Имам нужда от мнението на други жени!

• 4 384
  • 56
  •   1
Отговори
Здравейте,
Пиша от много години във форума, но за първи път пиша в ДиС и за първи път пиша като анонимен потребител. Надявам се да ме извините, но се налага да прибягна към това защото едната засегната страна в ситуацията, която ще опиша също чете и пише тук.

Накратко казано имам много добра приятелка, с която сме в прекрасни отношения, но съпругът и ме притеснява с отношението си към мен. Не се виждаме често, но когато го правим поставя в неловки ситуации и мен, и съпругът ми, и съпругата си с намеци и подобни по мой адрес. Напоследък ( последната седмица да кажем) започна да ми звъни всеки ден по телефона уж за общи работи да си говорим, търси си причина според мен.
За пръв път изпадам в подобна ситуация и просто се чудя как да постъпя. Старая се след като ми се обади по телефона да звънна на жена му и да спомена, че съм говорила с мъжа и за нещо и уж нещо не съм доразбрала, да потвърди и тя, но целия този " пасивно-агресивен танц" ме изморява неимоверно, а аз не обичам да хабя време и енергия за глупостите на някой друг.
Чудя се какво да направя- да наритам задника ( без извинение) където му е мястото( което съм в състояние да направя и без чужда помощ) или да кажа на приятелката ми ?
Та му прави забележки, когато сме заедно и уж обръща всичко на шега, но на никой не му е смешно, най-малко на мен.
С мъжът ми говорихме, чудим се и двамата как да постъпим, аз досега му казвах да не се намесва , защото се страхувам да не нараня приятелката си, към която съм много привързана, но честно казано знам, че това не е разрешение на въпроса.

Ако говоря с нея, страх ме е да не се обърне с/у мен ( все пак той и е мъж, има деца от него и т.н.) и да си развалим приятелството, заради простотиите на мъжа и. НЕ СЪМ го провокирала по никакъв начин, дори се старая да се държа максимално резервивано с него и винаги да сме заедно с други хора, но това явно не го спира.

Ако се скарам с него, не знам какъв ще е ефекта, жал ми е за приятелката ми честно казано. Приятелката ми ми е споделяла, че съпругът и си е такъв по принцип, не само с мен, но и с други жени, а на мен това ми е болезнено да я гледам как страда и тя.

Ако просто остявя моят мъж да се разправя, със сигурност ще се скараме.

Кажете ми как да направя така, че и вълкът да е сит, и агнето цяло? newsm78

# 1
След като резервираното ти държание не върши работа е време да му го кажеш с думи.
Без да му "наритваш задника", но строго и категорично.
Реагирай веднага, на момента в който те подразни нещо в поведението му, независимо от това кой присъства, така че да престане веднъж и завинаги.
Приятелката ти със сигурност няма да ти се разсърди. Вероятно и е много по-неприятно непрекъснато да е свидетел на това как съпруга и флиртува с теб.

# 2
Ulia, аз точно това направих веднъж, бяхме 4-мата ( аз, мъжа ми, прияелката ми и нейния мъж). Просто се обърнах и му казах, че държанието му ми е неприятно и да бъде така добър да престане. Ефектът беше временен.  Confused
Мъжът ми също се дразни естествено и дори последния път като бяхме заедно видях как и на него му кипи и се чуди как да не направи скандал, но да си призная честно, в момента аз съм тази, която едвам се сдържа да не направи скандала.
Ако не беше прияелката ми, досега да съм го сложила 10 пъти на място.  Rolling Eyes
Някакси " той си е такъв" никак не ме грее в случая! Да не говорим, че аз като се дразня от поведението му като сме заедно, се изнервям ужасно много и съответно това не влияе добре и на околните Sad

# 3
Ако не беше приятелката ми, досега да съм го сложила 10 пъти на място.  Rolling Eyes
Ами, сложи го на място тогава. Или остави на съпруга ти да го направи. Заради себе си и най-вече заради приятелката ти.
Няма какво толкова да го жалиш. В крайна сметка, ще сърба това, което сам си е надробил.

# 4
След като намеците, забележките и всички културни начини, които си приложила, не са дали резултат, е по-добре да промениш вида на тая връзка. Разбирам, че много държиш на приятелката си - съответно приключваш с присъствието на мъжа й и на твоя мъж на срещите, излизайте си само двете или и с други приятелки. След време ситуацията може да се промени - човека да се усети и да си корегира държанието, но може и напълно да приключите това общуване. Не си длъжна да търпиш ничия наглост и простотия, дори от страна на по-близки хора.

# 5
и аз мисля, че правилният вариянт е ако му кажеш дирекно в даденият момент. точно на момента му кажи всичко.мисля че приятелката ти няма за какво да ти се сърди.и наистина ако се събирате само поженски ще се чувствате най-добре Peace

# 6
И аз бих излизала само по женски с тази приятелка, а мъжът и #2gunfire #2gunfire

# 7
  • в очите на дъщеря ми
Според мен в така описаната ситуация, няма как да се запази приятелството между двете дами.  NaughtyНа принципа колкото повече бягаш, толкова повече те гонят, играта на мъжът ще продължи (още повече щом "той си е такъв") докато в един момент не премине в другата крайност и не започне да създава проблеми между двете дами от яд , че не го е огряло. И често казано ,аз лично не виждам смисъл от подобно приятелство, не разбирам и "приятелката",която търпи пред  нея(то всъщност няма значение къде го прави,ма това си е направо наглост)  мъжът и да "сваля" други. Naughty

П.П.Защо имам чувството,че вече съм чела подобна тема newsm78....хм,може и да бъркам! Thinking

# 8
 И аз имам приятелка с такъв мъж. Той се държи по подобен начин с жените. И с мен е фамилиарничил, но приятелката ми си го знае, познава ме и мен и въобще не се е впрягала от поведението му, нито на мен се е обиждала. А и като не го правиш на голям въпрос, всичко ще премине и никой няма да се засегне. Аз не съм го повдигала на въпрос пред мъжа ми и той даже ме е ревнувал от други познати, които изобщо не са флиртували така откровено, но не и от съпруга на приятелката ми. Този, който толкова открито флиртува, едва ли мисли да стигне много далеч в отношенията.

# 9
Не съм привърженик на директното казване на нещата точно в такива ситуации - ще го поставиш нахалника на място за момента, той ще се обиди, ще забрани на жена си контактите с тебе и в крайна сметка само вие двете ще се чуствате кофти. Бъди хитра и дипломатична щом държиш на жената - отбивайте мъжете от срещите си тактично и нещата сами ще се нагласят с течение на времето.

# 10
Добре де, дай пример. Какво толкова казва, че чак е притеснително? При положение, че  жена му явно си го знае и щом с всички е такъв, едва ли си мислиш че е луд по теб. Може това да му е манталитет на държание спрямо жените. Какво толкова ти говори като ти звъни по телефона? Щом толкова ти е неприятно не отговаряй супер любезно на обажданията му и толкоз.

# 11
  • Варна
Имам подобен случай с мъжа от наше приятелско семейство. Той дори е колега на моя мъж. Не е толкова драстичен, но много пъти ме е поставял в неприятни ситуации. Направо се чудя на жена му как го търпи!?
Аз има един, поне за мен, работещ подход. Обръщам всичко на шега и прикрита за уж веселяшкия тон, си казвам всичко директно, понякога дори брутално. Някак не върви когато се майтапим, да се разразяват скандали, нали? Wink От цялата ситуация най- много се дразни мъжа ми, защото е доста ревнив. Проблема се реши кардинално- вече не се събираме с тях.  Grinning

# 12
дистанцирайте се като семейство, друг път няма  Wink

# 13
Аз не разбирам, щом вие сте приятелки, какво прави и мъжа и на вашите срещи?
Тя да не е малка, че да се срещате само двете?

За да няма сърдити, казваш му всичко директно пред нея.

# 14
И аз смятам,че просто не трябва да се събирате,щом има такова напрежение.И ние имаме приятели,с които като се съберем какви ли не бъзици се говорят,но от това ни е весело и на никого не е неприятно.А щом на теб ти е нервно-както са те посъветвали-излизайте си по женски,постепенно разредете семейните срещи ,докато ги преустановите напълно.

Общи условия

Активация на акаунт