Споделете мнение за тази мама

• 6 741
  • 94
  •   1
Отговори
# 60
В никакъв случай пошляпване на детето за какъвто и да било повод! Naughty Разглезва се дете не от липса на бой, а от липса на авторитет. А с насилие авторитет не се гради.

Колкото до това че не го дава на баби, прави грешка, която ще и излиза през носа. Ще го осъзнае като се появи второто.

Никаква грешка не прави. Детето е много малко да се гледа от баби. А ако бабите едва ходят, а детето тича като бес кво праиш. Аз не смея изобщо да си оставя ни едно от децата на майка ми примерно ако трябва да го изведе навън особено, защото тичат по бързо от нея. И тя самата си казва, че не може да ги гледа де. Преди ги искаше ама се убеди лека полека, че просто си не може.
Като стане поне на 3 годинки, по самостоятелно да е вече е нормално и на детска да ходи и на баби да се дава. Ама сега си още малко.
А за авторитета усещам че само философстваш. Защото този авторитет за който говориш при малки деца се постига точно с бой или поне няма как да се постигне без физическа намеса, като се тръшне да имаш сили да го удържиш и да го пренесеш до където трябва. Това не винаги  е възможно. Децата слушат родителите или защото са си послушни по начало или защото ги е страх от наказание. А не от уважение и т.н. врели некипели. Те изобщо нямат представа от това. А ако е по голямо детето и праи циркове тогава даже не можеш и да го понесеш щото тежи 20 кила. И кво праиш мила моя. Ако не го е страх от бой жал ми е за теб. Ама пак се разпалих и смених темата, та спирам

# 61
  • тук-там
Признавам, че не прочетох цялата тема, но искам да питам автора - жена му работила ли е преди първото дете и смята ли да работи след второто? има ли някакви хобита, приятели .. и странични занимания освен детето. познавам такива жени, които по призвание са си майки - нищо друго не ги влече или не умеят и по този начин доказват на себе си - и най-вече на околните, че все пак стават за нещо. и двете деца сме си ги гледали сами - по скоро сама - защото таткото работеше и то доста - баби имаше за по един два дена на месец - за толкова ги искаха, аз не съм ги спирала. моооолех се някой да ги вземе - разликата им е 7 г., но и с първата и с втората - сценария беше един и същи. и двете са дадени на ясли на по година и 6-7 месеца - след това градина и...така. никога не съм се изживявала като супер-майка - възпитание, маниери, дисциплина....и винаги за мен на първо място е стоял животът ни като семейство-но като цяло. ако на мен не ми е кеф днес - детето няма да играе в градинката. ако вечерта ни се излиза -  ще търпи и ще стои на стола...не казвам, че беше ежедневие , но се случваше. никога децата ми не са били ощетени от любов и внимание, но и сега - вече големи знаят, че и мама и татко си имат техните нужди и са научени да се съобразяват с това..
офф, сори за дългото писане, ама като срещна такава майка-орлица и....

# 62
Не мисля,че имаш проблем.Жена ти е отговорна,добра и грижлива майка.Не лишава детето от срещи с баби и дядовци,не го бие...честно,направо ме учудваш какво й дириш като кусур?Я си представи обратното-мърла,детето недохранено,неизкъпано,бие го,защото е заета с маникюра или с флиртуване в скайпа,а то милото просто иска да спи или да яде.Когато й писне съвсем от него го тръшва безцеремонно при бабите без "може ли" и хуква да задоволява своите женски прищевки без пискало на ръце..Обрисувах ти грозна картинка за да проумееш,че си попаднал на свястна жена и ако си вярващ да благодариш на бог,а ако не-просто да я обичаш и цениш такава,каквато е.

# 63
Жена ти е страхотна  Peace

# 64
Wild_rabbit , аз лично ги разбирам майките орлици. Разбирам и работещите жени. Като изключим случаите, в които работят понеже се налага финансово, ами... работещите работят от чиста проба егоизъм, защото им харесва да го правят, да се срещат с хора, вместо да прислугват и да търчат след бебе. Не упреквам никой, най малкото защото аз съм трети случай, още по тежък. Дала съм си трите деца на детска, защото това беше единственият вариант да не вляза в лудница. И не ходя на работа, а цял ден си карам кефа. Верно, стана ме срам от самата себе си. Пък и да не праиш нищо писва, та си измислих хоби. Но определено предпочитам на работа да ходя отколкото да гледам МОИТЕ деца в този им вид. Има кротки деца, които лесно се гледат и е удоволствие за майката. Ако имах такова или такива... хич изобщо нямаше да ги дам на детска, защото мисля, че аз си ги гледам най добре. Е при мен има и др стимул да ги дам, а той е да учат езика. Но като цяло съм на мнение че дете в яслена възраст, до 3 год си е най добре мама да си го гледа. Най добре и за детето и за майката (става дума за нормално разбрано дете. Ако е трудно за гледане може би ще му е полезно малко да го погледат други където не може да си позволява своеволия).

# 65
niki799, не виждам за какво се тревожиш!? Извинявай, но ще ти кажа какво си помислих веднага след като прочетох въпроса ти :
1. Дали синът ми няма да получи едипов комплекс от прекалената привързаност, която съпругата ми проявява?
2. Дали родителите ми ще се разсърдят, след като съпругата ми не дава да гледат синът ми за повече време?
Може би си мисля, че прочетох между редовете, но това е първото чувство, което ме обзе от въпроса ти....
Според мен съпругата ти е идеална майка и не трябва да се съмняваш в нея. Не намесвай своите родители, ако и двамата не сте съгласни с това. Явно е, че и на своите майка и баща също не би имала вяра, толкова колкото на себе си.

# 66
Никаква грешка не прави. Детето е много малко да се гледа от баби. А ако бабите едва ходят, а детето тича като бес кво праиш. Аз не смея изобщо да си оставя ни едно от децата на майка ми примерно ако трябва да го изведе навън особено, защото тичат по бързо от нея. И тя самата си казва, че не може да ги гледа де. Преди ги искаше ама се убеди лека полека, че просто си не може.
Като стане поне на 3 годинки, по самостоятелно да е вече е нормално и на детска да ходи и на баби да се дава. Ама сега си още малко.
А за авторитета усещам че само философстваш. Защото този авторитет за който говориш при малки деца се постига точно с бой или поне няма как да се постигне без физическа намеса, като се тръшне да имаш сили да го удържиш и да го пренесеш до където трябва. Това не винаги  е възможно. Децата слушат родителите или защото са си послушни по начало или защото ги е страх от наказание. А не от уважение и т.н. врели некипели. Те изобщо нямат представа от това. А ако е по голямо детето и праи циркове тогава даже не можеш и да го понесеш щото тежи 20 кила. И кво праиш мила моя. Ако не го е страх от бой жал ми е за теб. Ама пак се разпалих и смених темата, та спирам

Малка си още та бъкел не разбираш от възпитание. Аз моето съм си отгледала и събирам плодове. И чужди съм гледала, и съвсем проблемни в детски домове.
Когато моята ми беше малка ми се е случвало разни родителки да ми демонстрират как се вкарвало в ред с шамар през бузата. Laughing На всички подобни децата им сега са проблемни тийнейджъри, и най-вероятно ще бъдат проблемни възрастни. Детето не трябва да се страхува от родителя, а да го уважава и има респект.
Няма за съжаление училища за родители, затова ни е толкова болно обществото. В чужди страни поне по телевизията ги учат, ми ти къде блееш та не гледаш?
Като споменах телевизия, да дам примера ако моя не ти внушава доверие.

Ей на такива "родителки" като теб ходи да им оправя отрочетата, с които не се излиза на глава. Нито веднъж не е посегнала към дете.

Колкото до баби, детето им нужда да се социализира, да познава и обича бабите си. Която колкото може и на неин ритъм. Поощряване на максимален контакт и не само с баби, а с който и да е. Това е основата на некомплексирано отворено дете. Майката трябва да разпределя задачите между всеки готов на помощ. В противен случай, бърнаут не прощава и до нищо добро не води нито за нея, нито за детето.

# 67
  • на майната си
е да не може дасе оправя с емоциите си,когато иде реч за малко дете ми се вижда простимо  Blush

Имаш време, ще се нагледаш на нелепици и истерии от деца, чиито майки най-вероятно са мислили, че още е рано.

Айде да не знаеш много кой какво е мислел. Поредната, която се изживява като Бог и си въобразява, че може да моделира детето си както и е кеф. Аман  Tired

Айде да не ми държиш тон, теб отдавна не те отразявам - с меродавноти ти мнение по всички въпроси. Сполай и АмИн.
Не се пъни да ми отговаряш и си пий редовно отварата.

# 68
Аз съм решила за нашите дете/деца също да ги гледам сама, или да ги гледаме заедно с мъжа ми. Но не ми е ясно как ще стане с тази моя професия. Най-вероятно и през майчинство ще работя...Лошото е, че нямам баби под ръка. А децата си обичат бабите и дядовците, ако самите големи показват обич и привързаност.

# 69
dalka, ами при теб просто няма да стане - казвам ти го опит. Аз гледах една година бебе и работих от вкъщи и не знам как съм направила този фокус изобщо. И тази една година за мен е максимума. Жена, която работи, просто няма как да седне да отгледа сама децата си до 3 годишна възраст. Виж, когато не работи, какво по-лесно и приятно от това да си ги гледа, аз не знам.

# 70
Dalka, какво работиш ако не е тайна?
Моят бебо през февруари става на годинка и ще тръгва на ясла  Sad . Просто се налага. Освен по финансови причини, началници бяха питали откога ще се връщам тъкмо като родих.

# 71
Нищо странно не виждам в тази мама  Grinning
Не работи нормално е да си гледа сина сама ,шамаренето аз също  не го приемам .
Карането последвано от гушкане и целувки не е много възпитателно ама какво да правиш не сме безгрешни.

# 72
Автора- жена ти е отговорна майка, кефи ме. Не виждам никакъв проблем, след като бабите посещават 4есто, детето има контакт с тях, а жена ти излиза с приятелки, детето общува с други деца. До 3 годишна възраст става привързването на децата към родителите, какъв ще е резултата, ако се бие детето, ако няма стабилност и се отглежда в 3 къщи от 10 4овека.

Естествено, 4е няма да се бие, аман от балкански разбирания- да те ступам от любов. На тази възраст детето попива абсолютно вси4ко от родителите, ако ти биеш и то ще прави същото, ако ти си изнервен, и то ще е. Боя не помага, боя озлобява децата, не слу4айно е забранен в много нормални държави по света. 

# 73
   Не съм чела темата, но според мен си е до дете. Родителите ми и тези на мъжа ми живеят на 10мин. от нас. Малката сега направи 1г. и 6м. До преди месец си я гледах сама. Отивахме на гости при бабите и дядовците и те идваха за да виждат внучката си, но не сме я оставяли да я гледат (с изключение на 2-3 пъти, когато ни се е налагало), защото те работят и не исках да ги натоварвам. Детето ми не е привързано до болка към мен. Никога за тази година и половина не е плакала от непознат човек, тръгва със всеки и не плаче за мен. От месец насам я оставяме с приспиване при бабите и дядовците и пак не е имало проблем. Не е разглезена и е много контактна, дори прекалено според мен. Започнах да я оставям, защото усетих, че и аз имам нужда от почивка. Да се гледа едно дете не е лесно, пък камо ли 2. Няма нищо лошо да оставя детето на баби и дядовци, но според мен трябва да е готова за това. Явно сега не е.

# 74
Авторе, съжалявам но звучиш много инфантилно. Работиш - хубаво. Ама нещо ми се виждаш като някакъв страничен наблюдател в семейството си, който има само теоретично виждане кое как трябва да е. Няма нищо лошо в това родителите сами да гледат децата си. Дори напротив. Бабите са си баби, контакта с тях е важен, но те не трябва да са тези, които отглеждат и възпитават децата ти.
И не виждам за какво обсебване може да става дума при дете, което няма дори две годинки.

Общи условия

Активация на акаунт