Тайната на дългата и здрава коса - 72

• 52 189
  • 291
  •   1
Отговори
# 135
Иначе балсамчето е много приятно и много по-различно като усещане (при нанасяне), мен ме изкефи.
В какъв смисъл? Попива ли бързо? Утежнява ли косата?  Hug

# 136
Иначе балсамчето е много приятно и много по-различно като усещане (при нанасяне), мен ме изкефи.
В какъв смисъл? Попива ли бързо? Утежнява ли косата?  Hug

Ами има лека и "ефирна" консистенция...Усещам като го нанасям как обвива всеки косъм   Crazy
Докато Пантен и там другите балсами са ми по-тежки и гъсти.....
Косата ми е много хубава, не е утежнена, не се наелектризира, не хвърчи, мекичка е.......  Flutter
Само аромата дето не му е толкова траен като на Пантена... 

# 137
Значи определено ще се пробват и ш-ните и б-мите  Grinning Peace Благодаря на Бира с таратор , че сподели   bouquet
Моят косопад има леко подобрение.След 2-рата маска с чесъна миризмата е по-настоятелна,но я усещам само когато си намокря косата-иначе-не  Peace За мое огромно щастие успях да си намеря ш-на Фитовал+ и сега пак си се мия с него. Една глупава аптекарка ме излъга,че го били спрели от производство и се опита да ми пробута някакъв нов за изтощена коса,но аз отказах и много се отчаях,че вече го няма  Crossing Arms Но за мое щастие  онзи ден го мярнах в една друга аптека и си го купих веднага  Crazy
Купих си и Рициново масло,но честно казано не знам как да го ползвам  Blush Само корените ли се мажат и колко време се седи с него?Някой ще сподели ли какъв ефект има от него?  Hug

# 138
Сташна си, Бира с таратор  Peace  bouquet
Tetinka аз мажа с рициново, но имай предвид че е мноого гъсто и мазно. Слагам само в корените, точно защото е много гъсто и не мога да го размажа надолу. Оставам да действа час-два   Hug Ето тук намерих разни рецепти  Peace

# 139
Здравейте скъпи мами, аз все още не съм мама, момиче на 14 години съм, но с интерес чета вашите коментари и теми и с удоволствие бих се включила.Попаднах на тази дооста обемиста тема, няколко темички прочетох и се заинтересовах доста.Моята коса е гъста и дълга и почти нямам проблеми с нея.Казвам почти, защотото от време на време ми става суха.В момента косата ми е малко под раменете и сега съм решила да си я пусна по-дълга и искам да пробвам вашата маска.Още днес ще проверя дали в нашето малко градче има ветеринарна аптека, ако ли не ще поръчам на някой от друг град да ми потърси, обаче моята коса си е доста гъстичка и се опасявам да не ми стане освен дълга, а и още по-гъста. Rolling EyesИначе много се грижа за косата си, исползвам скъпи и качествени шампояани, маски и продукти за коса.Исках също и да попитам какво да я правя като започне да ми се исушава пак в краищата, защото от кристалите не съм много доволна.Чакам съветчета от мамите с повече опит, че моята мама около малкото ми братче няма време да се погледне Mr. Green

# 140
Сташна си, Бира с таратор  Peace  bouquet
Tetinka аз мажа с рициново, но имай предвид че е мноого гъсто и мазно. Слагам само в корените, точно защото е много гъсто и не мога да го размажа надолу. Оставам да действа час-два   Hug Ето тук намерих разни рецепти  Peace

bouquet Благодаря много, Satrlight Ами какъв ефект виждаш от това масло? По-добро ли е от бадемовото ? В една от рецептите пише:

Рициново масло (ако сте с дълга коса,цялтото шише Shocked Shocked, а ако сте с къса-половината)
..........

Как така цялото шише  Shocked ? Не е ли много ?   newsm78

# 141
Tetinka, моето масло е 50 мл. Наистина си представям да се сложи цялото шише - то 1 супена лъжица е 15 мл, т.е едно шише е около 3 с.л.
Аз го мажа с надежда да засили растежа и против косопад. Според мен подобрява вида на косата като цяло, но напоследък забелязвам позасъхнали и  цъфтящи краища - явно трябва да започна да мажа по цялата дължина  Peace Бадемово много отдавна не съм ползвала и не мога да сравня.

# 142
  • В полите на Пирин планина
Против цъфтежи най-добре действа маслото от пшеничен зародиш. Аз лично най-много харесвам масло Жожоба, но е доста малко като количество и много бързо ми свършва.

# 143
Аз скоро си взех рициново, но слагам по много малко, някъде четох че трудно се измива и заради това Simple Smile за ефект от него не знам, но го има из маските за косопад и затова го взех.

# 144
  • Бургас
Момичета,по колко масла смесвате при приготвянето на маската? newsm78

# 145
Момичета,по колко масла смесвате при приготвянето на маската? newsm78
Ами аз сега да видим, две от на икаров, зехтин,сега и рициново, стимъланта не го броя за масло.

# 146
Навярно трябва да съм на вашите години за да ми обърне някой внимание...
Ако изполваш маската косата само на дължина ли расте или се и сгъстява?

# 147
  • Бургас

ее,стига де. Hug
Ами мисля,че спомага за състоянието на косата като цяло.Аз бърз растеж не съм забелязала на моята коса.А за сгъстяването мисля,че тук играят генните фактори. Peace

# 148
За съжаление, и растежа и гъстотата са ген, може с маски само да се подобри състоянието на косъма, да е по-здрав, по - лъскав, друго не.

# 149
Lady Incandescent, ти го беше препоръчала и по напред пшеничния зародиш и съм го набелязала за купуване  Peace Сега имам масло ши и мисля да го мажа по мъничко след баня по връхчетата.
Аз в маските слагам най-много 3 масла заедно, но най често - само по едно или 2. А когато слагам рициново - само него.
BG_kaka, за по-бърз растеж някои ползват хининова вода, но и аз мисля че е въпрос на ген  Peace

Общи условия

Активация на акаунт