Споделете мнение за тази мама

• 6 742
  • 94
  •   1
Отговори
# 45
viliko, каквито си искаш определения слагай, аз половинчати неща не обичам и знам какво точно иска за моето дете. Нито аз, нито детето ми имат нужда от баща, накойто нма да виждаме очите или само ще спи у нас и ще се оплаква, че е уморен. Но пък, ако на някоя жена това й харесва, значи мъжът й е добър баща.

А моето дете явно нещо не е наред, защото не придоби такава непреодолима привързаност към мен, която да му пречи в живота ...

Не зная защо така обърна нещата - кой говори за половинчати неща и отглеждане на детето само от майката или пък, че твоето дете е привързано  ooooh!

Ама е неразумно твърдението, че повечето работа задължително пречи и прави бащите лоши и не осигурява повече пари и съответно не е наложителна понякога  Crazy

# 46
  • на майната си
... Едната майка ми е позната, споделя ми притесненията си. Казвам й директно "Така си го научила". Признава си ...

Как го е научила?

Да не може само да се справя с емоциите си.
И аз имам дни в които не ми се става, но ... работата не пита Simple Smile.
Дъщеря си се опитвам да я науча, че човек има задължения, които не може да пренебрегва според настроението. Поне това е моята формула.

# 47
... Едната майка ми е позната, споделя ми притесненията си. Казвам й директно "Така си го научила". Признава си ...

Как го е научила?

Да не може само да се справя с емоциите си.
И аз имам дни в които не ми се става, но ... работата не пита Simple Smile.
Дъщеря си се опитвам да я науча, че човек има задължения, които не може да пренебрегва според настроението. Поне това е моята формула.
е да не може дасе оправя с емоциите си,когато иде реч за малко дете ми се вижда простимо  Blush

# 48
  • somewhere over the rainbow

Е определено не смятам,че за да стане по-самостоятелно трябва да го подхвърляме от роднина на роднина. А добро вършене на работата като родител определено мисля че не е детето ти да е далеч от теб.
Разбира се и двете крайности не са добре. Нямам предвид да го хвърлиш на някой друг, а да не държиш да го гледаш само ти и да не го оставяш на баба. Това граничи с лудост направо Crazy Има случаи, когато просто няма кой да отменя майката. Тогава разбирам. Но не разбирам тези, които категорично отказват детето да пренощува при баба си, а тя /бабата/ иска много. Свекърва ми беше завела малката на работата си и една колежка й казала: "Ти се радвай, че снаха ти я дава" Shocked Но ... всеки с номера си Laughing

Как го е научила?
Така се казва де Grinning Нещо като "Ти си си виновна", но не мога чак така да й кажа, защото тя е притеснена жената.

# 49
Виж сега - тук отиваме в една друга тема - за свекървите и снахите. Аз ще замълча за да не спамим темата,но преди да замълча ще кажа - ако свекървата така си е постлала никой не й е виновен. Тя и моята иска детето ама няма. Naughty
Тук таткото питаше за нещо съвсем различно и предлагам да не се отклоняваме от темата. Peace

# 50
  • somewhere over the rainbow
viliko, каквито си искаш определения слагай, аз половинчати неща не обичам и знам какво точно иска за моето дете. Нито аз, нито детето ми имат нужда от баща, накойто нма да виждаме очите или само ще спи у нас и ще се оплаква, че е уморен. Но пък, ако на някоя жена това й харесва, значи мъжът й е добър баща.

Въпрос. Криза е. Мъжът ти /не дай Боже/ го уволняват. Или бизнесът му запада, ако е бизнесмен. Трябва да почне да работи двойно повече, за да докарва парите, които докарва в момента. Ще го изриташ ли, защото такъв баща не ви трябва?

katiado, аз примера със свекървата го дадох като пример с баба. За детето все е баба, незвисимо колко ти е черна на теб.
Но да, и аз не искам да навлизаме в онази тема, тя няма нищо общо Peace

# 51
На таткото ми се струва, че неговите родители искат да имат повече време с внучето си и са му наприказвали разни неща. Той тактично е поговорил с жена си, която ясно си е защитила позицията. На едно дете любовта от мама, никога не му е в повече. Виждала съм деца, които при бащите си не искат да отидат в известен период от време. Детската градина е мястото, където ще стане самостоятелно детето и личния пример, който давате, ще го възпита. Искам да попитам как си се загрижил изведнъж за жена си, когато тя сама се справя и не е казала нищо. Помогни й с това, което иска и има нужда, а не си измисляй ненужни проблеми. Интересуваш ли се от децата си и възпитанието им, прочети някоя книга за бебета и деца, със сигурност имате в дома си, така ще си по- запознат и по- полезен.

# 52
На таткото ми се струва, че неговите родители искат да имат повече време с внучето си и са му наприказвали разни неща.
е ако щеш ми вярвай ей сега докато си правех кафето точно това си мислех и аз. просто знам как като мойта роднина  Wink  подбутва някоя идея на мъжа ми и той се опитва да я прокара като своя.  Peace

# 53
Дано имам късмет такава мама да гледа внуците ми. Относно децата - няма правила. Две деца от една майка възпитавани и пак са с различни характери. И за привързаността са прави-много често е към другия родител.

# 54
Според мен, ако жена ти не се справя ще потърси помощ. Щом не се оплаква, значи и е добре и е щастлива с отглеждането на детето и домакинстването.
Успех със второто!

# 55
Имам 2 деца , момче което гледах 3 години и момиче което гледах само една за мое съжаление... Браво на тази майка бих казала, начина и на отглеждане и възпитание напълно се препокрива с моите възгледи. Успех ви пожелавам и имайте повече доверие на съпругата си ! Peace

# 56
  • на майната си
е да не може дасе оправя с емоциите си,когато иде реч за малко дете ми се вижда простимо  Blush

Ами на теб сега с бебе така ти се струва, но не мисли, че нещата се случват с магическа пръчка - на едиколко си години - хоп - научава нещо и т.н. до следващото.
Аз съм от привържениците на възпитание от бебе - пък нека да не разбира.

Имаш време, ще се нагледаш на нелепици и истерии от деца, чиито майки най-вероятно са мислили, че още е рано.

# 57
В никакъв случай пошляпване на детето за какъвто и да било повод! Naughty Разглезва се дете не от липса на бой, а от липса на авторитет. А с насилие авторитет не се гради.

Колкото до това че не го дава на баби, прави грешка, която ще и излиза през носа. Ще го осъзнае като се появи второто.

# 58
браво на жена ти,трябва да се гордееш.детето ти има щастието да бъде отгледано от грижовна и оправна мама,а не от любящи баба и дядо.не ме разбирайте погрешно-няма нищо лошо в гледането от баби и дядовци,но най-доброто за детето е да бъде до майка си и заедно с нея да направи първите крачки в живота.
колкото до пляскането по дупето-всеки родител си има виждане и стратегия за възпитание.

# 59

Имаш време, ще се нагледаш на нелепици и истерии от деца, чиито майки най-вероятно са мислили, че още е рано.

Айде да не знаеш много кой какво е мислел. Поредната, която се изживява като Бог и си въобразява, че може да моделира детето си както и е кеф. Аман  Tired

Общи условия

Активация на акаунт