Тайната на дългата и здрава коса - 72

• 52 177
  • 291
  •   2
Отговори
# 210
  • в моя свят
Преди малко си купих шампоан Милва с хума от кварталната аптека за 1.90лв. Поръчах и този с катран,че в момента го нямаха.Казвате,че от този с хума се исушава косата.Аз във всяка маска за коса слагам и хума и косата ми става много хубава.За това предполагам,че няма да ми се исуши косата,защото по принцип хумата ми действа много добре. Друго не съм ползвала на Милва освен хининова вода,скоро си я взех и за 2 пъти ползване съм доволна.
От коя аптека го купи аз никъде не намерих Simple Smile
  Аптеката е малка на ул.Братя Миладинови,но не знам кой номер,малко преди да се пресече с ул.Отец Паисий......Не знам дали ме разбра......Беше последния шампоан на Милва,но казаха,че към края на седмицата ще зареждат с продукти на фирмата.

# 211
А тези от първа страница никакви сулфати ли нямат или са само без SLES? И кой от двата сулфата е по-вреден ? Blush
За шампоаните от 1-ва страница нищо не мога да кажа, понеже не съм ги ползвала и не съм виждала съставките им. Мисля че Пантен съдържа амониев лаурил/лаурет сулфат, който e малко по-добрия вариант за пенител.
Sodium Laureth Sulfate (SLES) се води за по-мек пенител от Sodium Lauryl Sulfate (SLS), но като че ли не е съвсем така. За производството му се използва канцерогенът етилен оксид. SLES се свързва и с 1.4-диоксан - токсично и силно канцерогенно вещество, което може да предизвика увреждания на черния дроб и бъбреците, дори смърт при излагане в по-големи количества. Tук има интересна информация
Според  Skin Deep Sodium Lauryl Sulfate е с по-ниско ниво на риск. Лошото при него е, че заедно с измиване на нечистотиите, разрушава протеините в най-горния слой на кожата. Това освен изсушаване и раздразване може да позволи проникването на различни замърсители в по-дълбоките й и чувствителни слоеве, което дори да повиши опасността от ракови заболявания. Едно от най-обезпокоителните свойства на СЛС е способността му да се натрупва в тялото при контакт с кожата. След като бъде погълнат, един от основните ефекти от SLS е да имитират дейността на хормона Естроген. В резултат може да се появят здравни последици като ПМС, симптоми на менопаузата, безплодие при мътжете, повишен риск за рак на гърдата.
Това е накратко, без да претендирам за изчерпателност и 100 % точност.  Peace

Сега гледам шампоаните Милва в сайта, наистина ли това са съставките на етикета, защото са едни и същи на всички шампоани? newsm78

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 19:13 от Satrlight

# 212
Днес се отбих при кожен лекар и да се похваля,че тя е голям професионалист и мисля че доста ще ми помогне за косата и други проблеми с кожата.Та ето как протече разговора ни за косата:

Докторка:Какво оплакване имате?
Аз:Ами имам проблем с обриви по гърба и засилен косопад в предната част на главата(там темето или как се казва където повечето мъже оплишивяват)
След това последва един преглед от 5 мин който мина през цялото ми тяло!
Докторка:Не се храниш здравословно момко.
Аз:Ами кво трябва да ям?
Докторка:Яж си каквото искаш ама намали тестяните продукти и сладкото
След това ми обесни как точно вредели тея тестяни работи и сладкото нещо свързано с повишяване на захарта без да имаш захарна
И сега идва хубавата част обеснението за косата!!!!!
Докторката ми прегледа косата с някаква огромна лупа и каза:
Дебелината на косъма изглежда еднаква цветът също е еднакъв само дето(тука незнам точно как се казваше ама ще го кажа така Дупките от които излизат космите)са ти разширени и ти препоръчвам когато си миеш косата да почнеш с хладка вода(леко студена ако съм разбрал правилно)след това 2 пъти с топла вода също така ти забранявам да исползваш шампоан ще се миеш с сапун БЕБЕ 0_o
Аз:защо с сапун БЕБЕ?
ДокторкаSadне помня какво ми каза ама нещо защото колкото повече се миеш с шампоан толкова по бързо се омазнява косата)
Аз:И какво ще правим,че да го спрем?
Докторка:Значи предписвам ти тези витамини също така ще ходиш около 2 седмици на нагревки(това е за тялото така,че може да не го вземате в предвит)и ще се видим другия четвъртък.

И така протече разговора...а колкото до витамините единия е за стягане на тези пори или там както се казва от дето излиза косъма а другото не помня за какво беше ама имам добро чуства и мисля че ще ме оправи

П.П. не обръщайте внимание на правописа нямам време да го проверявам!!!!

# 213
Аз освен с маската с АДзЕ,за косопада използвам и тази серия шампоан +ампули . И в краищата слагам от този балсам.
Дано има ефект  Peace

# 214
 Я кажи какви са тези витамини, които ти е предписла как се казват?

# 215
ами незнам щото точно като излязох от докторката се разделих с майка в нея остана рецептата с мазилото и витамините и като се пребере ще драсна какви са както казах едното е за кожата да расте предотвратява стрий и такива а другото за косата беше ама не се сещам как се казваше ама ако тряя карам на памет...Витамин А и Витамин Б12

# 216
т.е. докторката е предписала отделно витамини от В групата, вит. А,Е и т.н., а не тези, които са "специално за коса и нокти" като фитовал и геритамин...?  супер.
Много е интересно и това за тестените неща... и без това си търсех още един повод да ги намаля Grinning
П.С. Включих се и за да се похваля - за последния месец постигнах растеж от 2.5 см (в сравнение с 1.5 см преди 4 месеца )   Hug

# 217
Изпуснала съм явно коментарите за сулфатите...но звучи  Sick
Разгледах шампоаните из банята - ами то никъде не пише по колко съдържат...или проблем е, че въобще съдържат  newsm78,
Ааа има ли шампоани БЕЗ SLES и SLS? Може ли който има повече инфо да пусне (на БГ моля  Praynig)

За милва да кажа и на мен как ми се отрази. Купих си няколко (2 лв. никак не звучи зле), ползвах ги зимата, нито от хумения ми се изсуши, нито от жен-шеновия ми омекна  Confused А за да изхвърля шишетата с остатъците май изпрах нещо.
Няма да си купя пак  Naughty
.....
П.П. не обръщайте внимание на правописа нямам време да го проверявам!!!!
  smile3505

# 218
На мен ми стана интерестно когато ми каза че порите на главата ми били широки в тая област на косопада и затова падала и сега сиг ще сънувам как се стестняват  Joy Joy а също ми е интерестно и това за сапуна   baby_neutral baby_neutral baby_neutral

П.П отново втория витамин не е Б12 а Б6

Последна редакция: пн, 17 авг 2009, 23:04 от Kocha

# 219
Разгледах шампоаните из банята - ами то никъде не пише по колко съдържат...или проблем е, че въобще съдържат  newsm78,
Ааа има ли шампоани БЕЗ SLES и SLS? Може ли който има повече инфо да пусне (на БГ моля  Praynig)

Ей сега си забърквам един домашен шампоан и повече изобщо няма да си купя от магазина!  Naughty smile3534

# 220
  • в моя свят
Издай рецептата де  Cry  и ние да си забъркаме. Party

# 221
Преди малко си купих шампоан Милва с хума от кварталната аптека за 1.90лв. Поръчах и този с катран,че в момента го нямаха.Казвате,че от този с хума се исушава косата.Аз във всяка маска за коса слагам и хума и косата ми става много хубава.За това предполагам,че няма да ми се исуши косата,защото по принцип хумата ми действа много добре. Друго не съм ползвала на Милва освен хининова вода,скоро си я взех и за 2 пъти ползване съм доволна.
От коя аптека го купи аз никъде не намерих Simple Smile
  Аптеката е малка на ул.Братя Миладинови,но не знам кой номер,малко преди да се пресече с ул.Отец Паисий......Не знам дали ме разбра......Беше последния шампоан на Милва,но казаха,че към края на седмицата ще зареждат с продукти на фирмата.
Да знам я, явно скоро са ги заредили, преди няколко месеца търсих не ги бяха чували Simple Smile

# 222
Издай рецептата де  Cry  и ние да си забъркаме. Party

Аз в по предните страници я  бях казала, само че включваше и малко шампоан. А пък сега ще видим, като дойде време да си мия косата ще споделя какво съм сложила. Hug

# 223
Здравейте мацки! Моята коса е къдръва, по-скоро беше на масури преди да родя. Сега е нормално къдрава, чуплива. Много често цъфти и не мога да я пусна дълга. Ако я оставя да расте - цъфти.  Като бях ученички една фризьорка ми каза една рецепта и да ви кажа това е най-успешната процедура за моята коса. Равни части листа от бръшлян, чимшир и бяла бреза се сваряват. Косата се облива с тази отвара след като сте я измили с шампоан, като последно изплакване. Косата става жизнена и расте бързо. За съжаление аз все нямам време за тези неща. Правила съм тези процедури едно лято, защото си бях на село и всичко си берях сама. До сега все бях заета с работа с детето. От скоро съм безработна и съм се замислила, че това е идеалният момент да си обърна нужното внимание! Изпробвайте рецептата много е ефикасна.

# 224
Количеството на съставките се определят от мястото на посочването им - колкото по-напред е посочена дадена съставка, толкова повече е тя в шампоана. В повечето шампоани най-голямо е количеството на водата, после на пенителя и нататък вече другите съставки, като тези които са на последно място са най-малко. Има шампоани без СЛС или СЛЕС - тези които аз съм ползвала са Палмолив лилав, Дулгон детски и още два-три детски, от които обаче не останах много доволна.
За жалост информацията на български за СЛС и СЛЕС е доста оскъдна, поне това което аз откривам. Много ще се радвам ако някой е открил повече неща и ги сподели. Hug  Но пък попаднах на тази статия докато търся - видя ми се доста интересна и полезна

Общи условия

Активация на акаунт