Споделете мнение за тази мама

• 6 744
  • 94
  •   1
Отговори
# 15
Като прочета как някой казва какво трябва
и какво не трябва,направо ми става лошо ...

Аз го пиша, пък който иска да ми вярва.

# 16
niki799, ако наистина си мъж, в което искрено се съмнявам, не разбрах каква е ролятата ти на баща в това семейство.
Работиш много, нямаш време за детето си, но пък за сметка на това си прекалено добре информиран какво, кога и как правят жена ти и детето. Как става тази работа?  Thinking
Щом си толкова загрижен за сина си, взимай се в ръце и поемай ролята си на баща. Не майките разглезват децата, а липсата на бащите им - във всякакъв смисъл.
Очевадна е идеята ти да тропосаш детето на бабите, обаче не вярвам да си ги викал на помощ, когато ги правеше тези деца, нали? Сега се стягай в кръста и си поемай ролята. Жена ти има нужда от твоята помощ, не на бабите или на филанкишията. Ако и трябва чужда помощ, ще си я поиска - надям се, че няма проблеми с говора.
Та последно - нечия свекърва ли го писа това или наистина някой муньо се прави на интересен?  newsm78

# 17
Ама защо решихте, че човека не е добър баща, защото много работи  Tired ???
Има бащи, които прекарват много време с децата си, но това не ги прави добри!

# 18

Всеки си има разбирания, аз искам баща за детето си, не само банкомат. Което включва активно участие в отглеждането и възпитанието.

# 19

Проблемът не е, че много работи, а че е страничен наблюдател в семейството си.
Ако изобщо е писано от мъж, още повече - баща.  Laughing

# 20
Работя на смени,старая се да съм с тях,но понякога съм толкова изморен,че заспивам прав.Сега имам няколко дни да ползвам и смятам да отидем тримата на море в Обзор да се поразсеем малко.Наистина бабите напоследък настояват:оставяйте детето на нас за ден-два,но жена ми е против,защото излиза с аргумента,че е по цял ден вкъщи и е в майчинство за да си поеме отговорността,че е родила дете.Не спира детето от контакт с бабите гостуваме,те идват когато си поискат,в добри отношения сме,но за нея те трябва да се радват,а тя да гледа и възпитава.

# 21
Не разбирам татковците, които смятат че с изкраването на пари приключват със задълженията си по семейство/деца/домакинство. На моя мъж  (беше на същата вълна в началото на брака ни, му казах: хайде да се сменим - аз ще издържам семейството финасово, а ти ще поемеш детето (тогава само едно), дома и всичко останало? При тази перспектива, той започна да помага и за детето, и за дома и да участва активно в ежедневието ни.
ПС кега видях последният пост на автора - ами права е жената, тя се оженила за теб, не за бабите / дядовците, нали?

# 22

Всеки си има разбирания, аз искам баща за детето си, не само банкомат. Което включва активно участие в отглеждането и възпитанието.
Когато един мъж работи повече - за да има достатъчно пари за семейството му, което е нормално, особено когато жената е по майчинство и това отнема от времето му - не го прави лош баща задължително!
Пак казвам - много време, прекарано с децата, в същото време не правят от мъжа перфектен баща!
Не само времето, но и самото отношение определят родителя като добър или лош.
Когато бяхме финансово затруднени и мъжа ми приемаше и допълнителни и нощни смени - определено не беше по-лош баща, отколкото сега, когато работи с нормално работно време.

# 23
По мои наблюдения децата, които са хвърляни а на тая баба, а на оная, а после при мама  по скоро се объркват, отколкото да се привържат. Виж като поотрастнат сами изявяват желание къде да ходят.

# 24
  • Горна Оряховица
Работя на смени,старая се да съм с тях,но понякога съм толкова изморен,че заспивам прав.Сега имам няколко дни да ползвам и смятам да отидем тримата на море в Обзор да се поразсеем малко.Наистина бабите напоследък настояват:оставяйте детето на нас за ден-два,но жена ми е против,защото излиза с аргумента,че е по цял ден вкъщи и е в майчинство за да си поеме отговорността,че е родила дете.Не спира детето от контакт с бабите гостуваме,те идват когато си поискат,в добри отношения сме,но за нея те трябва да се радват,а тя да гледа и възпитава.

Ами то така и трябва да бъде.Моят мъж например ми каза как зад гърба ми баща му се е опитал да даде на малкия(на 9 месеца бебе) захарен памук,при условие,че им казах,че не яде такива неща(затова вероятно и имаме опасения,че мъжът ми страда от диабет,а е само на 21 г.).А и честно казано аз на свекърите и за 1 секунда детето си няма да остава,предвид това как са гледали сина си(но това вече е друга тема).

# 25
само мога да кажа,че имаш много умна жена и поне не и пречи да си гледа спокойно децата.стига с тези баби и дядовци!
Цитат
но за нея те трябва да се радват,а тя да гледа и възпитава.
напълно съм съгласна-в повечето случаи само разглезват децата или се стига до конфликтни състояния,което разваля отношенията и е напълно излишно.децата са на родителите ...

# 26
Когато един мъж работи повече - за да има достатъчно пари за семейството му, което е нормално, особено когато жената е по майчинство и това отнема от времето му - не го прави лош баща задължително!
Пак казвам - много време, прекарано с децата, в същото време не правят от мъжа перфектен баща!
Не само времето, но и самото отношение определят родителя като добър или лош.
Когато бяхме финансово затруднени и мъжа ми приемаше и допълнителни и нощни смени - определено не беше по-лош баща, отколкото сега, когато работи с нормално работно време.

Работа повече, не значи повече пари.
Многото време, прекарано с децата може и да не значи винаги по-добър баща, но малкото прекарано се усеща от децата и връзката се губи.
Разбира се, че и отношението е важно, но като не вижда децата си, няма и отношение.
Не говоря за временни неща. Разликата е голяма м/у това да си притиснат и да търсиш изход и да има алтернатива, но да си се вкопчил в това, защото си кариерист.

# 27
  • somewhere over the rainbow
Е, аз пък не одобрявам всичко това, което описва авторът. И естествено гледам да го избягвам. Имам наблюдения, че точно тези деца /гледани в саксия, всичко под час, никога не плясвани, не давани на друг/ стават най-разглезените и лигави деца. Но негативите се усещат по-късно, всъщност още като тръгне на градина.
Това е моето мнение и не държа някой да го коментира.

# 28
Ох,малко сякаш е писано от моя мъж - хем не спира да ме хвали каква домакиня,майка, готвачка и какво ли още не съм,хем заради работата си  прекарва много малко време с децата,хем подлага моите методи на съмнение. Щом е толкова печена и и се възхищаваш,и най-вече не си с децата достатъчно,остави я да прави каквото намери за добре. И аз си гледам сама децата,всичкото баба и дядо работи.Каката беше на 1г и 7 м като се роди бебето, просто още от бременноста аз нямаше как да се занимавам непрекъснато с нея,така че тя ще не ще започва да става самостоятелна.Докато приспивам,кърмя бебето стои в другата стая и играе.Научава се да се съобразява покрай бебето,така че не се притеснявай ,че няма да стане самостоятелно детето.Само гледайте всичко да е обезопасено,че не може все и двете да са и пред очите.
 Ама само жена ти знае какво и е. preggo   1crib newsm64 newsm71 hang и прочие.
 На мен лично ми се случва да поступвам каката.

# 29
аz пък не се въzхи6тавам на жена ти ( и на такива жени )...... да се фиксира6 в/у дете, а по късно и деzа не ми допада....помо6т в гледането от маики, баби и гледа4и е добре до6ла........о6те пове4е говорим zа 25 годи6на, няма ли с какво друго да се zанимава ooooh! , .......ами 4е децата 6те са фиксирани в/у маика им е напълно нормално, тя обсебва ежедневието им.......zа притеснение си е.....ина4е имам 4увството, 4е те е страх това да не стане, zа6тото види6 ли деzата са мом4енца, съ6тото и zа боя.....маи мисли6 4е им трябва по друго, по мъжко въzпитание Crazy ooooh!.......... абе като цяло нито това което описва6 zа жена ти, нито твоето мислене ме кефи Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт