106 в УСА

• 17 196
  • 302
  •   1
Отговори
# 210
Tandoori, писах ти на лични   bouquet

# 211
Засичали ли сте по някоя ТВ при вас сериала Coupling?

Мисля, че много ще допадне на една приятелка в САЩ. Ще ми се да й го пратя, като изненада. Но тук сме го хващали по холандска, белгийска и британска ТВ...та ако и там го дават...сигурно няма да е голяма изненада. Simple Smile

# 212
silrai, да, гледа се стажа/опита къде се е работело, за препоръки май не толкова. Мъжа ми го наеха на сегашната работа, само заради името на фирмата, в която работеше преди.

windy ele, дават шоуто по ББС Америка, веднъж съм го заси4ала, но нямам навика да го гледам.

enira, добре дошла! Май те засякох в4ера в една друга тема за 4ерното Wink

За коликите- не знам колко е било от тях, но аз слагах в млякото на сина ми тези:
http://www.littleremedies.com/littletummys_gas.html

# 213
Мерси за отговорите...харесах 2 вида и ще взема тях-едните са gripe water , а другите little remedies и дано имат ефект....поне ще пробва.... Wink
Енира добре дошла и от мен.   Laughing
Silrai мисля, че Тандоори вече ти е помогнала, но и аз да кажа-резюмето тук е варянта на европейското CV-просто се структурира по малко по -различен начин....има много примерни в нета.Приятелят ти може само да напише в google "резюме" и ще се ориентира как да го направи.А относно препоръките -хубаво е да има.На много места тук искат такива...

# 214
Силрей, има много книги и много примери онлайн как да се оформи резюме в определена област. Искам да подчертая, че как се оформя и какво подчертаваш там зависи от областта.

Препоръки според мене са важни.  Не пречи да имаш няколко lined up. Можеш да пишеш "Recommendations upon request" накрая и даваш контакт инфо. ако потърсят.

# 215
Направо си е наука как се пише резюме и как се оформят документи за работа в САЩ. Има няколко вида резюмета и разни други подробности. Аз въобще не бих се занимавала да питам в нета как да го напиша, а бих седнала и прочела наръчник, примерно в Monster или Vault. Не се излагайте да представяте набързо скалъпено резюме, може да ви навреди на шансовете.

# 216
Аааа, страхотен сериал е Coupling, има го в Netflix, направо може онлайн да се гледа. Жалко, че е свършило, но добре се посмяхме с мъжа ми.

Може и CV да му трябва на човека, май си зависи от работата. За препоръки - обикновено списък с имена и телефони е достатъчен. Опит навсякъде искат - много малко са позициите за entry level.

# 217
Направо си е наука как се пише резюме и как се оформят документи за работа в САЩ. Има няколко вида резюмета и разни други подробности. Аз въобще не бих се занимавала да питам в нета как да го напиша, а бих седнала и прочела наръчник, примерно в Monster или Vault. Не се излагайте да представяте набързо скалъпено резюме, може да ви навреди на шансовете.

Дааа, аз вече 10 години го пиша и все има неща за оправяне.  Laughing Но cover letter е още по-важен според мен. Та и това трябва да се проучи как се пише и какво очакват тук.

# 218
Момичета благодаря на всички ви   bouquet Моят човек търси и в нета, но в момента е в БГ и идея си няма какви са процедурите там при вас, за за това питах , за насочване, пък той вече чете, това което ми прати Тандури   bouquet

# 219
Благодаря за инфото за Coupling!
Май по-добре да я питам направо, както изглежда. Simple Smile И ние се смяхме доста......разбрах, че са правили и американски варинт, който обаче въобще не се е получил успешен...

# 220
Уф. Редактирам. Намерих го имейла.

Последна редакция: пт, 21 авг 2009, 09:20 от ianajar

# 221
Добтро утро, момичета  kaffeetrmker_2 smile3558

За колики - само Mylikon действаха при нас. Зълва ми ми изпрати оттук и още от първия прием Габи спа непробудно цял ден   sleepuu  След две седмици изчезнаха.

Resumes- като "прясно" търсила работа мога да кажа, че определено конкуренцията е голяма и работодателите си търсят пълен пакет - resume, cover letter и recommendations. Както казва Мечо Пух, Колкото повече, толкова повече Simple Smile

Не мога да не споделя с вас тези невероятни снимки : http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1207590/The-un … mpback-whale.html

Enjoy! Simple Smile Хубав ден  Nature Sunny babydust7

# 222
Момичета имам спешен въпрос-тъй като ще пращам тия дни колет до Бг,а днес приятелката ми ме помоли ако има някакви ефикасни капки за колики на бебета- бихте ли препоръчали нещо без рецепта, което мога да купя(ако сте ползвали или сте чували за някоя марка добри отзиви)....  bouquet

Синът ми беше с колики 3 месеца и общо взето сме пробвали всякакви капки, от тук и от България. При нас най-много помагаше Gripe Water. Има я в Walgreens и CVS, а също и онлайн може да се поръча.
От капките Mylicon i Gerber, аз бих препоръчала Gerber, защото са по-хубави на вкус  Grinning. Иначе както казват и другите, съставката им е една и съща на тези капки - симетикон.

Успех! Hug

# 223
Аз искам да благодаря на Тандури за съвета с/у киселини. Наистина при мен киселото мляко подейства по- продължително и по- ефикасно от прясното. Вероятно, защото не е течно и се задържа по- дълго в стомаха. Мерси!!!

# 224
Ванхорн ...забравих да спомена че ме посъветваха да си купя Papaya enzymes ,купих си ги във  GNC  ,страшно помагат и имат хубав вкус. Откакто ги пия да чукна на дърво не съм усетила огън.
---
И да си покажа доволната усмивка  Mr. Green,днес реших да си направя сини домати и тиквички с кисело мляко,но нали  по традиционния начин става страшно със мазнината и реших да експериментирам и ги  направих само  на пара.След това ги изсипах в една купа и ги полях със малко зехтин и после сол ,кис.мляко и съвсем мъничко чесън(1/5та от една скилидка),колкото да се каже че има чесън  . Направо съм на 7мото небе ,излюсках цялата купа.Толкова ми бяха вкусни,вече само така ще ги правя. Реших да спомена че експеримента е успешен  специално за девойките от здравословно-хранещия сектор. Wink
---
Елла колики има за около 2седмици и беше ужасно,почваха точно по едно и също време всеки ден и продължителността беше същата,супер странно.И капки давах  но нищо не помагаше.Единственото което помогна на детето е да я гушкам и да се  друскам с нея с часове в-у топка за упражнения...баунс,баунс.... Crazy

Общи условия

Активация на акаунт