ЯНУАРСКИ МАМИ 2010 г. - 14 тема

• 16 382
  • 294
  •   1
Отговори
# 240
Хай и от мен, искам да ви попитам дали тази оферта си струва.Приятелка ми предложи следното, една нейна позната да ми продаде количка на Мак Ингланд, заедно със столчето за 250 лева, доколкото си спомням количката е използвана само няколко месеца, защото си купиха друга, тази им се видяла неудобна и тежка.Нещо не се навивам, пък и количка ще купувам много по-нататък, няма да ме чака момичето до декември я, не знам какво да реша.

Моята е такава

Наистина са тежки и ако не са маневрени /въртящи се/ предните гуми-просто не те съветвам да я купуваш, като оферта..не знам в мом на какви цени са-2005г бяха 250лв
А столчето какво е?

# 241
Здравейте и от мен!
Днес ви чета цял ден и все нещо не пиша. Много ме боли корема, пих но-шпа, но нищо. По-лошото е, че снощо имах няколко капчици кръв, сутринта пак, следобед малко повече и така. Като че ли се засилва. Мисля да звънна на лекаря ми и да отида. Нещо напоследък ми се насъбра много стрес и напрежение и явно си казва думата.
Hope, аз си гледах детето сама. Не съм искала помощ. Е вярно, че първия път обух памперса наобратно  Embarassed, но кога пък бях обувала памперс. Между другото и така става, те и без това са им големи. Вярно, че е малко натоварващо като си сама, но ми беше по-спокойно. Не мога да си представя да ми се суети накой в краката, ще полудея. Може да има и оправни и полезни баби, но нашите определено не са, затова си ги спестих  Wink Къпането отначало и при нас беше на чешмата, но после се престрашихме и в коритото. Никой не ни е показвал как. След като свършихме, с това, което бях чела, вадехме Яна и това е  Laughing  Подготовката траеше повече от къпането  Blush В родилния дом като ми я донесоха, реших, че трябва да я взема и да я гушкам. Гушках я и я целувах постоянно. Казвах й, че това е мама и я обича. Водех я на прозореца да и покажа снега, тъкмо беше завалял.........
Малко се поотнесох  Embarassed Все пак май ще трябва да отида на лекар, че това кървене взе да ме притеснява  newsm78
Прегръдки от мен и до скоро  Hug

# 242
http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=275927&cat=3
много прилича на тази тук, но е малко по-различна като разцветка, май се води принцес, сигурно е същата като на МТВ

# 243
  • Стара Загора
Katy ,
 Впрочем, кога майките се отърсват от тези си чувства?
Веднага щом поемеш бебето  Wink При мен лично беше така, не съм чакала някой да ми каже как да я хвана, как да я нося - инстинкта бързо проработва. За къпането също от първия ден с татито я къпахме, но и аз като Katy придобих кураж като гледах акушерките в родилното как ги подмятат под чешмата  Laughing Не го мисли сега, като видиш човечето всичко се нарежда. Hug

За пишкането не ми се говори - събудя ли се вечер задължително трябва да отида до тоалетната. По принцип съм си пиклива , пък сега е чудо. Като ми порасне тумбака ще трябва да се пренасям в тоалетната май  Sunglasses

# 244
minana не чакай, ами отивай Peace

# 245
minana ,
обади се възможно най-бързо на лекаря си и отивай на преглед! Дано няма проблеми!

Момичета,
благодаря ви за споделеното.  Hug Помага ми да не се чувствам като бяла врана. Само номера с чешмата не ми е много ясен, но ще се досаждам на акушерките, докато къпят бебетата. Wink

# 246
  • Варна
violetblue, KarmelitaD, много благодаря за разяснението за болничните, всичко ми стана ясно   bouquet Мисля да работя до края на този месец и после да излизам в болничен. Нещо не ми понася работата вече, като съм седнала повече време доста ме заболява корема. Бебето е най-важно.
_Hope_, радвам се че ти харесва количката  Simple Smile Аз мисля да я поръчам от тук: http://www.mytoys.de/
Досега оттам съм поръчвала веднъж, но чрез друго момиче от форума. Доста момичета от темата правят поръчки и можеш да я поръчаш чрез някой. А може и да си направиш самостоятелна поръчка, аз мисля така да направя. Доставката е 15 евро. За нови клиенти има отстъпка 10 евро и така ти излиза почти без доставка  Simple Smile Виж тук в темата е много добре разяснено: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=418543.0
А иначе в сайта много ми харесва цвета на количката, в бг сайтовете не съм виждала да го предлагат: http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.ba.br01.53.01/1882630
Колкото до двете дръжки или цяла, ако количката е маневрена, мисля че ще е лесно да се бута дори да е с две дръжки.
За грижите на бебето е нормално да се притесняваме. Аз като родих Виктор и след няколко часа идва акушерката да ни даде
бебетата (бяхме 3 момичета в стаята). Аз я питам как да го хвана, много се притеснявах. А тя: Е хайде де, какво се правиш, сякаш не си хващала бебе. Че къде да съм хващала новородено бебе  Crazy После и за къпането много се притеснявах, но аз имах помагачи, та не беше толкова страшно. Иначе най-добре е бебето да се гледа само от майката и таткото, иначе от съвети може да се лудне. При мен първите дни бяха баба ми и майка ми, едната каже едно, другата и опонира, ей направо ми скъсиха живота. На третият ден след изписването ни им казах да си ходят. След като си тръгнаха ми беше много по-спокойно. Сега живот и здраве не смятам да им искам помоща.
gitadam, на сина ми количката беше такава, каквато ти предлагат, но с 4 гуми, не с 6. Верно, минава отвсякъде, но е доста тежка и не особено маневрена. Та аз не бих си я взела пак. Още повече че в продавалника за тези пари можеш да си намериш и по-хубава количка.
minana, бързо отивай на лекар, дано не е нещо сериозно  Praynig
svetlenceto, честито момиченце! Ей, май засега момите са повече в темичката ни, дано, дано  Grinning Аз се надявам в петък на ФМ да разбера пола и на моето бебче.
Сори ако съм досадила с дългия пост, ама като пишете много ,така ще е Grinning

# 247
  • Чехия
Хай и от мен, искам да ви попитам дали тази оферта си струва.Приятелка ми предложи следното, една нейна позната да ми продаде количка на Мак Ингланд, заедно със столчето за 250 лева, доколкото си спомням количката е използвана само няколко месеца, защото си купиха друга, тази им се видяла неудобна и тежка.Нещо не се навивам, пък и количка ще купувам много по-нататък, няма да ме чака момичето до декември я, не знам какво да реша.

Gita купиш ли си нещо на старо ще те яд после..няма да такова какво искаш и вече всичко е различно. По-добре си купи ново , но да по вкуса ти. Аз така взех кошчето за кола до 9 кила, и сега ще трябва да купя ново, та ще имам две.

Норе мига на срещата ви ще решаваща. Мисля, че ми за секунда няма да се поколебаеш какво да правиш. Сега го мислиш, после ще го почувстваш и колкото повече сега се тревожиш толкоз по хладнокръвна ще си когато дойде момента.
Къпането е не е никак страшно, няма се обяснявам сега как, къде се държи бебето защото си мисля, че го знаеш.

svetlenceto, честота мома.

just_an_ODDalisque, честото от есента ли почваш да учиш?

violetblue, честита годишнина..айде дано е последна. Аз скоро ще празнувам тримесечие, май с теб ще последните повръщаши бремки. Само търпение май ни остава.

minana, тръгна ли вече ..стискам ти палци.  Hug

Роси, май и ти ще си с мома..ако мога да така да заложа.

# 248
  • София
Здравейте и от мене!
Искам да попитам, как точно стой въпроса с дългите (1 месец) болнични, от личния или от гинеколога ли трябва да си го изисквам? Мерси предварително Simple Smile

# 249
Гинеколога ти може да даде максимум 7дни, след това те праща на ЛКК, които ти издават всеки мес. за мес болничен.
Преди това, обаче се ходи при гинеколкога за направление за ЛКК.

# 250
Здравейте, нямам много време да пиша, но когато имам няколко секунди в работата ви чета. Да се включа и аз за витамините - все още пия фолиева киселина, като вече минах само на по едно хапче, в началото пиех по две или комбинирах с Матерна, защото в нея има и фолиева. Не пия други витамини, макар че може би трябва да започна да взимам нещо - леко ми е нисък/граничен хемоглобинът. При референтни граници 120-140, моят е 117. лекарят каза, че това били референтни граници за небременни и не било проблем, че е леко по-нисък.
Иначе подкрепям това за разнообразните храни, плодове и зеленчуци, но е толкова трудно да се спазва, през уикендите горе-долу с еполучава, но през седмицата често ядем джънк фууд Sad

Добре дошли и от мен на новите момичета   bouquet

# 251
  • Чехия
Между другото мами, не ви ли страх че с тези двойни гуми в снега няма да сте маневрени. Пълнят се с лед и вода, зимата се замърсяват и едвам вървят. Аз имам с големи гуми и просто съм като бъги през кал, камъни и баири и терена, меко вози и бебето супер добре спи така.Имам и лятна с дойни гуми и в София ми беше проблем из дупките, никога на заспа в нея моята капризка.
ето това ме кефи, но не бих рискувала в наше село планинско, с три колела.

Моята е тази и съм на 101  процента доволна

# 252
Аз живот и здраве също съм фенка на триколките,струват ми се адски удобни и маневрени...така че аз лично предимно в такива се оглеждам  Peace

# 253
  • Чехия
За мен триколките хем са фешън, хем са удобни, ако бях в град щях  да си харесам някоя...Още си мечтая за едно quinny buzz , със зимен кош, но просто логически не ми се връзва с изискванията. Aх, мечти

# 254
  • София
MTV, благодаря ти за бързия отговор, ама ако ми кажеш какво е ЛКК? Embarassed Хич не съм запозната, и много ми е неясно цялата тая история с болнични, изплащане, обезщетения ..... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт