ЯНУАРСКИ МАМИ 2010 г. - 14 тема

• 16 191
  • 294
  •   1
Отговори
# 105
Аз вчера проверих кога трябва да се усети бебока и пише м/у 16 и 22 седмица.Аз не съм сигурна че не го усещам от време на време ,ама все пак като не съм на 100 процента сигурна.
Мерси за успокоението все пак.
За гърнето на дъщеричката ми от 6 месеца я почнах на гърне и на година и 2 месеца премахнах памперса,просто като не съм работила,реших че ше се учим и с упоритост и желание всичко става.
Относно четенето  в интернет,избягвам честно казано,просто стресиращо ми действа.Детето съм си го кърмила до гина и 2 месеца,захранена е с оризова каша на 6 месеца,не казвам че човек трябва да не се образова и чете( и аз го правя),но не всичко приемам като чиста монета.Детето като се роди си показва,просто се учим да ги виждаме нещата.
Лек ден от мен!

# 106
Здравейте, момичета!  Hug
Тук е едва 8ч., а аз съм изкукала рано рано и се чудя, какво да правя. Всички спят, но аз нещо не мога да свикна с часовата разлика. За съжаление заспивам по тукашно време, но се будя по бг. Rolling Eyes Иначе се чувствам добре, вчера направих първите покупки на младежа, но ми е някак странно и още не мога да свикна, че е момче. Бях сигурна, че ще е момиченце, по-скоро си мислих, че едва ли ще имам момче, а бе аз съм  Crazy !  Grinning Освен това накупих и дрешки, които сега ще носи Мила, но които ще стават и за него. Свекърва ми каза, че съм по-лоша и от нея и че много прецаквам Милинка, но според мен това са си дрешки унисекс!  Crossing Arms
Аз бебчо го усещам от доста време и мисля, че е много индивидуално. Зависи къде е беб, чувствителност на матката, дебелината на коремната стена, колко е шавливо диването...  Mr. Green Не мисля, че е притеснително, ако още не се усеща, но си признавам, че това са ми най-любимите моменти от бременността  Heart Eyes и го пожелавам на всички скоро да се случи.  Hug
Мануела, Иве, страхотни новини!  Hug Много се радвам и за двете ви, изпитах облекчение, когато прочетох добрите новини!
Момичета, не ползвайте вестници за компреси! Ужасно са токсични, по-добре намерете някаква друга хартия! Peace Бързо оздравяване на болничките!
Хубав ден от мен!  Hug

Далечна, къде се загуби, пристигна ли си вкъщи, пиши как си?!

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 10:27 от pochti_bezobidna

# 107
Почти безобидна, то и аз де чудя каквода правя като се събудя в 5,30ч. По часовник между 5,30-6ч. се събуждам да ходя до едното място, после трудно заспивам или не заспивам. Ако заспа в редките случаи - после съм добре, но общо-взето не мога да заспа и към 11ч. ми се доспива много лошо отново.....Въобще до 13ч. някъде съм неадекватна в повечето дни, после жегата започва да ме мъчи и само вечер към 19ч. се чувствам човек.

Пък за четенето......Направо шапка свалям на МТВ и Хоуп за четенето, което хвърлят, също така за всичките линкове, които пускат - въобще......  bouquet......

Аз и с №1 и №2 и №3 четох много за дишането по време на раждането. Имам една книга - Аз чакам дете на Лоранс Перну, та тя ми бе като настолна. В нея има цяла глава за дишането......Четох, четох, тренирах на сухо, ама като отидох в родилното - ни дишане, ни как се правеше, ни нищо....Първият и третият път си правих каквото исках, само втория път слушах акушерката и раждането мина много добре, дишането наистина помага за облекчаване на болките...Но само втория път слушах какво ми говорят.......С това не се хваля......

А за всичко останало - на мнение съм,че децата учат родителите как да бъдат гледани, а не обратното. Всяко дете си има свой собствен стил и режим. Големият бе бебе-мечта......Направо на всеки желая второто ми раждане с бебе като първото. Разкошна комбинация. Та....големия - спеше постоянно. Наяде се и заспиваше. До 7м. това дете не ревна - ако искате ми вярвайте. Не искаше и на ръце да бъде носено. Той не знаеше и какво е това рев. Измяучи и това е. След това с огромна лекота мина от памперс на гърне. Не искаше да прави работата в памперса въобще. Излезем навън - още на входа на блока заспиваше и така до края на разходката. Можех да обиколя всички кафенета без да се събуди.....Направо бебе -мечта.....Не усетих,че бебе гледам. Съседите не разбраха нищо. Не делеше хора, оставях го при кого ли не и бях най-спокойната майка на света.........А бях толкова неподготвена....Леле - най-глупавата майка бях на света. Смятах,че от родилното ще го оставя някъде това бебе и след това ще отида на 1-2г. като стане за да си го взема. Не можех да си представя,че това дете ще го гледам аз. Младо, зелено, глупаво....Въобще главна героиня във филма - от глупава - по-глупава......

Втори номер.......Ами....единственото хубаво нещо от това бебе - раждането. След това започнаха мъките.......Това дете ревеше нон-стоп. Съседите от околните блокове разбраха,че бебе има някъде в радиус 100м. Най-ревеше нощно време. Като станеше 23ч. и като си отвори устата - та чак рекорда бе - до 7ч. сутринта ревеше. Ни напикана, ни гладна, само на ръце. С количка не можех да изляза никъде...То бебето в кенгуруто, а аз бутам количката празна. Кърма имах бол.......Никакви проблеми с кърменето. Хем кърмех само от една гърда. Едната беше суха, а другата - чешмичка. Не знаехме вода до 7м. какво е това. И.....като каза една вечер,че няма да суче, като изви тази ми ти глава от цицката и до там бяхме......За съжаление нямах близко бебе някъде за да кърмя него...С пристегнати и много пълни гърди(то и другата, сухата започна да се пълни), аз ходех АМ да купувам.....Госпожицата беше решила,че и друго ще експериментира........Когато и купувах български каши - не ги близваше въобще. Опита ги и до там. Само вносни ядеше. Как разбираше коя е вносна и скъпа - и до днес днешен не знам. Пълна противоположност на брат си като бебе. Едното - само се гледаше, като знам как е заспивал сам в детските големи самосвали, а другото - го носиш на ръце, люляш го, пееш му и пак не заспива. Направо ми идеше да я сложа в някой гардероб и да не я слушам как реве. Добре,че я гледах с майка ми. Иначе щях да изкукам сама.......

Та сега като се върна назад.......Наистина съм привърженичка с 2 ръце, 2 крака и всичките ми клетки на подписа ми - Преди имах не знам колко теории как се гледат деца - като имам вече деца - нямам ни една теория. Водя се по детето.

Трети номер бе някаква смесица между първите две. Ядеше без проблем, чат-пат спеше добре, на разходки никакви проблеми, ревеше само от 19-20ч., общо-взето нормално бебе. Едва с №3 видях и друго нещо - какво означава дете да си играе с играчки. Другите двама - не им обръщаха никакво внимание. Докато това - вземе играчката и сам се занимава.

Четете, знайте, но...да знаете.....точно за това ваше бебе - книга няма написана. Да, добре е да следите някакви средни данни, някакви общи граници, но без да се панирате излишно.......На мнение съм - че колкото са децата - толкова и училища за родители трябва. Знам едно - към големият съм една, с него приказвам на един език, с щерката съм друга, по-ме разнежва някак си тя, а малкия - той е все още малкото дете на мама.....Не деля обичта си към тях...За всеки един от тях аз имам отделно сърце и то му принадлежи на 100%.......

Та сега....чета, връщам се назад към опита ми(като се сетя за него де, че паметта ми е доста пълна и има сериозна нужда от ъпгрейтване), но зная - с Божията помощ всичко да е наред - това бебе ще е нова личност, със своите нови и специфични особености. Разбрах и едно - една от най-фаталните грешки на родителите е да сравняват децата си. Когато  спрях и когато видях чара на всяко едно от децата ми - тогава наистина станах пълноценен родител.

Не искам да се разглежда поста ми с цел заяждане или нещо друго.......Просто съвсем сериозно и отгооврих защо написах преди другия и как е било с най-добри чувства. Да знаете.......Истинската книга, която тепърва трябва да четем - е все още в утробите ни. До тогава - да се наслаждаваме на момента - сега, на бременността - сега, да бъдем пълноценни - сега, да изживяваме трепетите на тези седмици и вълнения - сега, пък живи и здрави - бъдещето е пред нас и ще се справим с него!

Често си мислим,че ние сме неподготвени за новото, че ни очаква кой знае какво, много са преувеличени за мен разказите за това колко е трудно да се гледа едно дете.....И май мислим само проблемите, а забравяме,че това бебе ще ни донесе една неизмерима радост, едно щастие, една нова любов - неща, които сега не можем да усетим. Но все хубости, които ще ни дадат сили за да се справим с всяка ситуация. Защото не всичко, с което ще се сблъскаме е описано и в книги, списания, интернет....Затова за мен е голяма работа форума - просто живия човешки опит е несравним, защото е минал през сърцето и живота. И на този форум и ние ще дадем нещо ново, защото ще го допълним с разказите за нашите слънчица, които ще бъдат различни от останалите.......

И да знаете.....и тук е важно нещо друго - спокойствието е най-големия помощник. Бъдете спокойни и всико ще се нареди. Дори и да не знаем нещо, щом сме спокойни и трезви - няма начин как да не приложим най-доброто за детето ни. Имайте повече вяра в себе си и да знаете,че ще успеем. И да знаете - ние не сме чак толкова неможещи и незнаещи......Не напразно се говори за майчинско чувство.......Та това велико чудо да си майка не е поверено на мъжете, не напразно е за нас - жените, защото ние сме по-силните и по-можещите. И Бог да е с нас и децата ни!

Hug Hug Hug Hug Hug

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 11:03 от Мама Цоцоланка

# 108
Момичета не съм писала защото сменяхме жилището и още чакам да ми прехвърлят нета, но добре че има добри комшии без парола на безжичния, че от вчера вече съм онлайн
Първо да се похваля с добри новини от вторият БХС. Да знаете колко ми олекна.  Hug на всички, благодаря ви за подкрепата. това не го пиша просто ей така, наистина в такива моменти дори подкрепата чрез компютъра е ...... незнам на мен ми помогнахте много
Мануела браво за хубавите новини Grinning
Илиндичка и аз подкрепям МТВ за антибиотиците - ангината е сериозно нещо! Оздравявай бързо Praynig
Ради аз въобще не съм пила фолиева киселина, въпреки че бебо е планиран и ок година преди да забременея бях питала личната дали са необходими някакви тестове и изследвания. Можеше поне да спомене за фолиевата киселина. В много големи количества я има в пъпеша ок 150гр задоволяват дневната нужда (на небременни)
Колкото за количките  и аз се колебая, защото януари го отпиши, ще мога да изкарвам бебо чак към средата на февруари, той е кратък, март вече има и хубяви дни пък и незнам някой в лошо време да си разхожда детето. Май зимния кош ще е излишен
 newsm59 Tada на Мишето само зраве, късмет и хубави емоции! Подаръкът ще си получиш януари.
Сега се връщам да чета предишната тема. Дано не съм изтървала някой

# 109
Здравейте, момичета! Бих искала и аз да се присъединя към вас, но не знам как  Sad Вече 15 седмици бебо расте ли, расте... С нетърпение очаквам да мине Нова година за да го видя и гушна  Hug

# 110
Мамо Цоци просълзи ме. Мисля че си много права. А да знаеш как благородно ти завиждам за трите ти слънчица. Живот и здраве и аз искам четири деца.
Добре дошла Пухинка  bouquet

# 111
  • Пловдив
добро утро от мен!

# 112
Здравейте, всички,

поразрових се из разни чуждестранни интернет теми относно кихането и секретите от носа по време на бременност и понаучих някои неща...

Накратко, оказва се, че това е често срещано явление и симптом през бременността. Вид ринит, даже го наричат ринит по време на бременността. Обикновено е най-силен през първия триместър, но може да продължи и през цялата бременност. Причината му основно е от повишаването на хормоните, особено на естрогена, който води до образуване на повече слуз. Затова и често някои мами се оплакват от запушен нос (тогава слузния слой е по-дебел), а други пък - от секрети от носа и често кихане (слузният слой е тънък и често предизвиква раздразнения в носа --> кихане). Друга причина може да е понижаването на имунитета по време на бременността.

Ето една много добра статия за ринит през бременността (на английски език):
http://www.pregnancy-info.net/rhinitis.html

На друго място прочетох, че при ринита също е характерно да се проявява сутрин и вечер, защото тогава температурата на въздуха е по-ниска, а носът е много нежен и лесно улавя температурните промени. Някои хора кихат по 20-ина пъти, докато не се успокои носът им...

В един чуждестранен форум една жена пита дали честото кихане ще навреди на бебето. Отговорът е не, но все пак бъди внимателна. На майтап, един друг отговор беше: "Ами, преди да кихнеш, предупреди бебето, а после пък го питай "Добре ли си, миличко?!"  Laughing

Според китайската медицина, по време на бременността тялото е по-затоплено, нали и кръвообращението е по-бързо, та затова и бременните са по-предразположени към синдром на патогенна горещина. Затова по време на бременност се избягват тоници (жен шен и др. билки), както и храни със силна Ян (затопляща) енергия. Важно е да се пият много течности, да поддържаме добра хидратация в организма. Пиенето на повече течности влияе добре и предотвратява ринит при бременни. За препоръчване са и повече плодове.

Тани, относно меридианите, в тялото има 20 основни енергийни меридиани, наличието на които съвременната наука е доказала. Те минават по определени пътища в тялото и са взаимно съединени, образувайки енергийна мрежа. Всеки меридиан има определени функции - за поддържане на вътрешните органи и системи. Енергията е тясно свързана и с кръвта и телесните течности. Ако някъде по някой меридиан има блокаж, това запушване се отразява на здравето. Затова целта е да се поддържа проходимост на ен. меридиани - чрез медитация, двигателни упражнения, чигун, йога, масажи, акупресура, иглотерапия, храни и билки. Внимание: иглотерапията е строго забранена по време на бременност. Има и много акупресурни точки, които също не трябва да се натискат през отделни месеци на бременността. Та, относно кихането и ринита, те са проява на патогени или застой на енергия в меридианите на белите дробове и дебелото черво. Но както писах по-горе, това, което се случва по време на бременност си е ринит при бременни, а не алергичен ринит и т.н.  Така че, проблемът при всички случаи не е голям, само дето е неприятен!  Simple Smile

Mishleto_85, честит рожден ден!! Много щастие, радости и здраве!! newsm59 И да гушкаш здраво и хубаво бебе през януари!

Благодаря ви, че обсъждате колички, столчета за кола и проблемите на кърменето! Аз нямам никакъв опит в това, а и съм още назад с материала, но ви чета и давате доста полезна информация.  Мене специално ме посъветваха като си избирам количка, че е по-добре да е с единични и големи колелца, отколкото с двойни. Какво е вашето мнение?

Както вече писа Pochti_bezobidna, и аз също ви съветвам да не ползвате вестници за компреси, че са мръсни и токсични.

Didka055 писа, че в пъпешите има много фолиева киселина. Аз пък снощи прочетох, че и в къпините имало. Ето, тъкмо сега ни се е паднал сезонът на пъпешите и къпините!  Grinning
Маме Цоци, дъщеря ти да не вземе пък да стане певица! Щом толкова много е ревяло, детето...  newsm03  
Вие ходихте ли в Добрич? Нали там имаше големи наводнения, та може би по-добре, че бяхте отложили пътуването...

И мама Цоци е права за това, че всяко дете е с индивидуална съдба и начин на отглеждане, а и другите са прави, че е нужно да сме подготвени с повече информация...
Пухинка, добре дошла в нашата хубава група! Лека бременност и много радости!   bouquet

Слънчев и лек ден на всички!
 Hug    Hug   Hug

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 13:49 от sunrise7

# 113
Приятен ден изпълнене само с полужителни емоции Hug

# 114
  • Madrid
МТВ, Embarassed трудна задача ми възложи. Embarassed

sunrise7 ,моята количка е с двойни и не много големи колелца,имам рядко маневрена количка,а и тежи по-малко,отколкото изглежда.И в България съм я карала,запазвам си мнението.Лично аз искам да си взема лятна този път,понеже като тръгна по моловете примерно и и се налага по 2,3 пъти да я сгъвам  и прибирам,а пък ми е писнало вече.А пеша не мога да се придвижвам.

ela79,благодаря за пожеланието,май имам нужда точно от такова,че дзвероместъра днес ме е обсебил. Crazy

# 115
Добре дошла puhinka ! Hug
Вече се считай за "присъединена"-само кажи термин и пол на бебче ако го знаете вече..а ако искаш и нещо повече за себе си Wink

didka055 радвам се за добрите новини!  bouquet

Мама Цоцоланка права си! /аз не че имам опит с бройката хлапета Laughing, ама теоретично-няма как да се подхожда еднакво към всички характери Peace/ Мен обаче и др ме вълнува-искам да възпитам децата си не по онази комунистическа с-ма по която сме възпитавани ние..и именно в книги като на Додсън /и др психолози разбира се/, се намират методи за целта-т.е. децата да не усещат натиск от наша страна, заповеди, и пр.. ала "аз съм родителя-значи ще слушаш Naughty"...за мен целта е да се изгради приятелско-родителска връзка; хем детето да расте самоуверено,можейки да сподели всеки един проблем,  знаещо че ще има нашата обич и подкрепа, но и същевременно да не се губи родителския респект /е не в някаква строга форма../.Границата е мн тънка, но като гледам тийнеджърите в мом-разговор м/у тях и родителите няма; те търсят информация за нещата които и вълнуват извън дома, и мн често  не попадат на точните хора...във времена на толкова мн агресия, наркотици и престъпност, ако я няма връзката родител-дете..последното ми се струва загубено Tired..а защо ги създаваме тогава..
Баба ми се опитваше да ми прави забележки-"момчета се целуват само докато спят"; не го дръж на ръце-глезиш го"; "стига си го кърмила-момче е-разбира вече"/ама какво "разбира"- не можа да ми обясни Mr. Green/; ..отидем някъде на ресторант с моите родители, съответно дребния тича насам-натам...майка ми започва да мърмори "не си го възпитала, трябва да си седи на стола!"; аз съответно ѝ казвам, че няма да изисквам от 3годишно дете да се държи като 33 годишен човек..според свекъра ми-децата изобщо нямали място в ресторантите..т.е. родителите с деца сме персона нон грата Crazy
Спомням си една мн показателна случка..нашия бе на 2 и 1-2мес. а комшийската щерка на 3 -заедно сме на детски кът, където ги "гледа" пенсионирана нач. учителка. Влизам да сменя памперса на синковеца и Аля /приятелката му/ отразява, че Трифон има пенис-питам я знае ли тя какво има-"дааа-влагалище!" Ей не мога да ви опиша физиономията на лелята! Червена, зелена..потресена, как можело детето така да говори???!!!
Съвсем спокойно я попитах какво толкова е казала? Значи ако трябва да каже как се казва някоя др част от тялото-рамо, корем, буза, коляно-няма проблем, но стане ли дума за "тези" части от тялото-тема табу!
Само погледнете "плода" от този тип възпитание по др теми из форума: как да забеля пилето, какво ѝ е на дудата, и един род подобни бисерни описания..за мен това е смешно.
И това е само една малка част от всичкото...ама става твърде дълго..да не отегчавам с мненито си, с което разбира се никой не бива да се чувства ангажиран-аз така мисля, и сигурно има несъгласни с мен-затова сме различни Wink

# 116
  • София
Здравейте!
Гледаме и ние за колички, кошчета и легла, ама още си оставаме с гледането, щото и ние сме на квартира и още не се знае тука ли ще останем, ще се местим ли в друга, или ще успеем да си купим жилище.
sunrise  Hug Hug , много ти благодаря, ей сега ще почета и аз, че до 17 от това кихане ще ми падне носа Crazy
Мамо Цоци, и аз съм на същото мнение, всеки си е толкова индивидуален , колкото и не можем да си представим Simple Smile та като станем трима, ще си се учим Simple Smile
Спокоен ден Simple Smile

# 117
Здравейте и от мен!
puhinka добре дошла!Пиши  кога ти е термина,на колко години си(ако искаш  Wink ),коя бременност ти е -за да те впишем на първа страничка.Гледам че си от Ямбол-сигурно ще раждаш в Сливен...

sunrise7 ,това значи ли че имам проблем с белите дробове или дебелото черво?

Момичета снощи много се притесних.Събудих се от болка в ляво от пъпа.На нивото на пъпа,на два пръста в ляво.Ходих до WC...но продължи да ме боли докато не заспах по някое време...не зная от какво е и направо ще се побъркам до утре-тогава съм на преглед.Да видим дали е нещо от бременността или ще трябва да ходя при личната.
Днес не ме боли, но напомня за снощната болка с леко изтръпване.Нещо като тик от време на време...не знам  Tired

Относно четенето и аз се ровя в темите за кърменето и количките.И наистина това си е цяла наука.Кърменето така по четене си е толкова сложна работа,че ако не знам,че всичко ще си дойде на мястото от инстинкта след време-то щях да се откажа на мига  Stop
А за количките направо нямам думи  doh Разправям на половинката че свястна колика под 450 лв няма намерим а  #Shocked той- ти добре ли си....как толкова много пари-150 лв и толкова.Да, да мисли си-те летните не струват толкова.И от сега се побъркваме от цени.
Креватче,ще спинка в моето  Rolling Eyes достатъчно запазено е и няма смисъл от ново.Само едно матраче.

# 118
ilindi4ka, ти си само за Макларън или Бъгстър! И двете колички притежават всичко, което изискваш за лятна количка, единствено Макларъна има пълно легнало положение Peace

МТV, напълно съм съгласна теб. Освен това, което си казала искам да добавя, че четенето е необходимо, защото педиатрите и акушерите в България изобщо не са на ниво. С добрите си намерения роднините също ще дават акъл. Първото, което ще направят в болницата е да ти хранят детето с АМ, докато цедиш и хвърляш кърма и коластра, после педиатърът ще каже, че кърмата ти е недостатъчна и трябва да дохранваш, после ще каже на 40-тия ден да дадеш сокче и на 2 месеца да започнеш с твърда храна. Накрая, като ти се разболее детето ще ти изпише Гентамицин за едно разстройство. Не ме разбитайте погрешно, това не е само педиатъра на снаха ми.
Ще мина и на бабите и родителите - ще настояват да установиш строг режим на хранене, спане и къпане на бебето (защото ти нищо не разбираш, те колко деца са отгледали....неможеш да се мериш с тях), ще те наругаят, че кърмиш дълго и ще ти окажат натиск, че държиш детето си гладно вече 6 м. (т.е. само на кърма, която си е променила състава и вече не е така питателна и полезна за детето), а то трябва вече да яде и пръжки с боб. Най-възрастния ще изяви желание да ти изкъпе пръв детето, а в някой краища на България даже ще настояват бебето са се осоли да не мирише, като порастне. Преди да родиш ще те посъветват да обтриваш зърната си с хавлиена кърпа и да ядеш за трима, примерно. А...и задължително, на гърне от 6 месечно Naughty

Аз говоря за това. Спор няма, че всяко детет е различно и изисква индивидуален подход, то и ние възрастните сме различни. Всяка майка е хубаво да е подготвена и да има отговори на тези въпроси, за да може да се противопостави твърдо на тези безумици. Също така да опази здравето на детето си от нашите вещи лекари и от добронамерените съвети на близки и приятели.

puhinnka, добре дошла  bouquet

П.П. MTV, книгата е срахотна, запчнах да я чета Peace

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 14:43 от Katinche

# 119
Здравейте! Ние се завърнахме от почивка! Беше чудесно! Надявам се всичко да е наред при нас утре съм на преглед и дано Бог е с нас!
Четох за проблемите на доста момичета  и много съжалявам, че това се случва  Confused, но и се надявам на добър и щастлив край, като някои новини вече звучат много успокояващо. С вас съм мислено и се моля за вас.
Мамче Цоци разплака ме с постинга си (не само последния) толкова е земен и вълнуващ  Heart Eyes Момичета страхотни сте Katinche, MTV, Ilindi4ka , Тани, (май си TV) и много други, благодаря че ви има.
Абе MTV Joy че си е дуда дуда си е, не мога да уча дъщеря ми да му вика влагалище. Аз също съм много против да се говори бебешки на децата ужасно като почнат(особино някои баби) - папу, акано, нанка и други глупости направо избеснявам.
Аз четох доста преди да се сдобия с Дамяна, но като се появи доста ми се изкривиха познанията на практика, съгласна съм че всяко дете е различно, затова е ценно и уникално, но без четене просто не става, нема начин да слушаш само изкукали педки и баби.
Има ли фенове на триколките, ужасно маневрени са , просто невероятно, преди да я имам моята си мислех кво ли не, но след две годишно каране съм фен. Само че моята бе комбинирана, нямах нужда от зимен  кош за лятно бебе, а сега мисля че зимен кош е наложителен, големи единични гуми. И майчета които си мислят, че зимата няма де се разхождат, според мен грешат, да не би да живеем на северния полюс.
Пухинка добре дошла, радвам се че сме от един град, пиши на лични ако искаш   bouquet

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 15:55 от sugar_lady

Общи условия

Активация на акаунт