме, благодаря много! Аз точно за тая стерелизация бях в чуденка  Thinking Друго ми е притеснение дали на Миша ще харесва да пие от бутилка. Thinking А пък като огладнее, май и от лъжица ще хапне  Grinning Майка ми ще има помагачка, някак ще си справят.
Жулиета, забравих да те поздравя за новата къща. Това е страхотно! Обаче, аз съм за мир и разбирателство в семейство. Мисля, че сега, като ще бъдете разделени със свекито, ще намерите общ език. От сърдце ти го пожелавам!  Hug Аз моята я много обичам, тя ми е като майка, всичко споделяме, слушам нейните съвети. Обаче колкото да е златна, ако живеех ме заедно щеше се изпокараме за дреболии задължително!
Бен78, очакваме скоро включване и снимки на бамболина!!!  Heart Eyes

# 282
  • not found
Мамочка, при нас неразбраният е свекъра . Със свекървата се търпяхме 2 год. без проблем  Peace И двете правихме компромиси , повече тя  , но все пак  Flutter

# 283
Мамочка, да сложат в хладилника замразените контейнери с кърма, колкото са за деня храненията. Като наближи храненето се слага в съд с топла или гореща вода(зависи колко скоро ще е храненето) и готово. Един конт. на Авент стига точно за 1 ядене-около 160мл. изяжда Вики. А които си изцедила предния ден въобще не замразявай, могат да стоят в хладилник до 24часа, само да не е на вратата на хладилника.
Днес бяхме на консултация, наддала е 650гр. и тежи 7050гр., висока е 63,5см. Докато биеха ваксината педито каза на сестрата да я държи по-здраво, че била много якичка Crazy На мама боксьорката Heart Eyes Чудела се как ще й бие другия път ваксината, като ще е още по-яка Mr. Green Ох, и още й е мека главата, ще давам 2 пъти по 2 капки вигантол+калций ампули. Имаме и врастнали нокътчета на краката, изписа ни за тях Пиоктанини да мажа, сега всичките й чорапки ще станат лилави. Close
Сутринта казвам на Габито, че ще ходим на консултация и тя с такъв ужас възкликна "Пак ли си бременна?!"  hahaha
Вчера имахме празненство в мах'лата, избираха мини мис и мистър. Габи стана на първо място  4470 сред 4 претендентки Party
Олче, *Деси*, обърнете внимание на децата още отсега, дано не е късно. Включвайте ги повече да помагат, покажете им, че тяхната помощ е жизненоважна, за да се справите с гледането на бебето. Нека да са заети постоянно със сестричките си. Като в същото време не променяйте предишният им режим-игра заедно, четене на книжки и всичко, което сте правели заедно преди. Не оставяйте бебето без внимание, просто включвайте и баткото в грижите-да носи бибата, да избира дрехи, да помага при къпането, да бута количката, за да заспи. И постоянно го хвалете колко помага. Моята грешка беше, че някакси ги разделих. Оставих таткото повече да се занимава с Вики, а аз с Габи и тя ми се качи на главата, реши, че съм само за нея и беше като обсебена от мен.
Дано не стигнете до нашето положение, което сякаш се подобрява, уж Tired fingerscrossed

# 284
Ха добър вечер  Laughing !Ние утре пак заминаваме,но този път към Пазарджишкото ми село.Голямо пътуване ще е ,само дано всичко е ок,че като ги гледам катастрофите... ooooh! .Та ще се върнем във вторник,а до тогава,гушкам ви и ви цункам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт