ЯНУАРСКИ МАМИ 2010 г. - 14 тема

• 16 187
  • 294
  •   1
Отговори
# 90

Ние днес изкарахме един страхотен съботен ден. Ходихме и на кино, гледахме Пророчеството, много хубав филм, но не е за бременни с лабилна нервна система  Mr. Green
Пошегувах се.

O, боже чак сега зацепих Joy Joy Joy Ами....аз много се кефя на такива филми Crazy

Цоци, не те разбрах, какъв е проблемът да чета за приучаане към гърне. Имам дъщеря, на която и е време да се учи Rolling Eyes А и не виждам да са се вихрили спорове за кърменето...
Относно кърменето, след раждането ще е вече късничко да се чете. Мисля, че е точно сега моментът, които иска да се образова Naughty

Роси, на тази ли се спря? Много добър избор, явно с тебе имаме еднаква преценка за количките Hug
За гърнето, права си, може и да изчакам някой друг месец, поне да може да си казва newsm78

# 91
Роси, много ти благодаря за разяснението. То и аз си мислех, че кошчетата са за новородени, ама не бях сигурна.  Embarassed
Количката изглежда добре, пък и характеристиките й също ми допадат. А и Катинче явно се е спряла на нея Simple Smile
Аз засега си запазвам фаворитите и малко по-нататък ще обиколя магазините, за да ги видя на живо и да си избера. Сега имам по-належащ въпрос за решаване, а именно да си намерим квартира. Та всичко по реда си. Simple Smile

# 92
  • Варна
Да, почти съм убедена че това ще е количката, остава да отида в някой магазин да я побутам, че съм я харесала от отзиви, характеристики и снимки  Laughing Но казват, че е маневрена, така че не вярвам да остана разочарована. Ти реши ли каква количка да вземеш, Катинче?
Колкото до кърменето, аз също смятам че сега е момента да се чете, все нещо ще остане в главата. Преди да родя Виктор, нищо не бях чела за кърмене и доста се бях ошашкала. След това доста трудно намирах време да чета материали за кърменето с новородено бебе.
Копнеж, пак заповядай  Hug И дано бързо да си намерите хубава квартира Simple Smile

# 93
ilindi4ka бързо оздравяване Hug

Копнеж, Роси вече ти е обяснила; има и теми за столчета-гледай при избора какви са резултатите на модела който си харесала, краш теста Peace Ето повече инфо:
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=920

Katinche има инфо и с мн добри и логични доводи се аргументира Додсън Laughing
Сега съм купила "Изкуството да бъдеш баща"-за таткото, но и аз ще се запозная със съдържанието де Wink
И аз съм на мнение че свалянето на памперса бива да е след 2г, но...винаги за всяко нещо има "но" Simple Smile

valkiria79
четох го това ЕБХ, ама нещо не ми се струва практично за майката Thinking По-скоро мн по-ангажиращо..а ако не кърми, с коя ръка ще държи бебето, с коя шишето и с коя тасчето в което бебето би следвало да пишка-Ич не вдявам Crazy

Додсън я има и ей тук за дърпане, както и мн други книжки:
http://www.spiralata.net/booklist.php?fieldFrom0=200&LangID=0&Letter=*

За количките-пробвайте на познати, защото в магазина няма криви плочки, няма бебе+сумати друг багаж, няма бордюр, който ще е добре да качите/слезете за да видите как е Wink...

# 94
  • Madrid
Роси,много удобна изглежда количката. PeaceАз имам на Jane,също съм се приспособила и с този зимен чувал,чудесна комбинация е.Този път мисля да си взема лятна количка само,не че с моята не би беше удобно,напротив,но ако трябва да пътувам или често да я сгъвам,предпочитам един летен вариант.Иначе и кошница си имам и още едно столче.
МТВ, Hug

И Самуил свикна на около две години и нещо без памперс.

Наистина е по-добре да се информира бъдещата майка сега,понеже след раждането,при най-малкия проблем,педиатърката ще посъветва да се дохранва детето с  АМ и обърканата майка слуша безрезервно.

# 95
Дано не съм досадна вече Blush

Аз тази количка съм я гледала във фирмения магазин на Peg Perego и там съм я бутала, отделно в нашия вход има едно дете с таква, от там имам впечатления.

Относно моя избор, уфффф....за сега си оставам с Макларъна (тя е лятна, но много проходима през зимата). Имам няколко варианта -да си купя зимно чувалче за нея, да си купя още една количка - комбинирана заради коша за новородено и третия вариант да ми дадат една комбинирана за ползване, докато детето започне да сяда.

Ще чакам до последно и ще постъпя според ситуацията, ще видим и как ще сме с паричките. Но честно да си кажа, ще хвърлям и по едно око на Продавалника. Истината, че не ми трябва нова количка само за първите 6 месеца, т.е. не ми се дават толкова пари за 6 м. Макларъна не бих я сменила за нищо на света.

MTV, ще я изчета. Наистина си права, то си зависи и от детето. Може и да е хубаво от време на време да се правят ненатрапчиви опити Thinking Просто исках да се информирам и случайно се натъкнах на твоя линк.

Илиндичка, толкова си права за педиатрите, че направо се вбесявам. Бива неграмотия, но тяхното минава всякакви граници. Ядосвам се, защото и снахами изглупя (интелигентно момиче и толкова инфо и дадох), като слуша една бабичка, която не си е ъпдетнала знанията от преди 60 години #Cussing out За кърменето и захранването няма да споменавам какви съвети е давала, но да изпише на 6 месечно бебе ГЕНТАМИЦИН заради някакъв вирус #2gunfire #2gunfire #2gunfire при условие, че е доказано, че е причина за загуба на слух, незнам значи. Да отидеш и да я убиеш. Снаха ми една седмица му дава тези АБ, захрани си детето на 2-3 месец и на 4-тия започна опитите за отбиване Sick

Последна редакция: сб, 08 авг 2009, 22:46 от Katinche

# 96
Катинче, Катинче, скъпа....къде ти е чувството за хумор тази вечер......Не пали от малко...Всеки може разбира се да чете където иска и колкото иска.......Коментара ми бе с най-добри чувства......Все пак все още сме бременни, пък като го докараме до кърменето..... - нали  и тогава с нещо трябва да пълним темите.....Нека оставим материал за писане и тогава......

# 97
  • Madrid
Ауу,аз като бях студентка в Пловдив ми бяха изписали Гентамицин инжекции/лекар от Шумен/ и личната ми лекарка веднага ми го смени като ми спомена колко е токсичен,а да не говорим за малки деца. Rolling Eyes
И аз харесвам Макларън.Една позната има такава и ползва същото чувалче като моето на Jane за през зимата,но тук не е толкова студено като в България.Няма сняг,но пък като завее един силен сух вятър...Голяма полза имам и от найлоновото покритие,което е за дъжд,но моето е от 2 части.Зимата си карам със сенника все едно,който е такъв и чувала,така количката става непропускваема. Simple Smile

Сега ще хвърля едно око на книгата.

# 98
  • Варна
ilindi4ka, и на мен ми изглежда удобна, а и като цена смятам че е достъпна. Аз примерно 1000 лв. не бих дала за количка. Да не говоря за мъжът ми, на който и 500 лв. му се струват много и си мисли че количките струват около 200 лв.  Mr. Green
MTV, май си права че трябва да побутам количката навън, така ще добия най-добра представа за нея. Нямам познати с такава количка, освен като видя някоя мама в Морската градина, да я помоля да направя една маневра  Laughing
Изтеглих книгата на Додсън, в понеделник като отида на работа ще я принтирам и почвам да я чета.
Катинче, то май наистина няма смисъл да купуваш нова количка за 6 месеца. Така че Продавалника е добро решение.
Наистина много лошо е това, че доста от педиатрите не си опресняват знанията, не се запознават с новостите и практикуват по старите методи. Точно по тази причина отсега се чудя кой педиатър да изберем. В поликлиниката до нас всичките са за ранното захранване и сокчетата от 40-я ден  ooooh! Но ще видим, има още време.
А това лекарство Гентамицин хич не го долюбвам. Детето на шефа ми е оглушало от прием на този антибиотик  Sad
Момичета, лека нощ от мен и сладки сънища! И до утре  Grinning

# 99
Катинче, Катинче, скъпа....къде ти е чувството за хумор тази вечер......Не пали от малко...Всеки може разбира се да чете където иска и колкото иска.......Коментара ми бе с най-добри чувства......Все пак все още сме бременни, пък като го докараме до кърменето..... - нали  и тогава с нещо трябва да пълним темите.....Нека оставим материал за писане и тогава......

мама Цоци, тогава ще си бъбрим, за недоспиване Tired, мастити, кое кога с е уригнало, дали или не е казало "агу"... Joy

Katinche и аз мн се ядосвах на моята снаха, която хем ме питаше, и аз като най-големия балък обяснявах подробно, хем после правеше точно обратното newsm78 #2gunfire
Вследствие на което племенника ми е с жестока алергия /щото е захранен по старата схема, при доказано алергичен баща/, -щеше в мом на пристъп да се задуши-поду му се езика и лимфните възли, биха му урбазони в спешния..а бе такава велика глупост сам да си навлечеш на детето-думи нямам ooooh!
Но за съжаление истината е че на сила хубост не става и не можеш да дадеш на някой нещо което не иска Peace

# 100
И моят коментар беше с най-добри чувства.  Peace
Материал за писане винаги ще има, особено ако вземем под внимание, че вече 15 теми насам си говорим само за ФМ и БХС hahaha

Илиндичка, значи ли това, че чувалчетат на Jane са напълно съвместими с количките на Макларън? Чувалчето има прорези и се захваща с коланите, нали....и е от полар (или някаква подобна материя). newsm78

Роси, за педиатрите разровичкай се ТУК, може да намериш някой добър, форумчето ни е златна мина Simple Smile

MTV, ужас и аз не съм на себе си от яд.  #Crazy

# 101
  • Madrid
Заедно ги купихме и тя си го ползваше една зима,има място за колани,да и е от полар.Доста е дебело.

Излизат ми ероглифи на линка,от който мога до си изтегля книгата.Проблема е в моя компютар със сигурност.

# 102

Излизат ми ероглифи на линка,от който мога до си изтегля книгата.Проблема е в моя компютар със сигурност.
Я пробвай сега:
http://www.spiralata.net/
Избираш в ляво "книги на български"..ако искаш и на руски де..давам пример само; и после търсенето е по фамилия на автора.

# 103
  • Madrid
Не става пак,като дам "търсене" и излизат ероглифи,но днес като търсих инфо за антибиотика и в Гугъл ми излиза списание моето бебе и като кликна на линка,страницата излиза  с ероглифи.Затова ползвах компютара на снаха ми,там си излиза нормално,утре ще я помоля да ползвам пак нейния компютар.Мерси!

# 104
ilindi4ka -превключи си енкодинга Wink
Горе на експлорера/мозилата..не знам какво ползваш..отиваш на View; -Character Encoding-Cyrillic /Windows-1251 е опцията при мен де/

Общи условия

Активация на акаунт