ЯНУАРСКИ МАМИ 2010 г. - 14 тема

• 16 193
  • 294
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Здравейте мами.Най-накрая се добрах до компютъра,кръста мн ме боли ,а като легна е по зле-няма мърдане от болка-при вас така ли е ,вече почвам да се притеснявам  Sad

# 121
АА и щях малко да се заяждам Laughing Бихте ли ми предложили заместител на гентамицина, госпожи "доктори"! Подходящ за деца, лесно приложим (т.е. мускулно, неболезнен), високо ефекивен спрямо Гама (-) микрофлора и не напоследно място евтин. Ототоксичен е да, но като цяло е сравнително ниско токсичен и лесно извеждащ се от организма, няма резорбция при вътрешен прием при стомашно-чревни разстройства. Друг е въпросът, че трябва де се изписва, когато наистина има нужда, а не за щяло и нещяло  и задължително след алергичен тест.  Peace

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 15:57 от sugar_lady

# 122
Здравейте отново! Благодаря на всички за топлото посрещане. Много се радвам за това, защото вече няма да надувам главата на околните с моите притеснения Simple Smile Ами какво да ви кажа... Очаквахме бебо с нетърпение, имам предвид че с трепет чаках да забременея, понеже в един момент честно казано се бях отказала. Две години /че и повече/ не са малко време. Знам че има хора които чакат и повече, но.... наистина е кофти, много кофти. На Нова година все това си пожелавахме със съпруга ми, а за тази Нова година ще ме прилича на "прасчо", а след това и бебо ще дойде....   Господи като се сетя, чак се разплаквам...  Cry Но няма да плача, сега вече ще се радвам на бебчо който расте с всеки изминал ден  Laughing Последния ми цикъл беше на 20 април. Дойде 25 май и не ми идва. Купих си тест-отрицателен. Викам си добре, то винаги така става-направя си тест и няма и седмица и ми дойде... Да, ама не. Мина седмица, започна втора-няма. А гърдите и корема ме болят ужасно и бях сигурна че ще ми дойде, само че се заблудих по онова червено петънце което по принцип се появява, защото при мен го нямаше... И така на 6 юни дойде моята приятелка на гости и аз й казах. Добре, че беше тя да ме накара да повторя теста. И като го направих и се показах две чертички се вцепених. Стоях и не вярвах на очите си. Не знам колко време съм стояла в тоалетната, но по едно време тя дойде ме измъкна а аз рева... Викам отиваме пак до аптеката, този тест не е верен.... И взех още един и пак две чертички  Hug И така вече със сигурност знам че има бебо, даже последния път като ходих на лекар вече имаше ръчички и крачета  Wink Термина ми е 25 януари догодина но все пак бебо ще си излезе когато реши, може и да е по-рано.... Да, определено ще раждам в Сливен, аз и там ходя на консултации, защото от некадърността на ямболските лекари може би не успях толкова време да забременея и то по-точно на една, но това е друга тема. Определено ще споделя коя е тя във форума за да не бърка повече хората със своята некомпетентност.

# 123
МТВ, подхвана много любима моя тема - за възпитанието. Смятам,че проблема на сегашната младеж е в това,че не е научена на труд, на уважение към родителя и на това до къде може да стигне - т.е. проблема за границата във всяко едно отношение.

В нашата къща има правила и принципи. Всеки има права, задължения и отговорности. С първото си дете направих грешката родители и близки да ми казват как да го възпитавам. И се увлякох по това. Но и брах горчиви плодове. Обаче все пак благодаря,че дойде и момента, в който казах - Стоп!

Не слушам за възпитанието какво ми казват родителите ми - свекъра и свекървата са починали, така че от тях намеса нямам(свекървата дори и аз не я помня, починала е мъж ми като е бил на сегашната възраст на големия син)........Плюсове и минуси има в това,че сами си гледаме децата.....Но съм безкрайно благодарна,че няма кой да се меси в моето възпитание.

Само един щрих - както искате така ме разбирайте, но аз смятам,че това е добро за децата ми - чипсове, снаксове, коли, газирани и пр. - се купуват изключително рядко. Гледам да избягвам да ги уча да хапват нещо между храненията. Не съм за ранното даване на детска градина. Което мога да го направя в домашни условия - го правя. Имаме ден за семейството, ден, в който сме само ние 5-та - за разходки, за игри и пр.

Децата растат, с тях гледам да порасна и аз. Знаят,че аз съм добра, но знаят,че и като кажа,че ще бъдат наказани - то те ще си изтърпят до края наказанието. Напр. като кажа,че няма да играят на компютъра 1 ден - това означава 24ч. и нито минута по-малко.

Друго - независимо от всичко - не ходят с много пари на училище. Взимат си понякога храна и от нас, също и плодове. Също - налагам цензура за детските филмчета, които се гледат. Не всичко е за техните очи.

Най-вече - старая се аз да давам пример и баща им. Ние също не гледаме кофти филми, ограничавам се на компютъра, не може на тях да кажа - не пийте газирано, а ние самите да пием....И така...навиците са изградени още от изписването.

Тук се сещам за каляването - не са спали никога на топло, не съм им слагала шапка, не са били с чорапогащник, не са хидили с тениски, а само с потници. Големият син е на 13,6м. и все още не е пил антибиотик.

Отчитам различието на всяко дете, но и има строги правила у нас. Не може да сме и приятели, и родители. Аз съм родител и децата знаят това и до къде могат да стигнат. Различието напр. е в това - големият е отличен ученик. Шест години поред до сега - той завършва с пълно 6. Ходи и на курс по английски, където резултата му също е висок - над 5,50. Щерката - въобще не е ученолюбива. Но....това не означава,,че не я карам да учи, да чете и да смята. Но....не я записахме на курс по английски - това щеше да я трамвира много. Записахме я на курс по декоративно-приложно изкуство - изключително сръчна е в ръцете. Спрява се блестящо там.

Всеки един от тримата си има задължения - пране простират, миялната чистят, зареждат пералнята, минават с прахосмукачка и парцал, хвърлят боклук, големият помага на баща си и ходи на работа, въобще........има строй се преброй се у нас. Строга съм, не съм добра майка.....Но..искам да ги науча да се справят сами с елементарни ситуации и да не се страхуват от работа и труд. Искам да ги науча да мислят.

Та в тази връзка...МТВ аз също не съм за едно лигаво възпитание.....Но сериозното - изисква време. Свидетелка съм как много от майките седят само по кафетата, как се прехвърля отговорността върху децата - първо на детската ясла(те там ще научат детето ми на гърне), после на градината, после на училището...И най-накрая - виновна е системата и обществото. А родителите - те никога не виждат вината си и никога не са виновни. А проблема започва точно от нас и проблемите за едно дете идват точно от нас. Аз лично 10 г. не съм ходила на работа, гледала съм си децата, била съм до тях. Ходили са и на детска, но мога да кажа - чували са там глупости и простотии, но са споделяли с нас и знаят,че това не са думи, които трябва да излизат от техните уста.

За половото възпитание - винаги съм говорила на децата си като с големи хора. И сега знаят как идват бебета, как се раждат - и то го знаят от мига, в който са ме попитали за пръв път. Никога не съм им говорила на бебешки. Водата винаги е била вода, а не нещо друго, ръката е била ръка - а не кунка напр., кучето е било куче, а не бау-бау.......

Не давам за всяка кашлица АБ...Дори мога да кажа,че почти не са пили подобно нещо. Рая ми направи алергия от АБ точно защото организма и не е свикнал на толкова силни лекарства. Първо гледам по бабешки, гледам най-първо профилактиката обаче, защото за мен здраве се пази, а не се лекува. Докторката ми не изписва за всяко нещо АБ и съм и благодарна за това. Подкрепяла ме е винаги за кърменето, не е била привърженик на ранното захранване. А и да каже нещо тя - за сокчета от 2-я месец напр. - тя може много неща да казва, зависи аз доколко ще ги изпълня. Знае,че децата ми не са боледуващи и никога от раз не изписва АБ...

Мога дълго да говоря на тази тема. Но си имам принципи и правила, които се старая да спазвам. Мъж ми ме подкрепя. Аз не съм обичаната в нашата къща, защото съм строгата. В къщи любимеца е тати. Но пък с течение на времето разбират,че аз съм била правата. Майка ми напр. бе ужасена, че оставям децата те да си оправят леглата. Как така те ще си оправят леглата? Аз за какво съм била? Но...аз не съм нито слугиня, нито робиня, и дължа децата да ме уважават като майка. Обаче.....когато отидат в Добрич и като започнат да им помагат на майка ми - на нея и  става много хубаво. И едва от няколко години и тя започна да спазва моите принципи и разбра,че така е по-добре.

Чела съм много литература, но всичко съм пречупвала през характера на децата ми. Целта ми е била една съща - разликата е в подхода. При едно дете - едно върви, при друго - друго, всичко е как го свикнеш. Напр. малката племенница у тях твърдо отказва да яде, но знае - дойде ли у нас - яде се на масата, когато всички седнем. След това - ядене не се сервира. Не е концерт по желание. И лека-полека - се научи да яде у нас, когато всички ядат, а не напр. когато свърши детското филмче.

Сега не го знам №4 що за характер ще е и как ще е с него. Но....знам....че възпитанието започва още от изписването. По принцип Марк Твен казва,че възпитанието започва още от утробата и да ви кажа - тук също съм съгласна, само дето ще ми трябва повече време за да го обесня.........

И за да не ви оттегча съвсем ето 2 вица от мен:

Когато първото ти дете глътне стотинка - ти веднага тръгваш към болницата, правиш всичко, което лекаря ти каже - промивки и пр. - и най-накрая всичко се разминава по живо, по здраво.

Когато второто ти дете глътне стотинка - чакаш съвсем спокойно стотинката да излезе по естествен път.

Когато третото ти дете глътне стотинка - му я спираш от джобните.

Когато четвъртото ти дете глътне стотинка - удържаш я с лихвите.

И още един:

При първото дете за захранването изчиташ всякаква възможна литература, купуваш най-чистите зеленчуци и така правиш в домашни условия най-здравословното пюре на света. Само за да бъде повърнато след няколко секунди от детето.

При второто дете - второто дете се захранва само от чинията на първото дете.

Третото дете - третото дете намира първата си по-твърда храна под масата на Макдоналдс.

Е..не ме мислете чак за толкова строга и принципна майка. Правя изключения, ходим на Макдоналдс напр., купувам забранени храни.....Но това е по-скоро изключение в къщи, отколкото правило и начин на живот.

Сега като бях в болницата с Рая и в стаята имаше дете на 5г. Майката каза,че това дете до сега в живота си никога не е пило чиста вода. Само сокове и газирано. Детето закусваше с шоколад, вечеряше с чипс, а когато все пак хапваше нещо - майка му го хранеше, а то искаше храна през 5 мин. - Хайде, нахрани ме! И майката му го хранеше. Еми смятайте...идваше ми да набия първо майката, после детето. И това дете за 1 месец за 3 път лежеше в болницата заради хранителна алергия. Майката не можеше да си представи,че детето и няма да яде забранени храни и че ще пие чиста вода. Самата Рая бе възмутена от това дете и направо гледаше и не вярваше на ушите си.

Та да ви кажа........съвсем добронамерено споделям всичко до тук........Но да ви кажа....като знам какви проблеми след това настъпват с децата - периода на кърмене и памперсите направо са цвете за мирисане пред тях. Та пазете си нервите за истинските проблеми......И подчертавам - не си мислете,че съм против четенето, самата аз много чета и се ровя къде ли не, но.......теорията е една, практиката - понякога с главата надолу. Hug Hug Hug Hug

# 124
Маме макар да не мога да се похваля с три номера, а само с един до момента, напълно подкрепям думите ти. Аз не бих могла да го кажа по-добре  Peace 
Със щерката не съм прекалявала с четенето, защото бях убедена, че тя няма да има нищо общо с това което е описано по книгите  Crazy И колкото и странно да звучи, бях напълно права. За съжаление първото боледуване на Емма беше съпроводено с АБ, защото направи комбинация от стафилокок инфекция с тежък цистит на година и 2 мес. Ами на 1,3 г. вече хвърчеше по цял ден по гащи без памперс, като напикаването без предупреждение беше сведено до 0. На гърне седеше от 9-тия месец .... Но ако ме питате дали сега с това ще стане така?... Силно и искренно се съмнявам  ooooh! Mr. Green

Та нищо не ми пречи и аз да напиша една книга за отглеждането на децата на база моето собствено порастнало дете ... Поне малко пари ще спечеля  Laughing

ПС. А пък в нашта къща Макдоналдс е забранен от 4 години  Crazy

# 125
Мила Тани, според мен не би трябвало да имаш проблем с белите дробове или дебелото черво. Симптомите първо показват дисбаланси в меридианите и чак след време може да повлияят на органите.
Вероятно това, което ти се случва просто си е "ринит по време на бременност"...

smile3503

# 126
Еххх, момичета, четох четох и съвсем забравих какво щях да пиша  Embarassed
Мамо Це, предлагам ти да напишеш книга, например "мемоарите на една майка"! Тук не една и две съфорумки изказват възхищение относно стила и начина ти на писане, а освен всичко останало м/у редовете ти лъха един тънък, специфичен и особено симпатичен хумор. И имаш какво да кажеш, мисля, че трябва да се замислиш по въпроса! За мен е удоволствие да чета постовете ти! Hug

МТВ, Катинче, ако знаете как се радвам, че има хора които мислят така /по отношение на остарелия начин на възпитание/. Уви този синдром се наблюдава и у доста млади майки с дечица на по годинка, две #Crazy! В нашите деца е надеждата ми, че нещата може и да се оправят. По мои наблюдения, подрастващото сега поколение е напълно /или почти/ изпуснато, направо не ми се мисли те какви деца един ден ще възпитат ?!?!?

МТВ само да вметна  smile3503 на ЕБХ и аз не съм фен и не е за мен, споменах го защото може и да е полезно за някого Simple Smile

sugar_lady стискам палци, за прегледа утре  Hug

puhinka добре дошла   bouquet

За количка, не съм се оглеждала още, но чета постовете ви внимателно и поне се ориентирам за критериите, иначе честно казано още не смея!
Не че съм суеверна, обаче това отроче е толко чакано и желано, че като чели още не мога да повярвам напълно, че това чудо ми се случва и на мен  Laughing

А на мен от известно време ми изтръпват ръцете нощно време. Четох че е нормално по време на бременност, от промяната в хормоните, обаче нощес така яко ми бяха изтръпнали, че се събудих и не ги усещах! Та не знам до каква степен е нормално това явление, моля ако някоя от вас има опит да сподели  Praynig
Приятна вечер  newsm51

# 127
valkiria79 на мен през предишната бременност ми изтръпваха ръцете лесно особено по време на сън към 6 месец и после и взеха да ме болят много  ooooh! и няколко месеца след раждането мина, направо се чудех как ще се грижа за детето. Четох тогава че при доста бременни се наблюдава синдром на карпалния(китковия) канал, в който вървят съдове и нерви към пръстите. При бременни всички тъкани стават така да се каже по-сочни, задържат течности и по-лесно оттичат и от там се притискат тези съдове и нерви. И си мисля колкото повече кг толково повече се засилват симптомите, но хубавото е че после отминава.

# 128
Valkiria79, и аз имам този проблем с изтръпването на ръцете нощем. Появи ми се от втори месец, но не е много чест. Четох във форума доста по темата и се успокоих. Sugar_lady даде много хубав отговор по въпроса! Някъде пишеше, че след изтръпване на ръцете просто трябва да променим положението на ръцете и готово.

Kissing Heart

# 129
Момичета, здравейте и от мен от другия край на света отново  Hug

Нямаме интернет в момента, та затова се загубих. Полетът мина добре, макар че беше дълъг и уморителен. Утре съм на преглед и вече нямам търпение да чуя, че всичко е наред. Появиха ми се болки, не менструални, ама ниско долу, та се притесних... Продължавам да пия магнезий, макар че все така тези контракции са на целия корем и понякога държат и до 2 ч.

Дано утре и пола видим Simple Smile))

Като прочета по-внимателно, ще се включа в дискусиите!

Хубава вечер   bouquet

# 130
Немога да се сдържа и да не се похваля че днес станах леля  Grinning Появи се един голям бебо който жив и здрав ще става 1-ви братовчед януари ако е рекъл Господ  Praynig Лека и приятна вечер на всички мами желая

# 131
Мамо Цоци подкрепям с две ръце последните ти два поста.
И моето дете нито зима ни лете знае какво е климатик,тази година честно да си кажа пускам,но наистина жегата трябва да е неописуема.Иначе зимата тук стига до (- 25) през зимата ами аз не мога да спя с климатик и детето съм си го калила.Почти не е боледувала,само веднъж пи АБ и то защото не се вслушах в инстинкта си а от натиск на близки дадох но на 3 ден го спрях.
Относно бебешки език и аз съм твърде против,обяснявам и като на голям човек всичко.
За помагането,ами помага много,даве вече си и два от вътри постоянно ми казва как като порасне ще мие чинии и даже сега проявява инициятива.
Знам че е само на 3,но мисля че ако от малки им отпуснем юздите и после ще ни се качат на главата.
Аз съм строга,но справедлива майка,карам се и си я гушкам.
За яденето,знае че няма мърдане,като не иска нещо  да яде не и сменям менюто,ще си стои гладна.Има режим за ядене ,спане...
И наистина всеки ни е виновен за всичко,но нека се вгледаме дали ние не правим нещо което не е правилно ,а не да търсим виновници.
Надявам да не ядосам някой с моето мнение,уважавам и вашите мнения!
Иначе съм добре,на 17 съм на преглед и тогава ще питам кое по -добре да направя ФМ или по-обстоен гинекологичен преглед.
Лек ден от мен!

# 132
Добро утро!

Влизам да пожелая успех на момичетата, които днес са на преглед fingerscrossed

Ух, сънувах такъв сън, че се събудих от много силно стягане на корема, в следствие съня Shocked

Днес времето е разкошно, хладничко, тъкмо за разходки, хайде ние изчезваме Mr. Green

# 133
Здравейте и от мен момичета!И аз засега съм се спряла на модела количка посочен от Роси и Катинче-даже ако не се лъжа я има с десен оранжева на жълти точки Grinning.За усещането на бебето въпреки,че ми е първа бременност-го усещам отдавна,а от 29.07-усещам ритничетата на бебето(от 3.08-това става всеки ден).Дори таткото ги усети тука последните 2 дни Grinning.Както казаха момичетата по-горе има време да се усетят ритничетата на бебето-това зависи от много неща.Нямам търпение да дойде 17.08 за да разберем пола(дано се покаже).Поздрави от мен!За възпитанието -надявам сеи мисля,че ще се справя-само трябва да се науча да съм по-търпелива.И аз чета мното в нета-за бебетата,но не разчитам само на тази информация.Успешен ден!

# 134
  • Чехия
Привет, Пухинка добре дошла Hug .

И аз като теб Катинче, късмет днес.

Силно стискам палци на Red tree, много кураж и цял ден съм в мислите си с теб.

Още много успех на всички с днешните прегледи. Hug

Много сте изписали бре моми,  #Crazy вчера би беше малко зле та почивах повече.
След обяд и аз ще намина при моя лекар да му дам едни документи от процедурата и да го питам за контракциите, че пак ме почнаха и основно нощем.

Тарталетка, ти как си не пишеш почти нищо ... следиш ли кръвното.

Норе ама ти, какво ново?

Общи условия

Активация на акаунт