На плажа, в парка, по поляни, забава е голяма с наш'те Юнски малчугани :)

• 15 942
  • 292
  •   1
Отговори
# 60
cveta3-не се тревожи за фонтанелата,нашата е също още отворена,на нас ни казаха до към 2 годишна възраст.
Гледам 4е не съм само аз биберон-при нас също е така хиляда пъти нощем цица та цица,изпи ме това дете ма кво да се прави.

Игра4ки също много не я интересуват та затова и не купувам де.Най-оби4а да вади дрехи от 4екмеджетата,ходи с телефона в ръка и все се обажда на баща си-тати тати,оба4е успява да се занимава и сама-дайте и книжки и готово,разгръща,приказва си,у4ена май ще става Joy.Много оби4а да танцува.

# 61
Добър ден Wink

Хайде и аз да се разпиша, че съвсем ще ни забравите. Mr. Green

Мая и аз ви разглеждах снимките, Зара е уникално човече. Heart Eyes Изглежда много забавно да си покрай нея.Wink

Йойо вкъщи си играе общо взето с каквото намери. Laughing Има десетки пръснати по пода играчки - кубчета, влакчета, такива с формички за пъхане в дупките, книжки, и колички купих и с тях бръмчи.. Laughing От време на време се катери на триколката си и я "кара", а преди няколко дена преоткри бебешкия си шезлонг и сега често сяда в него и започва да се друса, демек да се люлее. Wink И дъгата с играчките й закачих ама нали е бебешка, вместо да се заиграе започна да ги дърпа и ме достраша да не ги потроши, та ги махнах. Иначе и всичко което не е играчка също е много интересно. Най-много обича да разнася шишета насам натам - празни, пълни - няма значение. Wink Рови с лопатката в една голяма саксия и ръси пръст навсякъде. Отваря пералнята и шкафовете в кухнята и вади де що хване.. Абе, пълна лудница. Тя ходи и разхвърля, аз след нея прибирам. Tired В тази връзка да се оплача, че както ми беше кротушка като се роди, сега си е пълна калпазанка. Особено като сме навън, не мога да спра на едно място - все бяга на някъде, катери се, ходи взима играчките на другите деца, а пък ако дойде някое с триколка или друго превозно средство, задължително отива и се качва. Tired И така.. нямам мира, ама.. да е жива и здрава, пък другото ще го преживеем. Simple Smile

Отдавна вече спим по един път на ден, между 1 и 4 обикновено. Но нощем и Йоана се буди доста, в момента й никнат два зъба и не спи спокойно. Постоянно е на цицата, затова спим двечките, че поне да не ставам. Blush

Обечки сложихме още на 7 месеца, писала съм вече и преди. При пробиването проплака за малко, но бързо забрави. Никога не ги е забелязвала, не ги пипа и дърпа. Мисля, че на този етап ако се пробият ушите е по-вероятно да ги набарат, понеже са по-големи вече и разбират. Незнам, може и да греша, де. Thinking

Ето и малко летни пясъчни морски спомени от нас: Wink

Hug

# 62
Здрасти  Mr. Green
 Офи голям смях с тоя зъболекар  hahaha  Joy А за килцата и Алекс вече три месеца е качил само 100-200 гр ,9600 беше преди месец ,но и той не се спира...
 Алекс играе с телефони,дистанционни,клавиатура,мишка ,колании.....иии с морското свинче...ей не го оставя намира,все му рови в клетката и му взема прасковите да ги яде  Shocked ...все е гладен,откакто оздравя,след оня гаден вирус с повръщането,все е гладен ...наяжда се и като види някой че яде и започва:АМ-АМ... Rolling Eyes

За спането,за сега става към 8:30 сутрин ,към 12:30 заспива до към 15ч и после вечерта към 21 ч ...и така Simple Smile Мноого рядко придремва и преди вечерното спане към 19ч,но почти не се случва вече Simple Smile

Ние тази вечер ще ходим на нощем риболов Wink с едни приятели .Обаче ще вземем само кака Мони и леко ми епритеснено ,Алекс как ще се чувства без нас ,в моите родители  Rolling Eyes .Защото напоследък се буди нощем и плаче,явно от зъбите....Няма да го мисля ,надявам се всичко да е ок

Вчера го водих да му бият имунизация и докторката му залепи и пъпчето.Каза че уж няма херния,но за да съм пос-спокойна ще го залепи  Confused и така ....Дано всичко е наред

Хайде лек,спокоен и усмихнат ден на всички
чаоо

п,с ЙОЙО голяма красавица ,с тоя бански ...направо ми иде да я схрускам ..целувкиии

# 63
Привет от нас  Hug

Цвета, за фонтанелата - и нашата още не е затворена. Педи каза, че има време до година и половина било нормално. Тя Марти по рождение си беше с много голяма фонтанела, но от както спрях вигантола и сме по цял ден на слънце (от началото на май), определено забелязвам много голям напредък и мисля, че наистина до няколко месеца съвсем ще се затвори.

Да ви питам, има ли още мами без цикъл (изключае бременните  Joy)? На мен не ми е идвало вече близо 2 години. Ходих на гинеколог преди 2-3 седмици и каза, че всичко ми е наред и било нормално, щом кърмя.

Като казах кърмене - ние почти се отбихме. Първо й махнах вечерното, после - нощното ядене и й давах да суче само сутрин. Започна да спи през нощта, но като се събуди после в 6 - 6,30 и започне да яде, види на цицата поне по 1 час и след това няма заспиване  Rolling Eyes Всъщност тази сутрин за първи път й дадох адаптирано мляко сутринта и за мое голямо учудване, не протестира, ами си го изяде, обърна се на другата страна и заспа  Peace

В края на месеца, живот и здраве, ще заминаваме на моренце. Така го чакам с нетърпение. Дано само всичко да е наред  Praynig

Не се включвам по въпросите, които сте разисквали, но нямам време да чета и минавам само отгоре-отгоре. Сега Мартина заспа и мисля да последвам примера й, защото рядко ми се случва вече да нямам работа през деня. Приятен ден на всички и целувки  Hug

П.П. Знам, че не е много навреме, но пускам малко снимки от рождения ден  Joy

# 64
Здравейте, юнки - маймунки!
Казвам го така, защото мене на маймуна ме обърна това дете.
Не съм писала 2 месеца сигурно, но се местихме в нов дом, продавахме, купувахме и триста кила нервипохабихма те така...........наканих се най - накрая да ес отчета.
Дамян на година е 11 кг. и 82 см.  - едричък върви, а аз съм една тапа 1.60 и 45 кг. Не успях да се включа в софийската среща, но сме на гости в Карнобат, мръднахме и до Созопол за няколко дни. Спим различно по 1-2-3 пъти на ден, както дойде, аз се опитва да го направя на 1 път от 2 до 5 ама кой ме слуша..................
Имаме 12 зъба и още ни растат , затова проплакваме и промрънкваме докато спим през нощта.
Офиолли, като те чета се чудя да се смея ли да плача ли.Такава си оптичистка въпреки всички трудности, та чак ти се възхищавам, че и още едно дете планираш. Успех - дано да е момиче и да е кротко, че тия момчета ще  ни вземат акъла. Моят хубостник е същото шило, дори и като спи е неспокоен.Ама айде моят е Рак, с това го оправдавам, че е такъв нервак.
Мимченце, Йоанна е божествена на плажа!!!!

# 65
Здрасти  Hug.
Ей , най накрая намерих време . 
Мег - чудесна новина.
Не сам писала известно време , че ни се случиха разни неприянти случки . На всичко отгоре ни откраднаха количката , а за капак и Валчи леко е настинал. Но вапреки всичко сме много весели и щастливи , доста често навън и с почти 4 зъбчета newsm47 .
Цитат
Йойо вкъщи си играе общо взето с каквото намери. Laughing Има десетки пръснати по пода играчки - кубчета, влакчета, такива с формички за пъхане в дупките, книжки, и колички купих и с тях бръмчи.. Laughing От време на време се катери на триколката си и я "кара", а преди няколко дена преоткри бебешкия си шезлонг и сега често сяда в него и започва да се друса, демек да се люлее. Wink И дъгата с играчките й закачих ама нали е бебешка, вместо да се заиграе започна да ги дърпа и ме достраша да не ги потроши, та ги махнах. Иначе и всичко което не е играчка също е много интересно. Най-много обича да разнася шишета насам натам - празни, пълни - няма значение. Wink Рови с лопатката в една голяма саксия и ръси пръст навсякъде. Отваря пералнята и шкафовете в кухнята и вади де що хване.. Абе, пълна лудница. Тя ходи и разхвърля, аз след нея прибирам. Tired В тази връзка да се оплача, че както ми беше кротушка като се роди, сега си е пълна калпазанка. Особено като сме навън, не мога да спра на едно място - все бяга на някъде, катери се, ходи взима играчките на другите деца, а пък ако дойде някое с триколка или друго превозно средство, задължително отива и се качва. Tired И така.. нямам мира, ама.. да е жива и здрава, пък другото ще го преживеем. Smile
Мимченце - все едно описваш Валенти. Види ли кола , триколка или нещо подобно направо полудява.
Фонтанелата на Валчи се затвори още преди 2 месеца , но тя и не беше много голяма .
Все още спи по два пъти на ден , става към 7 , заспива отново към 11 до 12-13-14 ч различно и сследобяд от 16.30-15 ч до към 18-19 ч . Вечер  заспива в 21-21.30 , понякога 22ч ако сме се замотали , но много му се спи . През ноща се буди по веднъж , да яде и пак заспива , но не всяка нощ  .

# 66
Танитка-аз съм без менструация откак забременях,след раждането ми дойде още преди 40 дена на малката и сетне ходих на преглед,др ми написа противоза4атъ4ни и докато ги пия няма да ми дойде.

# 67
Да ви питам, има ли още мами без цикъл
Нямам цикъл. Но аз кърмя доста често- денем, нощем. Особено последните 4 дена, явно зъбите много го мъчат.
По въпроса за не играчките, Ясен най-вече играе с клавиатури, мишки, телевизора, монитора, дистанционно, телефона / вика му Али /, компютъра / успя даже да бутне външния харддиск и може да се каже, че изгоря /, отваря всякакви шкафове и чекмеджета и всичко се вади. Май нищо по-различно от останалите дечица.  Laughing

Танитка, много цветно заведение.
А тази снимка много ми хареса:
http://tututani.snimka.bg/baby/marti-na-1-godinka.406387.13913844

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 17:15 от Вери

# 68
Здравейте момичета!
Аз не съм писала от има-няма 100 години. Чета ви обаче, когато ми остане малко време.
Първо да ви кажа, че всички бебоци са просто страхотни - да ги нацелувате от мен!!! Честито и много лека бременност на всички момичета, престрашили се на нова бременност толкова скоро! Аз вече искам трето дете, ама мъжо нещо се опъва, засега ...
Малко инфо и за нас: Маги е около 10 кг., 74 см., с 8 зъба. Кърмихме се до 9-тия месец. Аз от януари се върнах на работа, но тя е с мен в офиса - има си стая и баба, която я гледа. Поне я виждам през деня и успявам да прекарам повече време с нея. Още не ходи самостоятелно, задължително трябва да се държи за нещо или някой. Иначе е много кротко и мило дете, за разлика от батко си, който ми стопяваше лагерите. Все някаква компенсация трябва да има, нали?!
Ние следващата седмица сме във Варна, така че ще се оглеждам за познати физиономии на мами и дечица из морската.
Много целувки и усмивки от нас с Маги!!!
Досега не съм прикачвала снимки, но ще се опитам. Паролата е 0206
http://konida.snimka.bg/children/p-rviya-rojden-den-na-magi.409809.14122564

# 69
  • София/Севлиево
Здравейте!

Ето че почивката ми свърши и пак съм на линия.На морето беше хубаво, въпреки че ни се случиха 100 каръшки неща-счупихме колата, после ни я вдигна паяк, аз си навехнах крака и се попребих малко, но за щастие без сериозни последици.Иначе беше хубаво-на Черноморец и Приморско, а дребен -в Севлиево Simple Smile Значи за мама и тате почивката беше абсолютно пълноценна, пък макар и за 8 дни Simple Smile Утре ще му правим прощапулник и ще видим какво ще си избере Simple Smile

Иначе по някои от темите- още си спи по 2 пъти на ден, обича да си играе с разни колички и музикални играчки и страшно се радва на други деца.

Честита и лека браменност на Мег и от мен.

Хубава вечер!

# 70
Пенда, за обичките, ние на Диди й ги сложихме на 9 месеца. В момента се чудя дали не сбъркахме Rolling Eyes Май по-добре да я бяхме оставили да порастне и тя да реши, но както и да е.
Много често родителите правят на децата си, това което им е правено на тях /моите уши са продупчени на 1 годинка/. Само се чудя сега като тръгне на ясла дали да не й ги сменя с медицинските. Притеснявам се някое детенце без да иска или нарочно да не й дърпа обичките /от по-дългичките са, избор на свеки Confused/

И ние се кърмим постоянно, с изключение на нощната 12 часова пауза, но преди 3 месеца на 16.05 ми дойде цикъла. Оттогава обаче ми идва на 20 дни и тази тенденция хич не ми харесва, макар че вече е съвсем безболезнен.

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 20:52 от Галче

# 71
  • София
И аз още нямам цикъл,но се кърмим денонощно. Даника има вече 3 пробили кучешки зъба (преди кътниците) ,сега напират долните два кътника и нощем е ужасно,само проплаква. Осемте резеца не и причиняваха чак такива мъки,колкото кучешките и кътниците,чак ми е жал,и понякога ми точи лиги като булдог- мокри си блузката отпред .

# 72
Благодаря ви момичета, и все пак и аз да дам идея макар че я нямаме въпросната играчка, но пък имаме подобно влакче в по малки размери с което се заиграва  за по дълго http://www.pumpal.net/product.php?id=17

konida Маги е много сладка  Heart Eyes и вече се обедих че момчетата са по диви преди си мислех че си е до дете обаче не сега вече съм сигурна  Crazy  направо сме си маймунки kreia  Crazy  bowuu   напоследък така ми се нерви диването му напъва се и все едно показва мусколи чак потреперва от яд инатчето.

Йо Йо още от сега мадама на плажа  Heart Eyes

# 73
Благодаря момичета, и аз мисля да изчакам с обеците.
Kами е на ясла от септември и като знам там какво боричкане пада box . По-добре да порастне и сама да си реши иска или не обеци .
Свеки ще ме притиска, защото тя ги подари за рожденния ден на Камка, обаче когато - тогава  smile3503

Атина_Ели много жалко, че така ви е тръгнала почивката, много ме е яд на онази реплика, че лошото не идвало само, някой път като тръгне така ...радвам се,че както казваш всичко е без сериозни последици и че сте починали добре .

Танитка и Мимче чудесни снимки на чудесни дечица ! Ето едно фото и от нас

Лека вечер  smile3524

# 74
Пак много хубави снимчици гледам тук на прекрасни дечица!  Hug Йо-Йо разбира се, както винаги е много атрактивна!  Heart Eyes
Еееей, да са ни живи и здрави децата!  Peace
konida, ти много си се променила - и прическа, и цвят на косата!  Thinking Страхотно изглеждаш!   bouquet А Маги май на тате много прилича?!  Wink
За играчките и аз да споделя - за моята Дея просто не съществува нещо, което да и задържи вниманието за повече от 1 минута!  Mr. Green Голямо шило, секунда мирна не стои.  Rolling Eyes Иначе по книжки много се заглежда, с животни най-вече. Много ми е любознателна тя!  Sunglasses Ама нали на прощъпулника се хвана за учебника по програмиране.  Joy Joy Joy
Вече разбира всичко, което и говоря, казва доста думи, най-сладко казва мама и бебе. С бебе нарича и всички списания, тетрадки и такива подобни  Grinning - може би свикна като гледа бебешките списания у дома. Вече дори отговаря с глава за да и не когато я попитам дали иска дадено нещо.  Shocked
На кон казва конь  Laughing, на вода казва аба, на топка казва пъба (това пъба много ме кефи някак си  Mr. Green).
Иначе Деяна спи вече само веднъж на ден - някъде от към 13 до към 16, 17 часа. Много рядко спи и по 2 пъти, но това се случва когато е станала рано.

Спокойна нощ на всички!

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 23:57 от maristuta

Общи условия

Активация на акаунт